judo Zuid-West Nieuws

Kevin tweede in Gemert

19 januari 2014
Op het judotoernooi van de JJC Gemert heeft Kevin Goudswaard bij zijn debuut in de leeftijd tot 18 jaar zilver veroverd. Richard Antvelink (senioren, -90kg) en Richard Bobeldijk (-12 jaar, -27kg) gingen met een derde plaats terug naar Zeeland. Ryan Schaier en Jennifer Vodegel kwamen vandaag te kort om in de prijzen te vallen.

Kevin Goudswaard, -18 jaar -55kg - ZILVER
Kevin was vandaag aardig op dreef met zijn uchi mata. Met drie middels uchi mata gewonnen wedstrijden wist hij zich voor de finale te plaatsen. Deze finale verloor hij met ippon van Danny Musters van Sportschool van de Pol. In de strijd om het zilver was hij met ippon te sterk voor Bart Packbiers van Dai Ippo uit Sint Oedenrode. Al met al een mooi debuut voor Kevin in deze nieuwe leeftijdscategorie.

Richard Antvelink, senioren -90kg - DERDE
Na één verloren en drie gewonnen wedstrijden, waarvan enkele heel snel, moest Richard in een wedstrijd met Mart Hendriks bepalen wie tweede en derde zou worden. In deze wedstrijd stond hij lang met yugo en waza ari voor maar vlak voor tijd kwam hij in een houdgreep terecht waardoor hij verloor. Door deze verliespartij werd Richard derde.

Richard Bobeldijk, -12 jaar -27kg - DERDE
Richard won zijn eerste wedstrijd binnen 5 seconden. De tweede ronde verloor hij met schouderworp van Kevin Janssen (JC Helden). In de herkansing werden twee wedstrijden gewonnen. Om de 2e en 3e plaats verloor Richard weer van Kevin Janssen. Waardoor Richard met een derde plaats naar huis ging.

Ryan Schaier, -15 jaar -46kg
Ryan verloor zijn eerste wedstrijd met ippon. Vervolgens won hij twee wedstrijden overtuigend met ippon. Zijn vierde wedstrijd was lang een gelijkopgaande strijd maar werd helaas net verloren waardoor Ryan was uitgeschakeld.

Jennifer Vodegel, -12 jaar -28kg
Jennifer had het moeilijk vandaag en wist geen van haar wedstrijden winnend af te sluiten.