JudoGoes Nieuws

Beren-resultaat op Berentoernooi in Zuidland

05 oktober 2013
www.judogoes.nl
Op het Berentoernooi in Zuidland zijn door de 11 deelnemende judoka's 8 podiumprijzen behaald. Drie kampioenen (Anthonie, Richard, Lukas), Tweemaal zilver (Samuel, Patrick) en driemaal brons (Izaac, Mik, Bart). Drie judoka's (Lars, Daan, Jarin) werden vierde.

Dank aan Evelien Plasmans voor het begeleiden van de judoka's.

Patrick Bredouw was de eerste judoka die de mat op mocht. Patrick zat in een poule van 3, maar mocht twee keer judoen tegen beide tegenstanders. De eerste partij tegen Michael Dijk van Lu Gia Jen werd gewonnen met yuko voor de ashi barai gevolgd door een muurvaste houdgreep. Zijn tweede partij tegen Jelmer Stuijt van SportAccent ging lange tijd gelijk op. Precies in de laatste seconden wordt Patrick geworpen en krijgt yuko tegen. Hij stoot hierbij nog flink zijn hoofd. Dubbel pech voor Patrick. De derde partij tegen opnieuw Michael wint Patrick weer, en de laatste partij tegen Jelmer wordt weer verloren. Een zwaar bevochten tweede plaats voor Patrick!

Izaac Wildenberg zat in een grote poule met 4 tegenstanders. Zijn eerste partij tegen Youri Wijnkhof van Ped's sportcentre ging lange tijd gelijk op. Veel aanvallen van beide kanten, maar zonder score. Tot Izaac een snelle combinatie maakt en een yuko scoort met ko uchi maki komi. Izaac wint. De tweede partij staat Izaac tegen Sem Beek van Mahorokan, deze is een kop groter dan Izaac. Ook weer een spannende partij, waarbij Izaac helaas in een muurvaste houdgreep belandt waar hij niet meer uit komt. De derde partij was tegen Joris Bongers van JV Kuatsu. Met dezelfde combinatie als in de eerste partij pakt Izaac de volle winst. De laatste partij van Izaac is tegen Kay Nuy van JV Zuidland. Een gelijk opgaande partij waarbij eerst Kay een yuko scoort met o uchi gari. Even later trekt Izaac de score recht met een linkse o soto. Vlak voor tijd lijkt Izaac nog een yuko te scoren, maar deze komt helaas niet op het bord terecht. De scheidsrechter moet beslissen, en wijst Kay Nuy aan als winnaar. Een derde plaats voor Izaac.

Bij Izaac op de mat was ook Anthonie bezig. En Anthonie had er zin in. Hij zat ook in een poule van 3, en moest twee keer tegen beide tegenstanders. De eerste partij tegen Ofke Teekens van SS Goederaad werd gewonnen met Ippon voor o soto maki komi. De tweede partij was Mark Jan Zonder van Geelhoed zijn tegenstander, ook hij kreeg vliegles met een goed uitgevoerde maki komi techniek. De derde partij tegen opnieuw Ofke was meer een tactisch spelletje. Ofke wilde niet echt meer judoen, waardoor Antonie er moeilijk bij kon. Een prima uitgevoerde combinatie ippon seoi nage- ko uchi maki komi zorgde met een yuko voor de winst bij Anthonie. De laatste partij was weer tegen Mark Jan. Ook deze wist Anthonie overtuigend te winnen. Een mooie eerste plaats voor Anthonie.

Samuel v/d Walle zat in een pouletje van 4. Samuel leek nog niet helemaal uitgeslapen, in zijn eerste partij tegen Gino Breejen van Ped's ging Samuel er snel over bij een heupworp en verloor. In zijn tweede partij zette hij dit snelle verlies recht met een snelle Ippon voor o soto gari. Ook zijn derde partij tegen Kevin Brouwer van Chitari werd gewonnen. Dit maal met yuko voor o uchi gari. Ook zijn vierde een laatste partij wist Samuel winnend af te sluiten. Een tweede plaats voor Samuel.

Mik Nijssen had dikke pech vandaag. Mik zat heel zwaar ingedeeld. Zijn eerste partij was tegen Marvin Beckman van Muilwijk. Mik heeft geknokt voor wat hij waard was, maar Marvin was net iets sterker met zijn aanvallen en scoorde eerst een yuko, toen een ippon met o soto gari. Mik zijn tweede partij tegen Max Huisman van Chitari ging helaas al niet veel beter. Mik probeerde feller aan te vallen, maar zonder resultaat. Max scoorde twee waza ari's en won de partij. In de derde partij trok Mik weer alles uit de kast, maar mocht tegen Rick Willacy van SS Slingerland niet baten. Een van Mik zijn aanvallen werd overgenomen, dit was de tweede waza ari voor Rick. De laatste partij voor Mik was alles of niets. Hij ging goed van start, fel aanvallend gingen ze naar de grond waar Mik in een muurvaste houdgreep belandde. Mik heeft geknokt als een beer, maar meer dan een vierde plaats zat er niet in vandaag.

Richard Bobeldijk en Daan van Sabben waren bij elkaar ingedeeld. Richard was snel klaar. In zijn  eerste partij lag Lars Elsenbroek van Sport Accent snel op zijn rug na een prima o uchi gari van Richard. Ippon. De tweede partij duurde al niet veel langer. Een o soto gari van Brian Grootschotte van Mahorokan werd door Richard overgenomen met een heupworp. Ippon! Zijn derde partij was tegen Daan. Hij deed het rustig aan met Daan, zonder score naar de grond, maar daar een muurvaste houdgreep. Zijn laatste partij was tegen Finn Rivera. Finn was een kop groter, waar Richard dankbaar gebruik van maakte door een snel onder te duiken met een morote seoi nage. Ippon, Richard kampioen. Daan verloor zijn eerste Partij van Finn Rivera met een houdgreep. Zijn tweede partij tegen Lars Elsenbroek werd gewonnen met en houdgreep. De derde partij tegen RIchard ging dus verloren met een houdgreep en ook de vierde partij eindige in een houdgreep… Dus een vierde plek voor Daan!

Lars van Sabben zat in een poule van 6 en mocht 5 keer flink aan de bak.  De eerste partij tegen Luke Zaltbommel van Chitari werd met twee keer waza ari verloren. De tweede partij tegen Juriaan Doorn van Geelhoed werd gewonnen met wazari voor o soto. De derde partij was een spannende gelijkopgaande strijd tegen Sven Helder van Slingerland. De scheidsrechter besloot dat Sven net iets meer had aangevallen en wees hem als winnaar aan. In zijn vierde partij kreeg daan al snel een waza ari tegen vanwege een voetveeg van Jochem Harten van Slingerland. Hij kon dit niet meer recht zetten in de resterende tijd. De laatste partij van Lars was tegen Sven Gouweleeuw van Chitari ook deze verloor hij na een spannende strijd helaas op beslissing. Een vierde plaats voor Lars!

Bart Sieljes zat in een poule van 4, op een mat met wel 6 poules, veel wachten dus voor Bart. Bart had het vandaag niet makkelijk. Zijn eerste partij tegen Jaco Velterop van Lu GIa Jen duurde de volle tijd. Bart maakte veel aanvallen, maar kon net geen punt scoren. Gelukkig had de scheidsrechter ook gezien dat Bart veel aanvallen maakte en wees hem aan als winnaar. De tweede partij tegen Connor Klein Velthuis van Gouweleeuw wist Bart sneller te beslissen, na een mislukte worp eindigden de op de grond waar door Bart snel gekanteld werd en een muurvaste houdgreep volgde. Winst voor Bart.  Zijn derde en vierde partij waren twee spannende wedstrijden die beiden beslist moeten worden door de scheidsrechter. Helaas in beide gevallen werd Barts tegenstander aangewezen als winnaar. Dit had in de laatste partij zeker anders kunnen zijn, omdat Bart vlak voor tijd nog een yuko leek te scoren, maar deze niet kreeg. Goed judo van Bart, en een mooie derde plaats.

Lukas Schrieks had er zin in vandaag. In een poule van  5 mocht hij 4 keer aan de bak. En raad eens, hij stond totaal nog geen 3 minuten op de mat . Alleen de eerste partij duurde wat langer. Eerst werd Lukas overgenomen, maar daarna scoorde hij al snel een ippon met een linkse koshi guruma. Dit kunstje herhaalde hij ook in zijn andere 3 wedstrijden en zo was Lukas de snelste kampioen van de dag!

Als laatste van de dag was Jarin Dekker aan de beurt. Bij de weging bleek dat Jarin nogal gegroeid was de afgelopen weken, dus hij moest met de grote jongens mee doen in de +46. In zijn eerste partij tegen Lucas Broekman van SportAccent kon hij nog goed wegdraaien van een lage schouderworp, maar kwam daarna helaas muurvast in een houdgreep. In de tweede partij had Jarin opdracht gekregen om feller aan te vallen en niet te wachten op zijn tegenstander. Dit ging prima! Jarin was feller in zijn pakking en kwam met een paar prima aanvallen. Maar toen was daar een o soto gari van Raphael Neijenhoff van SS Slingerland waar Jarin prachtig overheen ging. Helaas een ippon tegen. Jarin had zelf ook gemerkt dat het felle judo eigenlijk wel lekker ging, dus ook in zijn derde partij ging hij er vol voor. Met als gevolg dat hij twee keer werd overgenomen door Max Solcer van Chitari. Jarin kwam in deze klasse nog net wat tekort aan kracht en wedstrijdervaring, maar heeft super goed staan judoen!

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven