judo Zuid-West Nieuws

Chantal en Denise met Budokan brons op NK Teams U18

07 december 2013
www.judozuidwest.nl
Denise de Korte en Chantal Walhout zijn met het U18 meisjes team van Budokan Rotterdam derde geworden op het Nederlands kampioenschap voor Teams. De jongens (met Arie Storm, Lein Mulder en Mauk Moerman) verloren om het brons van Slingerland (ook Budokan) en werden 5de. Jarno Bouwmeester pakt vandaag ook brons op het Internationale judotoernooi in Harnes FRA. Later meer.



Harnes door Jarno
Vrijdagmiddag vertrokken we met een auto en een busje vol judoka’s richting Harnes (FRA) voor het Internationale Judotoernooi daar. Samen met coaches Dimitri Nobel en Sidney Saarloos kwamen we daar om een uur of zeven aan bij het hotel. Het was er erg druk, met allemaal judoka’s uit Rusland, Duitsland, Nederland, Belgie, Frankrijk, Algerije, Libanon en Amerika. Na ‘s avonds lekker te hebben gegeten in een restaurant gingen we vroeg slapen want de wekker ging om 06.00 uur. De meisjes hadden een vroege weging dus we moesten op tijd in de zaal zijn. Wij (de jongens) moesten lang wachten voor we de zaal in mochten. Ik zat in een poule van 36 judoka’s samen met Joey en Boris verdeeld over twee matten.

Mijn eerste partij won ik met Ippon voor een Ippon Seoi  Nage, tweede partij won ik met Yugo voor O Soto Gari en 3 shido’s. De derde partij tegen een Duitse jongen won ik met Waza Ari voor O Goshi. Mijn vierde partij verloor ik met Ippon voor een Ashi Barai van mijn Franse tegenstander. Was een domme fout van mij die hij goed afstrafte. Nu de herkansing in. Mijn vijfde partij tegen een Rus, deze partij won ik met Waza ari voor overname van Uchi Mata. De zesde partij tegen een Franse jongen had ik al gewonnen met 2 tegen 1 shido’s maar door fout stond er maar 1 shido voor allebei, dus werd het golden score, hier score ik weer een Waza Ari voor een overname op een worp van mijn tegenstander. Nu de laatste partij tegen een sterke judoka, ik weet niet waar hij vandaan kwam. In deze partij stuur ik hem door na inzet
van Uchi Mata waarna hij Hansukomake kreeg voor diving. Ippon winst voor mij en een derde plaats op een sterk bezet toernooi. Maar vooral tevreden met mijn judo vandaag.



 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven