judo Zuid-West Nieuws

Romy Galle heeft judovirus

03 december 2013
www.judozuidwest.nl
Romy Galle van de JudoExtra groep is besmet met het judovirus. Elke zaterdag komt ze uit Aardenburg naar Goes om bij Pim, Mauk en Hilde te trainen. Lees het leuke stukje in de lokale pers.

De achtjarige Romy Galle uit Aardenburg heeft haar plekje om energie kwijt te raken gevonden. Plaats waar dat gebeurt is op zaterdagmorgen in Sportpunt Zeeland te Goes, waar ze actief is in de judosport. Op zich niet opmerkelijk, ware het niet dat Romy een stofwisselingsziekte heeft. Naast deze stofwisselingsziekte heeft ze ook nog motorieke beperkingen door zuurstoftekort bij de geboorte.

Vader Carlo: “Ondanks die handicaps wilde Romy sporten, maar dan wel zonder rolstoel. Met name het judo fascineerde haar, dus zijn we gaan rondkijken en kwamen terecht bij Frans de Boevere van de gelijknamige sportschool. Frans stelde voor om Romy enkele keren te laten 
meetrainen. Maar ondanks zijn uitstekende begeleiding bleek het te zwaar voor Romy. Dit was een enorme teleurstelling voor haar. Frans adviseerde ons om eens verder te kijken. Wij gingen op zoek en kwamen terecht bij Sport Zeeland met de vraag wat de mogelijkheden voor onze dochter waren. Die bleken te liggen bij JudoGoes. Dit betekent dat we iedere zaterdagmorgen bezet zijn, maar we hebben het er graag voor over. Als je ziet hoe ze daar begeleid wordt en met hoeveel plezier ze het vallen, opstaan en de grepen leert, dat is fantastisch. Niet alleen Romy geniet daarvan, maar ook wij als ouders.” Ondertussen heeft Romy de gele slip al gehaald en is ze aardig op weg om ook de volgende stap, het binnenhalen van de oranje slip met succes af te ronden.

Fred Rabout





 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven