judo Zuid-West Nieuws

12x podium op DK tot 12 jaar

10 november 2013
Vandaag waren de kampioenschappen van Zuid-Nederland voor judoka's tot 12 jaar. Maar liefst 325 deelnemers (81 Zeeuwen) kwamen op de mat met daaronder 21 JudoGoes judoka's. Aan het einde van de dag gingen we met 12 prijzen naar huis. Drie kampioenen, twee zilveren plakken en 7x brons. Een prima prestatie van de selecties onder leidng van Jessica, Pim en André met zelfs een 1,2,3 in de klasse -10jr tot 24kg.

Kampioen werden Fleur de Rijke, Nienke Heijstek en Daan van Sabben. Zilver was er voor Richard Bobeldijk en Stijn Bordui. Derde plaatsen werden behaaald door Ipe Verbrugge, Bart Sieljens, Leon Lukic, Mitchel Dekker, Tara van Os, Maren Boender en Levina Mulder. Echt heel goed gedaan allemaal.

Daan van Sabben, -10 jaar -24kg, KAMPIOEN
Daan werd vandaag voor het derde jaar op rij kampioen. In de halve finale won hij overtuigend met waza-ari en de finale won hij op beslissing van clubgenoot Stijn. Weer een mooie titel voor Daan.

Nienke Heijstek, -10 jaar -36kg, KAMPIOEN
Nienke Heystek en Tara van Os, zaten samen in een poule van 4 en mochten iig 3 x judoën. De eerste wedstrijd moesten ze al direct tegen elkaar, Nienke wint dit met ippon. Nienke wint ook beide andere partijen 10-0 en 1-0 en is daarmee kampipen van Zuid-Nederland! Tara verliest er daarna nog een, maar haar laatste wedstrijd weet ze te winnen door haar tegenstandster prima te kantelen en in een muurvaste yoko-shiho katame te nemen, 3e plaats voor Tara!

Fleur de Rijke, -12 jaar -40kg, KAMPIOEN
Fleur wint in de voorrondes al haar wedstrijden met ippon, waaronder een hele fraaie combinatie, Goshi-guruma/ko-uchi-gari! Das genieten, ook voor een trainer-coach. In de finale staat ze tegen Sanne Kegge en wint ze na een zwaar gevecht op beslissing. Dus een 1e plaats voor Fleur!

Richard Bobeldijk -10 jaar -27kg, TWEEDE
Na drie zware gevechten bereikte Richard met goed judo de finale. In de finale was Colin den Ouden (Frans de Boevere) met ippon te sterk. Waardoor Richard voor het tweede jaar op rij tweede van Zuid-Nederland werd.

Stijn Bordui, -10 jaar -24kg, TWEEDE
Stijn judode vandaag op het Zuid-Nederlands kampioenschap alleen maar tegen clubgenoten. Na vrijgeloot te zijn in de eerste ronde won hij de halve finale met ippon van Bart en verloor hij de finale op beslissing van Daan. Stijn haalde een mooie tweede plaats op zijn eerste Zuid-Nederlands kampioenschap.

Bart Sieljes, -10 jaar -24kg, DERDE
Bart won eerst met waza-ari en verloor daarna de halve finale van zijn grote vriend Stijn. In de kleine finale was Bart met ippon te sterk voor Sem van Disseldorp. Met deze derde plaats complementeerde Bart het JudoGoes podium in dit gewicht.

Ipe Verburgge -8 jaar -24kg, DERDE
Na twee snelle winstpartijen verloor Ipe de halve finale net. De kleine finale werd met een houdgreep gewonnen van Boris Moonen. Waardoor Ipe derde werd.

Maren Boender -10 jaar -32kg, DERDE
Maren won de eerste wedstrijd met ippon. De halve finale verloor ze door een houdgreep. In de strijd om het brons werd met ippon gewonnen van Eva Poppe. Hierdoor werd ook Maren derde van Zuid-Nederland.

Levina Mulder, -12 jaar -36kg, DERDE
Levina verloor in de eerste ronde en wist zich daarna terug te knokken naar de strijd om het brons. In deze spannende wedstrijd kreeg ze haar tegenstandster vlak voor tijd in een houdgreep, welke Levina lang genoeg vasthield om ippon te scoren. Een mooie derde plaats voor Levina in haar laatste jaar onder de 12 jaar.

Leon Lukic, -8 jaar +30kg, DERDE
Leon won vandaag twee wedstrijden, maar verloor er ook twee. Soms waren de jongens in dit plus gewicht gewoon iets te groot. Prima gestreden en een mooie derde plaats

Mitchel Dekker, -10 jaar -30kg, DERDE
Mitchel liet zich in zijn eerste wedstrijd verrassen door de latere kampioen. Door vier partijen op rij in de herkansing te winnen behaalde hij toch een prachtige bronzen medaille.

Tara van Os, -10 jaar -36kg, DERDE

Partick Bredouw, -12 jaar -30kg, VIJFDE
Partick was de grootste pechvogel van de dag. Met twee ippon overwinningen plaatste hij zich overtuigend voor de halve finale. In de halve finale stond hij een minuut voor tijd met waza-ari voor, waarna hij met een polsblessure moest opgeven. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek zijn pols gebroken. Beterschap Patrick.

Max Buteijn, -10 jaar -30kg
Max kon het op het DK niet echt bolwerken tegen de felle jongens in het gewicht totr 30kg. Helaas twee verloren wedstrijden dit keer.

Lars van Sabben, -10 jaar -30kg
Ook Lars had niet zijn allerbeste dag. Ook hij had in het gewicht tot 30kg moeite om tegenstand te bieden tegen de snelle fanatieke tegenstanders. Volgende keer weer beter.

Francisca Buteijn, -12 jaar -36kg
Francisca verloor haar eerste wedstrijd. Waarna ze in de herkansing een wedstrijd met ippon won en daarna verloor ze vlak voordat ze om het brons mocht judoën voor een tweede keer.

Rosalie Goudswaard, -12 jaar -36kg
Rosalie won haar eerste wedstrijd met ippon middels een houdgreep. Waarna ze twee wedstrijden verloor, de laatste van Levina, en was uitgeschakeld.

Lukas Schrieks, -10 jaar -27kg
Lukas wist in deze zware poule één wedstrijd te winnen. In de andere twee wedstrijden kwam hij nog te kort, maar het gaat steeds beter. Hard blijven oefenen op de les en er komen vanzelf meer winstpartijen.

Anthonie Moggré, -12 jaar -34kg
Slechts twee partijen vandaag voor één van de meest talentvolle judoka's van de club. Het lukte niet en dat is vervelend als dat net op het DK is. Gelukkig is Anthonie slim en weet er altijd weer wat van te leren. Op naar de volgende wedstrijd kerel.

Izaac Wildenberg, -12 jaar -34kg
Izaac gaf  een voorspong in zijn eerste wedstrijd uit handen en kwam daardoor ook snel in de herkansing terecht. Hierin wist hij nog een wedstrijd met ippon te winnen voor hij voor de tweede keer verloor vandaag. Geen prijs voor de knokker uit 's-Heerenhoek.