JudoGoes Nieuws

Zes judoka's geplaatst voor NK -18 jaar

16 maart 2014
www.judogoes.nl
Zes judoka's van JudoGoes hebben zich op de districts kampioenschappen in Gilze geplaatst voor het NK judo tot 18 jaar op 5 april in Emmen. Zoie Moerman (-44), Mauk Moerman (-81) en Lein Mulder (-46) winnen overtuigend alle wedstrijden voortijdig en werden kampioen van Zuid-Nederland. Jarno Bouwmeester (-50) en Denise de Korte (-63) plaatsten zich met zilver. Ook Chantal Walhout is als de nummer twee van het NK 2013 geplaatst voor het Nederlands kampioenschap. Franklin Boorsma wint in Gilze een medaille in de klasse tot 55kg maar mist het NK omdat alleen de nummers 1 en 2 verder gaan.

De twee district  kampioenen uit de -15 categorie, Jarno en Zoïe, mochten als jongsten mee doen met de -18 categorie. En beiden zorgden voor een verrassing door zich te plaatsen voor het NK -18 jaar in Emmen.

Zoïe Moerman -44kg - KAMPIOEN
Zoïe zat in een poule van 4 judoka`s. Als eerste moest zij tegen Tyana Hendriksma. De in eerste afwachtend judoënde Zoïe kreeg steeds meer de overhand. In het grondgevecht maakte Zoïe een ippon door een armklem. Bo D'Herripon begon ook aanvallend, maar als snel scoorde Zoïe een waza ari voor een schouderworp. Zoïe had de wedstrijd onder controle en scoorde nogmaals maar nu een ippon. In de derde partij tegen Annabelle Heuvelmans was het Zoïe die direct het initiatief naar zich toe trok. Binnen een minuut scoorde Zoïe een ippon met een tani otoshi. Met 3 ippon overwinningen werd Zoïe 1e op het DK.

Mauk Moerman -81kg - KAMPIOEN
Ook voor Mauk was er slechts een poule van 4 judoka’s. Stijn van Hoof was zijn eerste tegenstander. Mauk scoorde al snel een ippon met een heupworp. Yonathan Stroe kwam tegen Mauk in het grondwerk in een armklem en moest aftikken. De laatste wedstrijden tegn Bas Beuting, die ook beide wedstrijden gewonnen had moest de beslissing brengen in de eindstand van de poule. Ook nu deed Mauk wat hij moest doen om zich te plaatsen voor het NK. Met een fraaie heupworp scoorde Mauk een ippon. Voor de 4e maal op rij disstrictskampioen bij -18 jaar.

Lein Mulder -46kg - KAMPIOEN
De eerste wedstrijd tegen Max Henkelman duurde 10 seconden. Met een overname met o soto gari scoorde snel ippon. De halve finale tegen Sander Brandts won Lein met een klem. De finale was tegen Gijs Packbiers. Lein was direct de aanvallende judoka en dwong Gijs naar de grond. Toen Gijs het been pakte van Lein zag een hoekscheidsrechter dit en gaf 'grabbing' aan. Na overleg wees de scheidsrechter eerst Gijs als winnaar in maar dit werd gelukkig door de hoekscheidsrechter hersteld. Lein behaalde hiermee zijn 10e Districts titel.

Jarno Bouwmeester  -50kg - TWEEDE
Jarno begon in het afvalsysteem tegen Bas Krom. In een fel gevecht was Jarno de aanvallende judoka. Hij kreeg 2 shido`s in zijn voordeel en scoorde ook 2 maal een yuko.In de halve final tegen Robin van Eden scoorde Jarno al snel een waza ari door Robin door te sturen.  Ook Jarno kon daarna de wedstrijd gecontroleerd uit judoën. En scoorde nogmaals een waza ari door Robin door te sturen. In de finale tegen Jeroen Wirken verloor Jarno door een verschil in straffen. Jeroen had het begin van de wedstrijd de overmacht en Jarno startte te laat met terug knokken en verloor op straffen. In de wedstrijd om 2 en 3 won hij van Boris Gersjes op beslissing.

Denise de Korte  -63kg - TWEEDE
Denise startte met winst door een verwurging tegen Kiara Mulder. In de tweede partij tegen Tess van Dooren werd Denise overgenomen na een te weinig overtuigende aanval. Ze winst nog wel terug te knokken waardoor er drie shido's bij Tess op het bord kwamen. Helaas viel de vierde niet en verloor ze deze partij. De laatste wedstrijd tegen Kyra Reumerman won ze met een verwurging in de laatste haleve minuut na eerst met 2 shido's te hebben achter gestaan. Zilver en door naar het NK.

Franklin Boorsma -55kg - VIERDE
Franklin verloor zijn eerste wedstrijd van Jim Jonker met een makikomi gevolgd door een houdgreep. In de herkansing won hij van Stan vd Leur met twee vergelijkbare technieken. In de tweede ronde van de herkansing werd hij twee keer overgenomen door Aisam Jelti en werd vierde.

Nina Rijn
Nina won haar eerste partij van Mandy Remijn met ippon voor een houdgreep. In de tweede partij verloor ze van de latere kampioen Cassidy van Boxtel. In de partij waarmee ze op het podium kon komen verloor ze met twee straffen van Bregje Hultermans en was ze uitgeschakeld.

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven