JudoGoes Nieuws

Chantal, Mauk en Lein winnen tweede Meetmoment U18

02 februari 2014
www.judogoes.nl
Chantal Walhout, Mauk Moerman en Lein Mulder hebben het tweede meetmoment U18 in Vlaardingen gewonnen. De drie judoka's staan nu alle drie ruim bovenaan de ranking die recht geeft op deelname aan de European Cups. De eerste in op zondag 9 maart in Zagreb. Helaas is er voor Lein geen deelname mogelijk omdat zijn gewicht (-46) geen internationaal gewicht is.

Rest van het verslag volgt.

Lein Mulder -18 jaar -46kg kampioen
Lein trof in zijn eerste partij Melle van de Ham (Kenamju), een bekende judoka. Met een yuko en een ippon voor houdgreep won Lein de partij. Matthijs Woolderink (JV Thag) werd in de tweede wedstrijd met een ippon seoi-nage verslagen binnen twee minuten. Jari Kieffer (Chitari) verloor door een mooie tai o toshi van Lein voor ippon. De vierde partij was tegen Suheyl Uyar (SI Schiedam), met een straf minder voor Lein werd Lein kampioen.

Chantal Walhout -18 jaar -70kg kampioen, Nina Rijn vijfde
Chantal Walhout had een stevige loting in Vlaardingen. Na vier echte partijen ging ze met de winst naar huis. Willeke Wever werd in de eerste ronde versalgen met een armklem. Inde tweede ronde was haar tegenstandster Michelle Jacobs. In de finale van het Espoir stonden ze ook tegenover elkaar. Toen won Chantal met een verwurging, zaterdag met een klem. In de halve finale trof ze Tesla van den Berg. Na een 2-1 voorsprong in shido's won Chnatal de partij met een houdgreep. In de finale tegen Jamie Rossenbrand begon ze goed maar liet ze Jamie terugkomen in de partij. Met straffen in haar voordeel werd Chnatal kampioen.
In hetzelfde gewicht deed ook Nina Rijn mee. Zij was de eerste ronde vrij en trof in de tweede ronde Mandy Remijn van Delta. Met een houdgreep won ze deze parij eenvoudig. In de halve finale verloor Nina van Jamie Roosenbrand met ippon. Om het brons tegen Merel Visser wist ze ook niet te winnen en werd Nina vijfde.

Mauk Moerman -18 jaar -81kg kampioen
Alle mogelijke kanshebbers waren in de -81 kg aanwezig. Mauk won zijn eerste partij van Stijn van den Berge binnen 10 seconden op ippon met een fraaie heupworp. Daarna was de lastig te werpen Boris Philippo zijn tegenstander. Een yuko voor weer een heupworp werd gevolgd door meerdere worpen van Mauk waar Boris telkens wist uit te draaien. Een houdgreep na een waza ari voor beenworp bracht de overwinning voor Mauk. In de halve finale trof Mauk Tim Kuijpers, de nr.2 van het Espoir. Na enig aftasten van beide judoka`s greep Mauk zijn kans een scoorde weer een ippon met een heupworp. In de finale tegen Yannick Janssen ging Mauk door in het grondgevecht en scoorde met een sankaku verwurging.

Denise de Korte-18 jaar -63kg
In de eerste ronde won Denise met ippon van Carla Jansen met een verwurging. De tweede ronde werd een teleurstelling door vier straffen en diskwalificatie. De nieuwe regels werden soms zeer streng gehanteerd en daar had de wat afwachtende Denise nog moeite mee. In de herkansing won ze eerste met een straf verschil van Margit de Voogd, daarna met ippon voor de ashi barai van Tessa Quispel. Vervolgens trof ze weer Tess van Dooren, waarvan ze in de tweede ronde met straffen had verloren. Denise startte veel beter, maar kwam achter. Na een pijnlijke botsing met de mat rolde ze in de actie daarna zelf in een houdgreep en verloor de partij en werd ze dit keer zevende.

Kevin Goudswaard -18 jaar -55kg
Kevin trof het niet met de loting om in zijn eerste partij al tegen Ryan Lo-A-Njoe te moeten aan treden. Kevin begon goed en kon een o uchi gari van Ryan bijna overnemen. De behendige Ryan stuurde Kevin toch nog door voor een ippon. In de herkansing moest Kevin tegen Yotin Phetmanee. Een zelfde beeld deed zich weer voor. Nu scoorde Kevin als eerste een waza ari, alleen lukte het niet om deze voorsprong te behouden. In het grondgevecht kreeg Kevin een verwurging tegen en verloor de partij.

 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven