JudoGoes Nieuws

13x prijs in Prinsenbeek

24 maart 2014
www.judogoes.nl
Op het toernooi van Kuatsu in Prinsenbeek hebben onze judoka's het prima gedaan. Met 13 prijzen (5 kampioenen, 5x tweede en driemaal derde) was het raak voor de vooral onder 12 judoka's. Daan van Sabben. Lars van Sabben,  Mitchel Dekker, Kevin Goudswaard en Patrick Bredouw waren de kampioen. Bart Sieljens, Lukas Schrieks, Anthonie Moggré, Francisca Buteijn en Pascalle van Gurp werden tweede. Ryan Schaier, Fleur de Rijke en Thomes Martens derde.

Daan van Sabben zat in een poule van 3. De eerste partij tegen Jens van Bliek van JV Kuatsu won hij met een houdgreep. Zijn tweede partij, tegen Sam van de Put van SI Ooms werd gewonnen met eerst een yuko voor een koshi guruma, gevolgd door een houdgreep. Daan is kampioen en krijgt dus van zijn vader extra frikadellen, en mocht van de scheidsrechter een uurtje langer opblijven! Goed geDaan!

Broer Lars van Sabben zat in een poule van 5 en mocht 4 keer aan de bak. Zijn eerste partij was tegen Alicio Santos Neves van Hogendoorn. Dit was een spannende gelijkopgaande partij met veel aanvallen van beide kanten. Alicio krijgt een shido voor buiten de mat stappen en zo wint Lars zijn eerste partij.  In de tweede partij krijgt Niek van de Meer van Sportschool Jan de Rooy vliegles van Lars. Met Ippon voor koshi guruma was deze partij snel bekeken. De derde partij van Lars tegen Niels Ketelaars van Kaatsheuvel werd ook gewonnen met een koshi guruma, maar dit keer voor yuko. De laatste partij tegen Max Romijn van Geelhoed werd gewonnen met een yuko en waza ari voor O soto gari, gevolgd door een houdgreep. Ook Lars kampioen, en ook Lars krijgt extra frikadellen!

Mitchell Dekker was ook op dreef vandaag. Hij zat in een poule van 14, maar had de eerste ronde een vrijloting. Hij moest dus best lang wachten op zijn eerste partij. Mitchel was meteen goed scherp en won met koshi guruma en een houdgreep van Lucas Meijer van Yotosama. De volgende partij, de halve finale moest hij tegen Raf v/h Kaar van Arashi. Mitchel viel aan met koshi guruma, Raf dacht deze over te nemen, maar Mitchel draaide precies op tijd terug om boven op Raf te landen en zo de ippon te krijgen. De finale van Mitchel was tegen Devin v/d Exter van Geelhoed. Een felle partij, maar Mitchel was wel de betere. Kon veel aanvallen maken en scoorde zo yuko en waza ari. Devin was ongelukkig terechtgekomen en gaf op. Mitchel was hierdoor kampioen!

Bart Sieljes had een poultje van 4. Eerste partij was tegen Luca Verheije van Geelhoed. Een leuke partij, met veel aanvallen over en weer. Luca scoorde een yuko met tani otoshi, en Bart kreeg twee keer geen yuko voor zijn tani otoshi. Daarna kwam Bart in een houdgreep terecht, waar hij helaas niet meer uit kon komen. Tweede partij was tegen Pepijn van Lomwel, ook van Geelhoed. Bart scoort een yuko voor o goshi en maakt dit op de grond netjes af met een kanteltechniek en een muurvaste houdgreep. De derde en laatste partij van Bart was tegen Sepp Heerens van SI Ooms. Bart scoort al snel een yuko voor koshi guruma en judoot de wedstrijd netjes uit. Veel aanvallen nog, maar geen scores. Bart wint een grote beker en daar is hij toch wel erg blij mee.

Pascalle van Gurp was ingedeeld samen met Bregje Hultermans van Sportschool Jan de Rooy. Deze meiden komen elkaar wel vaker tegen op toernooien (laatst nog in de finale van het NK, waar Pascale tweede werd.) Ook vandaag was Pascale niet opgewassen tegen het sterke judo van Bregje. Twee keer kwam ze in een houdgreep.

Nienke Heijstek was in haar eerste partij een beetje in de war door het hele wilde bewegen van haar tegenstandster Lena Coster van Sportschool Jan de Rooy en vergat daardoor zelf te judoen.  Ze liet zich omver lopen, en op de grond kwam ze in een houdgreep. In de tweede partij was Nienke wel een stuk alerter. Ze liet zich niet zo maar vastpakken en werpen. Nienke was zelf ook fel aan het aanvallen, maar kreeg helaas een yuko tegen voor een heupworp. Nienke was een paar keer dicht bij een score maar helaas verloor zij ook deze partij. Vooral die tweede partij zag er goed uit Nienke!!

Manon Dekker had een zware poule vandaag. 3 Grote meiden in haar poule in haar eerste jaar -15. Ze kwam vooral ervaring tekort vandaag. De andere meiden waren een stuk feller met aanvallen en Manon liet zich een beetje overrompelen door het felle judo van de andere meiden. Hierdoor kwam ze zelf eigenlijk niet aan judoën toe. Helaas verloor ze alle drie partijen met een houdgreep.

Lukas Schrieks 2005-2006 -27 wint alle partijen in de voorrondes met ippon en moet het in de finale opnemen tegen  Cesar Constante, deze verliest hij met ippon en is dus 2e! Gefeliciteerd Lukas!

Patrick Bredouw en Anthonie Moggré zitten samen in een gewicht en winnen allebei al hun wedstrijden zeer fraai. Anthonie liet nog een prachtige Uchi-mata zien die beloond werd met ippon. In de finale moeten ze het tegen elkaar opnemen. Patrick scoort een waza ari en een yugo en wint daarmee de finale. Anthony moet daarna nog strijden om de 2e en 3e plaats die hij wint met waza ari (ko uchi makikomi) Patrick 1e en Anthonie 2e! Super gedaan jongens!

Thomas Martens 2004-2003 -42, verliest zijn1e partij en mag dus verder in de verliezersronde 4x op rij weet hij te winnen alleen de laatste partij verliest hij. De coach denkt dat hij 4e is, helaas net geen prijs, Thomas naar huis. Dan komt de prijsuitreiking en blijkt hij toch 3e te zijn, gefeliciteerd Thomas! De coach zal de prijs persoonlijk af komen geven.

Fleur de Rijke -15 -40 kg en Levina Mulder zaten samen in een poule. Fleur Verliest haar 1e partij en moet zich terug knokken in de verliezersronde. Dit doet ze prima met mooi en slim judo. Dan mag ze het opnemen om de 3e plaats tegen Benthe de Ridder. fleur komt al snel op voorsprong met een yugo (ko uchi gari) en herhaalt dit nog een keer, Benthe scoort ook nog een yugo maar dat is niet genoeg en Fleur wint de wedstrijd en is daarmee 3e , goed gedaan Fleur!

Francisca Buteijn 2004-2003 -36 zat in een poule van 4 en mocht dus tegen 3 meiden judoën. De eerste 2 wedstrijden won ze en de laatste ging om de 1e en 2e plaats. Deze tegenstandster was een zware kluif en Francisca wist ook niet te winnen, maar met een welverdiende 2e plaats was ze ook heel blij, goed gedaan!

Mik Nijssen, Sven Verburg, Levina Mulder, Manon Dekker en Max Buteijn verliezen vandaag 2 wedstrijden en zijn daarmee uitgeschakeld

Kevin Goudswaard -18 -60kg zat in ern poule van 4 en was vandaag duidelijk de sterkste van zijn poule. Hij strooide met fraaie ippons en werd ongeslagen kampioen! Super gedaan!

Ryan Schaaier -15 -46 won overtuigend al zijn wedstrijden in de voorrondes met ippon, in de finale werd hij gestopt door Camiel Roskamp die hem in een ippon gooide. Daarna moest Ryan nog om de 2e en 3e plaats judoën tegen Gijs Packbiers, dit verloor Ryan jammer genoeg, maar toch een wel verdiende 3e plaats voor Ryan, gefeliciteerd!

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven