judo Zuid-West Nieuws

Chantal zilver en Mauk brons in Zagreb

12 maart 2014
www.judozuidwest.nl
Mauk Moerman en Chantal Walhout hebben op de EJU Cadet Cup in Zagreb (Croatië) met brons en zilver een SUPER prestatie neergezet in een sterk Internationaal veld judoka's tot 18 jaar. Beide judoka's maken een volgende stap op weg naar het EK in Athene. Denise de Korte kwam helaas niet door de voorrondes.

Chantal Walhout -70kg - ZILVER
Chantal heeft in haar poule van 35 als één van de weinige een eerste ronde partij tegen de Croatisch Lea Katarina GOBEC. Met een waza ari en ippon wint ze deze partij binnen een minuut. In de tweede ronde treft ze de Oostenrijkse Lara PAAR. Van deze judoka heeft ze al eens gewonnen en ook in Zagreb is ze te sterk met een uchi mata voor ippon. Alice MATEJCKOVA uit Tjechie wordt met coach Akkie Muilwijk ook verslagen met ippon. In de kwart finale treft Chantal de lange Duitse Sarah MAEKELBURG. Met deze Duitse heeft Chantal het moeilijk. MAEKELBURG pakt overheen op de rug en dat voorkomen levert Chantal twee shido's op. In de laatste minuut veranderen we de taktiek door de Duitse te tillen op haar overheen pakken. De tweede keer lukt dit bijna en scoort Chantal met o uchi gari na de reactie van de Duitse een waza ari. In de halve finale is Petra OPRESNIK uit Slovenië de tegenstandster van Chantal. Ook deze partij gaat makkelijk naar de Thoolse. Eerst een yugo gevolgd door ippon voor uchi mata en een finale plaats. In de partij heeft ze met het blokken van de Sloveense haar pols vervelend geblesseerd waardoor verder judoen niet verstandig is. We cancellen de finale en Chantal haalt balend maar toch tevreden haar zilveren plak op.

Mauk Moerman -81kg - BRONS
Mauk treft in de tweede ronde (eerste vrij) de Zweedse kampioen Julius Sonerud. Na een minuut weet Mauk met een verwurging te winnen. De derde ronde is de volgende judoka uit Scandinavie aan de beurt. De Deen Thomas VESTH BJERREGAARD krijgt van alles tegen. Een waza ari en 2 yugo's door prachtige worpen zorgt voor een bloeding waar de artis tweemaal voor de mat op moet komen. Hierdoor is de wedstrijd voortijdig tot een einde gekomen en staat Mauk in de kwart finale. De Montenegrijn Predrag MRKIC lijkt een sterke gevaarlijke tegenstander. Na tweeenhalve minuut heeft Mauk volledig de overhadn en werpt MRKIC met sode tsuri komi goshi voor ippon. In de halve finale staat de Duitser Jan WEBER tegenover Mauk. In de gelijkopgaande strijd heeft Mauk steeds licht de overhand maar weet hij niet te scoren. WEBER blijft gevaarlijk als hij countert. In de Golden Score wordt dat duidelijk. Mauk neemt iets meer rsico omdat WEBER moe wordt en de Duitser slaat direct toe met een wanshoopsactie. Prachtig punt voor de Jan WEBER en helaas geen finale voor Mauk. In de strijd om het brons laat hij zien dat een medaille zeer terecht en verdiend is. Met een prachtig punt knalt hij na 18 seconden de Serviër Petar CIRKOVIC naar de vijfde plek en gaat een geëmotioneerde Mauk met brons naar huis.

Denise de Korte -63kg
Denise had zwaar geloot tegen de Britse nummer 3 van het laatste Wereldkampioenschap in Miami Lubjana Piovesana. In een wedstrijd die gelijk opging en geen scores opleverde voor één van de judoka's kwam ze na 2 minuten in een sankaku terecht en moest aftikken. Natuurlijk kwam deze judoka in de halve finale en had ze na een paar uur wachten herkansing. Tegen de Croatische Martina Jukic was Denise niet in de problemen.Met 2 shido's voor ging de laatste minuut in. Dertig seconden voor tijd krijgt ook Denise een shido en 10 seconde later een yugo tegen omdat ze zich toch laat verrassen. Hierdoor verliest ze en ligt uit het toernooi. Goede partijen met wat slordigheden zorgden uiteindelijk voor de uitschakeling in Zagreb.
2014-03-12

ECC Zagreb 2014

Er is een fout optgetreden, album ophalen mislukt

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven