judo Zuid-West Nieuws

Daan van Sabben wint in Breda

04 november 2013
www.judozuidwest.nl
Daan van Sabben heeft zondag de eerste plaats gehaald op de Open Bredase kampioenschappen judo. Francisca Buteijn, Bart Sieljens, Richard Bobeldijk, Kevin Goudswaard, Franklin Boorsma en Anthonie Moggré werden derde. Allemaal gefeliciteerd.

Daan van Sabben - eerste plaats
Daan was in zijn gewicht weer eens de beste van allemaal. Van de 18 JudoGoes deelnemers ging hij als enige met een eerste plaats naar huis. Prima gedaan en daarna de anderen waaronder meester Milan gesupporterd. That's the spirit.

Richard Bobeldijk - derde plaats
Bij Richard was het weer alles of niets. Echt aanvallen en proberen een punt te maken. Prachtig om te zien. Helaas verloor hij ook en werd hij uiteindelijk met een beetje zere enkel derde

Franciska Buteijn - derde plaats
Met haar gevaarlijk o uchi gari behaalde Francisca een verdiende derde plaats in Breda. Wat is die beenworp een mooi wapen van de vechtjas uit Goes. Met vier gewonnen wedstrijden en twee verloren was dit een prima voorbereiding op het DK van zondag.

Franklin Boorsma - derde plaats
Franklin liet zich in twee partijen verrassen terwijl hij de betere judoka was. In beide partijen domineert Franklin de wedstrijd maar kan hij niet tot winst komen door eigen foutjes. In de tussenwedstrijd was een knal met uchi mata goed voor de winst. Hij is op de goede weg maar moet het getrainde nog omzetten in winstpartijen.

Kevin Goudswaard - derde plaats
Soms een dromer. Wellicht daarom verliest hij zijn eerste partij met 0-10 van Arend de Bart. Die komt uiteindelijk niet op het podium. Kevin wel. Met drie overwinningen op rij (met ippon en waza ari) behaalt hij het brons.

Bart Sieljens - derde plaats
Bart werd derde met alleen maar beslissingspartijen. Sommige gewonnen en soms verloren. Omdat er maar vier judoka's meededen in zijn poule kreeg hij alleen geen prijs.

Anthonie Moggré - derde plaats
Verloor 1 wedstrijd op beslissing maar won alle andere wedstrijden met ippon en werd dus derde. Mooie generale voor zondag op het DK.

Rosalie Goudswaard verloor om het brons met waza ari na een prima toernooi met 2x winst en 2x verlies. Nog iets meer je heup ervoor durven brengen als je wilt werpen en je wint nog meer.
Max Buteijn deed weer eens een toernooi mee en dat ging helemaal niet slecht. Wel kun je zien dat hij minder op de mat staat. De voetballer won 2x (oa van Lars) en verloor 2x. Gedurende het toernooi werd hij steeds zekerder dus we zijn benieuwd naar het DK.
Lars van Sabben was goed bezig in Breda. Lekker aan het knokken maar soms net niet kunnen winnen. In de wedstrijd tegen Max stond hij tot een seconde voor het einde voor maar in de zoemer werd hij nog geworpen. O ja hij kreeg in deze wedstrijd ook een shido ("niet vergeten op te schijven", zei hij tegen meester André)
Lukas Schrieks kon ondanks hard knokken dit keer niet winnen. Vooral zijn Franse tegenstander was een maatje te groot voor hem. Lekker doorgaan want het komt vanzelf weer goed.
Stijn Bordui had het zwaar in Breda. Dat was aan zijn gezicht te zien. Maar ondanks alles bleef hij knokken om te winnen. Dat lukte niet altijd, maar the sprit is er en daar gaat het om.
Ryan Schaier draaide drie partijen met twee keer verlies en een keer winst. Wellicht dat het iets minder trainen wat invloed heeft op zijn prestaties. Doorzetten, dan komt het vanzelf weer.
Milan Theulen won zijn eerste partij met de 'Milan' sankaku maar verloor de tweede ronde. Hij won vervolgens van Samuel en verloor helaas om het brons.
Bodi Kamps won zijn eerst partij keurig met een schouderworp maar had daarna twee verliespartijen. Hard werken wordt nog niet beloond.
Samuel van der Walle won er twee en verloor er twee, de laatste van Milan. Hij stond wel geweldig te knokken tegen de soms bruine banden.
Thomas Martens had dit keer helaas twee verliespartijen
Izaac Wildenberg kon het zondag helaas ook niet bolwerken. Volgende keer weer beter.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven