judo Zuid-West Nieuws

Jarno en Pascalle tweede van Nederland, Zoïe derde

08 maart 2014
www.judozuidwest.nl
Op het Nederlands Kampioenschap tot 15 jaar hebben de JudoGoes judoka's, onder leiding van coaches Cor Moerman en Tessa van Meerkerk, weer uitstekende resultaten geboekt. Jarno Bouwmeester (-50kg) en Pascalle van Gurp (+63kg) gingen met een zilveren medaille naar huis. Zoïe Moerman (-44kg) verloor de kwartfinale en wist zich via de herkansing terug te knokken naar een bronzen medaille. Bodi Kamps (-46kg) en Levina Mulder (-40kg) werden in de voorrondes uitgeschakeld.

Verder wisten de wekelijks bij JudoGoes trainende Edelaine Westdijk (de Korte; zilver, -63kg), Femke Catsburg (Boevere; brons, -44kg) en Lenique Smijs (Boevere; brons, +63kg) ook het NK podium te halen.

Jarno Bouwmeester, ZILVER -50kg
Jarno had een moeizame start tegen Corné Dijkstra. Jarno scoorde wel 2 yuko`s en besliste daarmee de wedstrijd. In de volgende ronde tegen Petros Reinders was de "oude" Jarno te zien. Een overwinning met een waza ari voor een armworp die direct gevold werd door een houdgreep. De kwartfinale tegen Mark van Dijk scoorde Jarno eerst een waza ari en vlak voor tijd nog een prachtige ippon voor een armworp. Omdat Jarno veel overwicht had in de halve finale tegen Nicolai Redmer, behaalde hij een overwinning met 4 shido`s. In een spannende finale tegen Tom Evers, winnaar van het Espoir 2014, ging het in de reguliere speeltijd gelijk op. Beiden waren aanvallend ingesteld maar konden niet scoren. In de golden score was Jarno wat sterker met zijn pakking en kon bijna scoren met een beenworp. Een keer werd Jarno verrast en kreeg een yuko tegen. Jarno verloor dan wel de finale maar won wel zilver. Na een 3e plaats in 2013 nu 2e op het NK.

Pascalle van Gurp, ZILVER +63 kg
Na een zwaar bevochten strijd in het district had Pascalle er vandaag zin in. Zij begon met ippon overwinning voor een o uchi gari binnen enkele seconden na de aanvang van de partij. Een waza ari voor een beenworp en een houdgreep tegen Nina Broeke bracht Pascalle in de halve finale. Kim Hooi die in het district nog van Pascalle gewonnen had werd nu binnen enkele seconden verslagen met een fraaie heupworp. Hierdoor stond Pascalle weer in de finale, net als in 2013. Bregje Hulterman was, net als tijdens het DK, een niet te overwinnen hindernis. Pascalle verloor de finale maar won weer zilver. "Tijd om eens serieus te gaan trainen" volgens de talenten trainer Gé van de Elshout.

Edelaine Westdijk, ZILVER -63kg
Ook Edelaine, die regelmatig meetraint met de selectie van JudoGoes behaalde vandaag een eervolle 2e plaats. Zij versloeg Bianca Bienen met een ippon voor een houdgreep. In de kwartfinale werd Sanne van der Steege werd verslagen met een yuko. De halve finale tegen Danee Roseval werd gewonnen met 2 yuko`s voor een worp en een overname. In de finale begon Edelaine sterk maar werd verrast door een voetveeg. Ook 2e van Nederland.

Zoïe Moerman, BRONS -44kg
Zoïe won in de eerste ronde van Jana van Duin omdat zij niet kwam opdagen. Merel Pouw werd verslagen met een ippon voor een houdgreep. In de kwartfinale tegen Amber van Workum kreeg Zoïe een shido tegen maar bracht de stand in evenwicht door aanvallend te judoën. Omdat beide dames niet tot een score konden komen, moest de beslissing vallen in de golden score. Daar kreeg Zoïe een shido tegen en werd ze verwezen naar de herkansing. Iris Westerhof werd verslagen met een houdgreep. Daarna kwam Zoïe tegen Bo Goedhart al snel voor met een yuko en scoorde nog een ippon voor een houdgreep. In de strijd om brons tegen Fleur Douwes werd het al snel duidelijk. Met een snel gescoorde waza ari voor een schouderworp door Zoïe kon zij de partij naar zich toe trekken. Omdat Fleur moest aanvallen kon Zoïe nog een mooie ippon scoren met een schouderworp. Na een 2e, 3e nu weer een 3e plaats op het NK.

Bodi Kamps -46kg
Bodi debuteerde op het NK met een wervelende start tegen Kian Driessens. Kian scoorde een yuko maar Bodi vocht zich terug in de wedstrijd. Kreeg voor het aanvallende judoën 2 shido`s en scoorde daarna een prachtige ippon. Tegen Jesse Wever kon Bodi het zelfde kunststukje niet weer uitvoeren een achterstand van een waza ari was te groot. In de herkansing tegen Rafael van Neijenhoff kreeg Bodi een sankaku houdgreep tegen waar hij niet meer uit kon komen. Geen prijs maar wel ervaring opgedaan op een NK.

Levina Mulder -40kg
Als jongste van net geen 37 kg had Levina het zwaar vandaag bij de meiden tot 40 kg. Haar eerste partij verloor ze van Mei van der Scheer met ippon. In de herkansing stond ze tegen Emma Nalbat. Ze kwam in een houdgreep terecht en kwam er niet meer uit. Als eerste jaar onder de 15 jaar heeft ze nog twee jaar in deze leeftijdscategorie. Als ze zo door blijft trainen, dan mag ze vast nog een keer haar kunsten vertonen op een Nederlands Kampioenschap.
2014-03-09

NK -15 2014

Er is een fout optgetreden, album ophalen mislukt

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven