JudoGoes Nieuws

Drie keer zilver en 5 keer brons in Rijen

11 februari 2014
www.judogoes.nl
Op het Sprokkeltoernooi in Rijen behaalden drie judoka's (Mitchel Dekker, Daan van Sabben, Bart Sieljens) het zilver en gingen 5 judoka's (Kevin Goudswaard, Fleur de Rijke, Izaac Wildenberg, Richard Bobeldijk, Ipe Verbrugge) met brons naar huis. Fantastisch gedaan.

Mette Verbrugge begon haar eerste wedstrijd tegen Nina Bachoe, deze partij werd snel gewonnen op Ippon door een houdgreep. De tweede partij tegen Suze Smits werd verloren met Ippon in een houdgreep. De partij om het brons werd helaas verloren op Ippon door een Goshi Garuma. Hierdoor werd ze 5de.

Franciska Bureijn was de volgende, de eerste partij werd helaas verloren  van Fleur van Paassen doordat ze doorgestuurd werd naar de rug. De 2de partij werd gewonnen van Joelle Middelburg op beslissing, nu om het brons tegen Phaedra Kappers deze werd verloren door een mooie Ippon seoi nage, een 5de plek.

Kevin Goudswaard begon zijn eerste partij tegen Bart Packbiers, na 2 shido’s voor te staan, kwam hij in een verwurging terecht na nog lang tegen te vechten toch moeten afkloppen. Zijn tweede partij tegen Melvin Timmers werd heel snel met een verwurging gewonnen. De derde partij tegen Pirasannah Balasing werd verslagen met een prachtige O-goshi. De partij om brons werd nogal verwarrend gewonnen, eerst scoorde Kevin een wazari met een Uchi Mata, echter gaf de scheids hem aan de ander. Daarop gevolgd scoorde Kevin weer een wazari met een Uchi Mata, nu wel voor Kevin en afgemaakt met houdgreep. Hierdoor een verdiende 3de plek.

Milan Theulen was zijn eerste partij tegen Max Henkelman nog niet helemaal wakker, werd snel in de wedstrijd een O-uchi-gari ingezet en Milan viel op zijn kont en zijn tegenstander stuurde hem door naar zijn rug echter werd er wel een Ippon gegeven. Zijn 2de partij ging een stuk beter tegen Hidde de Louw. Een de ashi barai zorgde voor een wazari op het bord, gevolgd door een houdgreep werd deze een Ippon. Zijn derde partij tegen Vince Klijssen werd verloren door een 2x wazari, 1 voor goshi garuma en de tweede voor een houdgreep. Jammer maar dit betekend naar huis.

Daan Vastrick zat zwaar net te zwaar voor de -50, dus in de -55. Eerste ronde was een bye. De volgende ronde werd helaas verloren van Cian Schellekens 2x een wazari door Harai Goshi.
De volgende partij tegen Timo Haas werd verloren in een houdgreep. Helaas vandaag geen partij kunnen winnen.

Een van de grootste poules van de dag zaten 2 JudoGoesers Izaac Wildenberg en Anthonie Moggré. Izaac begon tegen Pepijn Strik, deze werd sterk gewonnen door een houdgreep. De volgende partij was tegen Justin de Hart en werd gewonnen door een linkse Goshi Garuma met een Yuko en de rest van de partij tactisch uitgejudood , de volgende werd gewonnen van Jochem Weyers met een wazari door een mooie Ko-Uchi Gari. De Poulefinale werd helaas verloren van Jelle Poppelaars met een wazari met een tani o toshi. De strijd om het brons werd gewonnen van Mathijs v/d Neut met een vroege Yuko en de partij werd weer slim uitgejudood. Een hele mooie 3e plek na 5 zware wedstrijden.
Anthonie begon sterk tegen Roy de Haard deze partij werd gewonnen met een mooie de ashi barai. Zijn 2de partij tegen Mathijs v/d Neut werd nipt op beslissing verloren. Dus de herkansing in tegen Youri Ypma werd snel gewonnen door een mooie Ko-uchi-gari. De 4de partij tegen Vigo v/d Oetelaar werd op beslissing van gewonnen. Tegen v/d Hoek in de 5de partij kwam Anthonie voor met een yuko door een O-goshi en werd slim uitgejudood, in zijn 6de partij wederom tegen Mathijs v/d Neut werd weer verloren op beslissing. 6 partijen gejudood, sterk gejudood maar geen podium. Wel knap gedaan Anthonie.

Bart Sieljens moest in zijn eerste partij tegen Mik Sleeman, helaas werd deze verloren maar door een fout van de tafel werd Bart als winnaar opgeschreven.  Hier kwamen we pas achter toen hij in de halve finale stond te judoën. Maar de halve finale werd gewonnen met een houdgreep van Pepijn van Lomwel. De finale tegen Luca Verheijen werd verloren op beslissing. Dus toch een 2de plaats voor Bart.

Rosalie Goudswaard
Haar eerste partij verloor ze met ippon doordat ze werd overgenomen en in een houdgreep terecht kwam, De tweede verloor ze ook met ippon. De derde partij wist ze te domineren maar wist geen score te maken en de verwurgingen die ze probeerde aan te zetten waren nog niet strak genoeg om haar tegenstander te laten kloppen. In de golden score wist ze een houdgreep te maken en toch te winnen. Dit had zo veel energie en kracht gekost dat de volgende twee partijen snel werden beslecht in haar nadeel.

Bodi Kamps
De eerste partij verloor hij door dat zijn O-goshi werd overgenomen. De tweede partij ging hij er weer met volle moed in en ging nu voor een Uchi-mata, maar werd door zijn tegenstander de mat in geduwd en op de grond in een houdgreep genomen en dan is 20 seconde houdgreep tijd zo om. Hierna was het judo avontuur weer over.

Ryan Schaier
De eerste partij kreeg hij niet zijn pakking tegen de tegenstander die een kop groter dan hem was en werd uiteindelijk overgenomen en kwam onder in houdgreep te liggen. De tweede partij wist hij met een snelle ippon-seoi-nage een yuko te scoren en dit was genoeg om de partij te winnen. De derde partij verloor hij en daarmee eindigde het toernooi.

Bram Bakker
In de eerste partij werd hij als eerste geworpen met een lage schouderworp die hij half wist te ontwijken waardoor hij vol met zijn gezicht de mat in ging. Deze klap weerhield hem niet om door te gaan. Hierna werd hij met een uchi-mata geworpen in een ippon. De tweede partij wist hij een uchi-mata te blokkeren maar op de grond werd hij in een houdgreep genomen en verloor de partij.
 
Richard Bobeldijk
De eerste partij was in 15 sec. beslist met een prima uitgevoerde Ko-soto-kake. De tweede partij was liet hij zich verrassen en werd met een uchi-mata in een ippon geworpen. Wakker geschud door deze ippon wist hij de volegende partij weer snel te winnen. Daarna kwam hij de tegenstander van Stijn tegen die Stijn naar de verliezersronde had gestuurd deze wist hij te winnen en werd hierdoor derde.

Stijn Bordui
De eerste partij was tegen een judoka met een groene band, Stijn was erg onder de indruk van de band, maar gelukkig ging hij judoen en wist met een prima heupworp een ippon te scoren. De tweede partij wist hij net niet te winnen het ging de hele wedstrijd gelijk op en in de laatste seconde werd hij overgenomen en kreeg hij een yuko tegen. Hierna kwam jij weer tegenover zijn eerste tegenstander maar ja die had hij al verslagen en dat deed hij dus weer. Hierna kwam hij de tegenstander van Richard tegen die Richard naar de verliezersronde had gestuurd. De hele partij door was het stuivertje wisselen dan viel Stijn op zijn knieen dan de ander op zijn buik, uiteindelijk werd het een scheidsrechter beslissing en trok Stijn aan het kortste eind en dus geen derde plek voor hem.

Daan van Sabben
Zat in dezelfde poule als Richard en Stijn. De eerste partij wist hij te winnen met een ippon de tweede ook en toen stond hij in de finale. Daar werd hij overgenomen en verloor met een ippon tegen, Dus op naar huis met een tweede plaats.

Ipe Verbrugge
Ipe zijn eerste partij was over voor dat ik bij zijn mat was. Hij wist voor zijn tegenstander te komen maar deze nam hem achterwaarts over en dat was goed voor een ippon. De volgende partij wist hij te winnen, met een overname koshi-guruma -> O-goshi. De partij daarna wist hij met een houdgreep te winnen. De partij om het brons wist hij ook te winnen, dus had hij een mooie derde plaats verdiend met mooi judo.

Mitchel Dekker
De eerste partij was even wennen, maar halverwege de partij wist hij zijn eigen pakking te krijgen en maakte een prachtige ippon-seo-nage die niet anders dan een ippon kon op leveren. De volgende partij was het beest los en werd het een koshi-guruma en een houdgreep en weer een ippon. De derde partij was het weer raak een ippon voor een houdgreep. In de finale werd Mitchel gestopt. Hij verloor de partij in een houdgreep.
Dit maakte zijn tweede plaats niet minder mooi.

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven