JudoGoes Nieuws

Zeven prijzen in Oostkapelle

09 november 2013
www.judogoes.nl
Vandaag deden een aantal judoka's weer mee aan het starters toernooi in Oostkapelle. Lekker om de hoek en een niet al te hoog niveau. Met zeven prijzen kwam de JudoGoes ploeg onder leiding van Kenley weer thuis.

Mitchel Dekker - eerste
Als eerste was Mitchel Dekker aan de beurt. Hij won zijn eerste partij binnen 5 seconden met een ippon seoi nage. Na de wedstrijd werd er door de scheidsrechter getwijfeld of hij wel goed was ingedeeld. Na overleg werd er besloten hem in de poule te houden. Zijn volgende twwe partijen beslist hij ook snel met koshi guruma. In zijn laatste partij stond hij tegen de kleinste van de poule. De scheidsrechter vraagt hem rustig aan te doen. Mitchel doet dit braaf en wint met een houdgreep. Hiermee was hij de verdiende kampioen. Volgende keer toch maar weer inschrijven voor een niet-starters toernooi.

Jaimy Strobos - derde en Jennifer Vodegel - vierde
De volgende twee die klaar stonden waren Jaimy Strobos en Jennifer Vodegel. Beide meiden waren de lichtste in hun poule. Jaimy wordt in haar eerste partij, ondanks goed judo, overgenomen met een o goshi. In haar tweede wedstrijd blesseerde ze haar ingetapete enkel en werd in een houdgreep genomen. Haar derde partij ging een stuk beter. Ze won met een waza ari voor koshi guruma. De laatste partij was tegen Jennifer. De strijd werd in het voordeel van Jaimy beslist met een houdgreep. Dit betekende een mooie derde plaats voor de toch wel wat geblesseerde Jaimy.
Jennifer is een klein beetje de spirit kwijt. Hopelijk vind ze deze snel weer terug. In haar eerste partij was het ook wel een beetje te zien maar toch stond ze niet slecht te judoën. Ze verloor helaas met 2 waza ari’s. In haar tweede partij ging het een stuk beter. Helaas kwam ze niet tot scoren, maar ze werd uiteindelijk wel als de betere judoka aangewezen. In de derde wedstrijd was haar tegenstander een maatje te groot. Deze partij werd dan ook verloren met een muurvaste houdgreep. De laatste was tegen Jaimy. Een vierde plaats voor Jennifer.

Kevin Schikker - eerste en Timo Mathijssen - tweede
Timo was in de eerste partij een stuk beter dan zijn tegenstander en deze werd eerst geworpen met een koshi guruma en daarna in een houdgreep genomen. Zijn tweede partij was tegen Kevin. Deze werd, na een hevige strijd, met een yuko verschil gewonnen door Kevin. De derde partij werd gewonnen met een sterke houdgreep. De laatste werd binnen 3 seconden beslist in het voordeel van Timo met een prachtige koshi guruma. Hiermee een dik verdiende tweede plaatst voor Timo.
Kevin had het niet heel moeilijk vandaag. Alleen tegen Timo kostte het hem moeite om te winnen. Zijn eerste partij werd snel gewonnen met een mooie koshi guruma. Zijn derde wedstrijd werd met een goede houdgreep beslist. Ook zijn laatste werd beslist met een houdgreep. Met af en toe gekke bek naar zijn vader hield hij hem toch stevig vast. Hierdoor werd hij kampioen.

Mik Nijssen - tweede
Mik was de volgende. In zijn eerste partij won hij snel met een goede houdgreep. Zijn tweede partij was echt heel jammer. Deze had hij niet hoeven verliezen, maar dit gebeurde wel met een yuko verschil. Ondanks de twee keer bijna houdgreep. Zijn laatste partij herstelde hij dit heel snel door een prachtige koshi guruma. Een mooie tweede plaatst voor Mik.

Manon Dekker - tweede
Manon schrok nogal van de wat grotere tegenstanders en ook van de blauwe band in haar poule. Ondanks deze problemen won ze verrassend haar eerste partij met een mooie koshi guruma (waza ari). Haar tweede wedstrijd was tegen de gevreesde blauw band. Hierdoor werd ze snel overdonderd met een mooie o soto gari. Haar laatste partij verloor ze onterecht. Ze stond met een shido voor maar toch werd er op beslissing gekozen voor de ander. Ondanks dat had ze toch een mooie derde plaats.

Samuel van der Walle - kampioen en Kees Poortvliet - vierde
De laatste twee judoka's van de dag waren Samuel en Kees. Samuel deed alles met overtuiging, Kees had niet helemaal zijn dag. Kees begon zijn eerste partij tegen een blauwe band. Door een hele mooie o uchi gari kreeg hij een ippon tegen. Zijn twwede partij werd (onterecht) verloren. Hij werd verrast met een o soto gari, maar draaide mooi weg. Toch gaf de scheidsrechter een ippon aan zijn tegenstander. Zijn derde tegenstander had na de wedstrijd tegen Samuel opgegeven. In zijn laatste wedstrijd kwam hij tegen Samuel. Met een mooie koshi guruma scoorde Samuel een ippon. Een vreemde dag voor Kees en de vierde plek.
Samuel, begon de dag heel sterk met een mooie o soto gari (ippon). Zijn tweede partij zorgde voor nogal wat verwarring. Samuel scoorde met een prachtige o-goshi, maar de verkeerde winnaar werd aangewezen. Na enige protest werd uiteindelijk de juiste winnaar aangewezen. Zijn volgende wedstrijd was tegen een sterke blauwe band. Met wat hij in zijn vorige partijen heeft laten zien zou dit een mooie partij worden. Maar Samuel overdonderde zijn tegenstander al redelijk snel. Met een mooie koshi guruma scoorde hij een ippon. De laatste partij was tegen Kees deze werd gewonnen. Hierdoor was hij de kampioen.

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven