judo Zuid-West Nieuws

Jarno wint de Crocodiles Cup in Osnabrück (DUI)

03 februari 2014
www.judozuidwest.nl
Jarno Bouwmeester was dit weekend op  de Crocodiles Cup in Osnabrück (DUI). Hij won het toernooi en deed mee aan de stage. Lees zijn verslag.

Omdat we niet naar het toernooi in Vlaardingen konden zijn wij dit weekend naar Osnabrück in Duitsland gegaan voor het Int. Judotoernooi Crocodilles Cup Vorig jaar was ik daar ook al geweest met SI de Korte en had toen verloren met een armklem. Bij ons mag dat niet maar in Duitsland wel. Ik had dus noch wat goed te maken. De weging was pas om 12.00 uur dus we vertrokken zaterdag om een uur of acht. Rond een uur of twee was mijn eerste wedstrijd ik won deze met twee yuko’s en een wa zari voor tai o toshi tegen een Duitse jongen. De tweede partij won ik met Ippon voor een o soto gari. De derde partij won ik met ippon voor houdgreep met tate shio gatame. Mijn vierde partij was de poule finale (halve finale). Deze Duitse jongen was een zeer sterke en goede judoka die al zijn voorgaande partijen binnen 20 sec met ippon had gewonnen. Doordat ik een paar keer van te ver inzette kreeg mijn tegenstander kans op een armklem, maar ik draaide er nog net op tijd uit. En even later scoorde hij met een overname voor een yuko. De tijd begon te dringen dus ging een hoger tempo draaien waardoor ik een yuko maak voor een o soto gari. Toen kreeg ik 25 sec voor het einde een shido omdat ik te hoog in de kraag van mijn tegenstander pakte. Ook dat mag hier wel maar niet in Duitsland. Opnieuw ga ik een hoger tempo draaien en maak 5 seconden voor de tijd een waza ari voor weer een o soto gari. Ik stond toen in de finale tegen weer een Duitse jongen, in deze partij maak ik een o uchi gari voor de ippon winst. Om half zeven ‘s avonds reden we dan eindelijk naar het hotel, en na een lekker broodje bij de Subway viel ik moe maar voldaan in slaap.

Zondag weer vroeg op want er waren er ook nog 2 randori traingen waar ook diverse –18 selecties. Ik heb in de eerste randori training lekker getraind Mayer, Biedermann, Simon Schlichting en met mijn Amerikaanse facebook vriend Jackson Butler die ik in Harnes (F) al had ontmoet. Aan het einde van de training kreeg ik alleen last van mijn oor. Heb een goed weekend gehad als voorbereiding op het DK over drie weken. En morgen eerst naar de dokter om het bloed uit mijn (bloemkool) te laten zuigen.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven