JudoGoes Nieuws

Eerste danpunten voor Franklin en Nina

27 oktober 2013
www.judogoes.nl
Misschien was het een voorbode, maar aangekomen  in St. Oedenrode hoorden we na de weging dat de mat te klein was bevonden door de scheidsrechters, en dat de ICT afdeling plat lag. Resultaat: extra matten leggen, geen poules kunnen printen en dus 1,5 uur vertraging voor het begin van het toernooi.

Franklin Boorsma had de pech in de eerste groep te zitten, en dus tijdens zijn  warming up te horen van de vertraging.  Dus na ruim 1,5 uur de mat op tegen de latere kampioen, Danny Mutsers van Sportschool van de Pol. Een fel gevecht voor de pakking kon Franklin niet winnen, waardoor Danny kon domineren en 2 scores op het bord kon brengen. Franklin knokte voor wat hij waard was, en was een paar keer dicht bij een score, maar helaas. Partij ging met waza ari verloren. Franklin naar de herkansing. Daarin trof hij oude bekende Corné Meeuwesen van SI Ooms. Ook weer een fel pakkingsgevecht. Franklin kan een paar keer lekker inkomen, maar het is Corné die met maki komi een yuko scoort en daarna een houdgreep kon maken. Tweede verlies, en dus klaar voor Franklin.
Later op de dag kon hij nog wel extra danpunten halen in een extra competitie. Hier volgden nog 3 wedstrijden waarvan hij er een wint met ippon en een wint met waza ari. Toch nog 17 punten voor zijn zwarte band binnen gesleept!

Nina Rijn was ook al vroeg aanwezig. Ook voor Nina een grote poule met afvalsysteem.  En afgevallen werd er zeker. Nina moest haar eerste partij tegen Cassidy van Boxtel van Jan de Rooy. Een bekende tegenstander die veel hoog up de rug pakt en dan maki komi maakt. Zo ook tegen Nina. Na een aantal mislukte pogingen, door goed blokkeerwerk van Nina, wist Cassidy Nina toch te werpen. Ippon verlies helaas. In de verliezersronde vielen de tegenstanders bij bosjes uit. Dus eerste partij in de herkansing een vrijloot, maar ook geen punten voor zwarte band. Tegenstandster voor de tweede partij, Nienke Fuss van JS van Horssen, was eigenlijk ook geblesseerd, maar wilde wel de mat op komen, zich door Nina in een houdgreep laten nemen, zodat Nina 10 punten kon bijschrijven voor haar zwarte band. Daarna om brons tegen Yvet Willems van Judo Ryu Maasduinen.  Leuke partij om naar te kijken; aanvallend judo van Nina, maar een halve uchi mata wordt afgestraft voor waza ari. Nina kon dit helaas niet meer rechttrekken in de resterende tijd.
Ook voor Nina nog een extra poultje in de dancompetitie. Vier dezelfde meiden als in de eigen poule, dus kans op revanche! Eerste partij tegen Marijn Bastiaansen ging verloren na maki komi en houdgreep. Nina viel hierbij hard op haar hoofd. Tweede partij tegen Cassidy, kon Nina zich niet echt voor opladen en ging verloren. Belangrijker was de derde partij tegen Mandy Remijn. Deze dacht Nina van tevoren al te kunnen winnen en deed dit ook overtuigend. Twintig punten voor de zwarte band was de winst van vandaag!

Bodi Kamps was ook lekker op tijd. De achterstand qua tijd was een eind ingelopen, dus Bodhi hoefde niet al te lang te wachten. Grote poule -15, -42 met 31 judoka. Eerste ronde een vrijloot. Tweede ronde tegen Thijs Gilsing van Dai Ippo. Goede aanvallende partij van Bodhi. Scoort twee keer met uchi mata. Eerst waza ari, daarna Ippon. Kwart finale tegen Belmin Valk van Judo Club Ardooie  is een leuke partij met veel aanvallend judo. Aanval met uchi mata van Bodhi word voor Yuko overgenomen. Daarna ging Bodhi meer aanvallen, maar liep daarbij vol op een perfect getimede tai otoshi van Belmin en verliest de partij. In de herkansing tegen Tim Wekking van Top Judo Nijmegen gaat het lange tijd gelijk op. We hadden van Tim al gezien dat hij veel Tani otoshi deed, dus daar was Bodhi voor gewaarschuwd… Maar helaas, een aanval met heupworp werd overgenomen voor yuko. Bodhi heeft daarna zijn uiterste best gedaan om toch nog te winnen, maar het mocht niet meer helpen. De partij ging verloren. Enigszins teleurgesteld weer terug in de auto naar huis. Volgende keer beter Bodhi!

Ook Kevin Goudswaard had een enorme poule. Bijna 30 judoka in de poule -15, -55. Eerste ronde een vrijloot. Tweede ronde tegen Rick Jansen van Top Judo Nijmegen begint goed met yuko voor o uchi gari. Maar Rick heeft enorm lange benen, dus op het moment dat die eronder komt voor uchi mata kan Kevin deze niet tegenhouden. Ippon verlies. In de herkansing is het in de partij tegen Rico Thijssen van Budoschool Bennet Kevin die het scorebord vult. Drie keer o uchi gari voor uyuko, waza ari en ippon. Winst voor Kevin. Volgende partij tegen Paskal van Ochten van JV Kuatsu is ook voor Kevin. Yuko voor o uchi gari en daarna een muurvaste houdgreep. Daarna wacht Floris Koenen van Essink. Leuke partij, veel aanvallen over en weer, maar Kevin komt niet tot scoren. Koen scoort een yuko met ko uchi maki komi en wint zo de partij. Tweede verliespartij, dus uitgeschakeld voor de medailles.

Pascalle van Gurp  mag de dag afsluiten. Poule van 3, twee keer tegen elkaar. Eerste partij tegen Lenique Smijs van Frans de Boevere. Deze meiden judoen al jaren tegen en met elkaar en kennen elkaar veel te goed. Lenique wint de eerste ronde met waza ari voor uchi mata. Daarna wacht Kim Hooij van judovereniging de Hechte Band. Ruim een kop groter dan Pascalle en erg dominant in de pakking. Pascalle kon de arm goed controleren en kon de 'beruchte' maki komi zo een tijdlang voorkomen. Kim komt in een keer met een uchi mata, welke Pascalle niet tegen kan houden. Waza ari. Op de grond volgt een muurvaste houdgreep waar Pascalle niet uitkomt. Derde partij weer tegen Lenique. Pascalle had haar zinnen gezet op de winst, wist ook Lenique goed af te houden en scoort zelf een yuko met o uchi gari en daarna en waza ari voor harai goshi. Pascalle wint. De laatste partij is weer tegen Kim. Een kopie van de eerste partij. Pascalle kan Kim haar pakking goed doorbreken, maar komt zelf niet tot scoren. Kim maakt harai goshi voor yuko en volgt met houdgreep. Een derde plaats, maar geen medaille voor Pascalle.

LOMMEL - Lein Mulder
In Lommel werd vandaag de Flanders Judocup gehouden. Lein was via SI De Korte ingeschreven, veel bevriende judoka’s konden helaas niet meedoen omdat ruim voor de inschrijfdeadline het maximum aantal deelnemer al bereikt was. In de voorronde werd met poules gewerkt, zodat de 26 judoka’s in het gewicht -46 kilo in ieder geval hun wedstrijden konden doen. Lein won van Lucas de Natris (Topjudo Amsterdam) en Mouradov Arsen (België) in zijn poule met twee ippon. De derde wedstrijd trof Lein een lastige tegenstander, Nathan Decupyer (de uiteindelijke nummer drie van vandaag) uit België, derde op het Dutch Open dit jaar bij Lein in het gewicht maar hier had Lein nog nooit een wedstrijd tegen gedraaid. Een actieve judoka, Lein lukte het pas na ruim twee minuten in de golden score om een yuko te scoren met een maki komi en zo van hem te winnen. De Engelsman Samuel Perry (Brons bij Engels kampioenschap) werd binnen een minuut met twee wazari’s verslagen. Daarna een Hongaar, Botond Szeredás, welke met een tilworp voor ippon werd verslagen. De finale was tegen Suheyl Uyar van SI Schiedam, tijdens het NK -15 dit jaar kostte het Lein veel tijd om het winnende punt te maken, vandaag lukte dat ruim voor de eindtijd met twee wazari’s. Hierdoor werd Lein vandaag kampioen.

Op hetzelfde toernooi pakte de regelmatig in Goes trainende Edelaine Westdijk brons.


 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven