JudoGoes Nieuws

Arie Storm en Franklin Boorsma op stage in Hannover

22 oktober 2013
www.judogoes.nl
Franklin Boorsma en Arie Storm zijn in de Herfstvakantie met Budokan Rotterdam meegeweest naar het Olympisch Steunpunt in Hannover (DUI). Deze topstage wordt al jaren geoprganiseerd. Verschillende JudoGoes judoka's hebben de reis naar Duitsland al meerdere malen gemaakt. Ook voor Arie en Franklin was het niet de eerste keer. Arie schreef een mooi verslag voor de site.Franklin en ik werden al om 6 uur in de ochtend door de vader van Franklin naar Hoogvliet gebracht. Ik probeerde nog een beetje te slapen maar dit lukte niet echt. Vanuit Hoogvliet vertrokken we met 2 kleine busjes richting Hannover. Vroeg in de middag kwamen we aan bij het Hotel in Garbsen, een dorpje in de buurt. We zetten onze spullen er neer en gingen dan eindelijk naar de sporthal voor de eerste training. De eerste training was een techniek/randori training. We oefenden Ura Nage, een tilworp. De training werd gegeven door een Duitse bondscoach. Jammer genoeg sprak hij Duits en kon ik niet echt verstaan wat hij zei.

Bij de randori's gaat het er om dat je dingen probeert, maar als je een randori draait op een stage gaat dat wel heel anders als op de training. Je tegenstanders in een randori geven je namelijk vaak maar weinig ruimte om iets te proberen, dus je moet echt bikkelen om die techniek waar jij je op focust toch te kunnen oefenen. Ook zijn de Duitse judoka's oersterk en verdedigen ze vooral veel. Dit heeft natuurlijk niet alleen maar nadelen. In een wedstrijd zal je ook moeten vechten voor een punt en dat kun je op een stage als deze heel goed oefenen.

Op vrijdag was er in de ochtend een randori training en in de middag een randori training waarbij we vooral ne-waza deden. De trainingen duurden ongeveer anderhalf uur. Na elke training deden we ook massage vormen, zodat je lichaam zich sneller herstelde. Daarna vertrokken we lopend naar een cafeetje in de buurt waar we warm aten tussen de middag en brood aten in de avond. Die avond gingen we bowlen met de groep. Het was hartstikke gezellig, iedereen had plezier. Het was wel jammer dat Akkie de hele tijd won, we denken dat hij stiekem geoefend had maar dat weten we niet zeker.

Zaterdag kwamen er nog verse judoka's uit Berlijn bij, dus we konden weer flink aan de bak. We hebben vooral staande randori's gedraaid. In de avond was het weer feest, het cafeetje is namelijk ook een soort van clubhuis voor een plaatselijke voetbalclub. Er was een fifa-avond georganiseerd (fifa is een populair voetbalspel). Van de Nederlanders deden Franklin en Aziz mee. De spanning was om te snijden, maar uiteindelijk was hun score: 1x gewonnen, 1x verloren en 1x gelijkgespeeld. We konden allemaal dus rustig slapen, zonder slechte gevoelens (ik was natuurlijk wel kapot van de training, maar dat hoort erbij).

Op zondag hebben we in de ochtend nog een techniektraining gekregen van Akkie. Er waren deze training geen judoka's bij. Het was geen zware training en daarna gingen we huiswaarts.

Ik wil Akkie, Rob en de andere judoka's die erbij waren bedanken voor deze fantastische stage waar ik aan deelnam. Ook raad ik het aan om wanneer je de kans krijgt om aan deze stage deel te nemen, je zo snel mogelijk in te schrijven. Je maakt iets unieks mee, waar je veel plezier van kan hebben en waar je veel van kan leren.

Arie Storm

 
www.judogoes.nl
Zaterdag was het Goederaadt toernooi in Bodegraven, waar er altijd in poule`s gejudood wordt. Op leeftijd, gewicht en judo wedstrijd… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kerstvakantie

17 december 2019
Langs deze weg willen we iedereen informeren over de kerstvakantie en het aangepaste lesrooster. Meer >
 
Voor JudoGoes deden afgelopen weekend 2 judoka mee aan het IPPONTIME.nl Open Twentse judokampioenschap. Meer >
 
www.judogoes.nl
Vandaag een dagje als coach voor JudoGoes de 9 judoka's mogen begeleiden, bij het altijd goed georganiseerde Ippon Trophy toernooi… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven