judo Zuid-West Nieuws

Lein Mulder wint Bremen Masters

23 maart 2014
Lein Mulder wint op overtuigende wijze de Bremen Masters in de klasse tot 46kg. In het Internationale veld wint hij alle partijen in de voorrondes met ippon. De finale gaat met drie straffen in zijn voordeel naar Lein. Mauk Moerman en Denise de Korte (Bad Blankenburg/Erfurt) verliezen de eerste ronde.

Lein Mulder -18 jaar tot 46 kg kampioen bij de BremenMaster Judo kampioenschappen
Lein had op het internationale toernooi in Bremen een zeer goede dag en werd kampioen in zijn klasse. Hij was de eerste ronde vrijgeloot en daardoor zijn tegenstander Julien Debruycker al goed bekijken. Het judoplan was gemaakt maar hoefde niet gebruikt te worden. Debruycker pakte het been van Lein en werd gediskwalificeerd. Ook in de kwartfinale trof Lein een Belg. Deze werd al snel verslagen met een ippon omdat Lein hem overnam en doordrukte naar zijn rug. Lucas Herman uit Duitsland kon niet tegen de aanvallende Lein op. Een shido en een verwurging leverde een finale plaats voor Lein op. Deze werd een aantal uren later pas gehouden. Ook tijdens deze finale was Lein degene die de wedstrijd bepaalde. Er vielen geen scores maar Lein kreeg 3 shido`s in zijn voordeel. Na 4 minuten werd hij de terechte winnaar in deze klasse.

Mauk Moerman -18 jaar -81 kg
Mauk kon het succes van Zagreb niet continueren. In een grote poule van 49 deelnemers was hij de eerste ronde vrijgeloot. De tweede ronde moets hij tegen Matthias Casse, de nummer 2 van Zagreb. Nadat Casse een waza ari scoorde, moest Mauk nog aanvallender judoën. Hij scoorde nog wel een yuko en ook nog een ippon maar deze werd geannuleerd omdat het buiten de mat was. Vlak voor tijd nam Casse Mauk over en moest Mauk wachten op een eventule herkansing. Omdat Casse in de kwartfinale verloor, was het toernooi voor Mauk voorbij.
In de IJF stand staat hij nog steeds keurig geklasseerd.

De U18 meiden kwamen in Bad Blankenberg op de mat. Denise de Korte was door de blessure van Chantal Walhout de enige deelnemer van JudoGoes. In de eerste ronde trof ze de latere nummer drie de Oostenrijkse Polleres die een week eerder in Portugal nog EC brons won in de leeftijd U21. Een zware loting dus. Na een goede start werd Denise overgenomen en verloor met 2x waza ari. Omdat de Oostenrijkse in de kwart finale verloor van de latere kampioen Lara Reimann was Denise uitgeschakeld. Gelukkig kon ze zondag nog 2 uur trainen voor we weer naar Zeeland vertrokken en staat de focus nu op het NK in Emmen.