JudoGoes Nieuws

Pascalle en Mauk winnen eerste residentie toernooi in Den Haag

09 november 2013
www.judogoes.nl
Goud voor Pascalle van Gurp en Mauk Moerman. Het brons voor Zoie Moerman op het eerste internationale Residentie toernooi in Den Haag.

Zaterdag

Pascalle van Gurp behaalde door vier ippon overwinningen de eerste plaats op het toernooi. Omdat ze in een poule zat met 3 deelnemers, moesten ze 2 keer tegen elkaar. Pascalle versloeg de Engelse Amy Oram 2 keer. De eerste keer met twee waza ari`s voor een overname en tai otoshi en de tweede keer met een houdgreep. Jordan van Breukelen versloeg ze ook 2 keer. De eerste keer met een harai goshi en een houdgreep . De tweede keer direct met een muurvaste houdgreep. Een welverdiende eerste plaats voor de strijdvaardige Pascalle.

Zoïe Moerman werd in haar poule eerste door 3 overwinningen. Yoelle Bal met twee waza ari`s voor een worp en een houdgreep, Madelief van WIjngaarden met twee yuko`s en Imila van Leer met een ippon voor een schouderworp. In het afvalschema was het tegen Britt Koolmees een gelijk opgaande strijd. Beiden hadden een shido, toen 3 seconden voor het einde Britt een yuko scoorde. Omdat in dit toernooi geen herkansing mogelijk waren, werd  Zoïe derde.

Bodi Kamps won al zijn partijen in de poule met een ippon. Tegen Timo van der Kleij begon hij aarzelend maar na twee yuko`s scoorde hij de winnende ippon met houdgreep. Marijn van der Horst werd binnen 10 seconden verslagen met een fraaie uchi mata. En de derde die verslagen werd, was Staas Derikx. Ditmaal met een harai goshi. In de kwartfinale tegen de Engelse judoka Brad Barker Jones ging het minder voortvarend. Body was de aanvallende judoka maar werd twee maal overgenomen. Bij een achterstand van twee yuko`s scoorde Bodi nog wel een yuko maar er had meer ingezeten op dit sterk bezette toernooi.

Jarno Bouwmeester won al zijn partijen in de poule overtuigend met ippon. De Engelse judoka Sam Bras werd verslagen met een yuko en een houdgreep. Ook Max Weisscher kon niet tegen Jarno op. Met 2 yuko`s en twee waza ari`s werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Jarno. Tegen Remco Tiebout scoorde Jarno twee maal met een waza ari voor een beenworp en een heupworp. In het afvalschema met 16 judoka`s won Jarno met ippon de eerste wedstrijd tegen Koen Heij met zijn bekende tai otoshi. In de kwartfinale trof Jarno zijn trainingspartner Gianni Kardinaal, die hem verraste met een uchi mata. Ook hier geen herkansing en was Jarno klaar. 

Zondag

Ook zondag startten iedereen in een poule met daarna een afvalsysteem zonder herkansing.

Franklin Boorsma zat het niet mee in de poule. Tegen Rodney Voskamp kwam er een waza ari op het bord voor Franklin, die eigenlijk voor zijn tegenstander was. Ondanks de onverwachte voorsprong verloor Franklin met een ippon door een armklem. Tegen Joël van Os kreeg Franklin een shido tegen en kwam daarna in een houdgreep. Door het tweede verlies werd de laatste wedstrijd een formaliteit. Onbevangen ging Franklin de strijd aan en vocht voor wat hij waard was. Tweemaal werden zijn aanvallende acties overgenomen voor een yuko. Zelf scoorde Franklin ook een yuko, maar kwam helaas ongelukkig in een houdgreep. Geen extra punten voor zijn 1e dan. Op naar het volgende toernooi.

Mauk Moerman startte in een poule met drie deelnemers. Ze moesten twee maal tegen elkaar. Patrick Bakker werd 2 maal verslagen met ippon voor verschillende heupworpen. Majit Khodyan werd in de eerste partij verslagen door Mauk met een houdgreep en de tweede partij met een heupworp. De halve finale tegen Lennart van Tienen scoorde Mauk al snel een yuko en maakte daarna nog een ippon met een heupworp. De finale was tegen de bekende Tim Kuijpers scoorde Mauk een yuko. Tim probeerde terug te komen in de wedstrijd maar kon niet scoren. Mauk scoorde weer een yuko en ging door op de grond met een houdgreep. Ippon en eerste plaats in Den Haag.

 

Seizoen 2019-2020

23 augustus 2019
Er is in de zomervakantie achter de schermen hard gewerkt om alles weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Voor het seizoen… Meer >
 
www.judogoes.nl

Goes Kinderstad 2019

12 augustus 2019
Op zaterdag 17 augustus staan we ook dit jaar weer tijdens Goes Kinderstad (11.00-16.00 uur) op het Bleekveld in Goes met… Meer >
 
www.judogoes.nl

Zomervakantie 2019

08 juli 2019
De zomervakantie 2019 is begonnen. De gehele zomer zijn er elke week twee mogelijkheden om te trainen. Meer >
 
www.judogoes.nl
Vrijdag start het judokamp. Hebben jullie er ook zo’n zin in? Wij in ieder geval wel. Lees alles goed door zodat je voorbereid… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven