judo Zuid-West Nieuws

Budodag met Nationale toppers erg leuk

29 maart 2014
www.judozuidwest.nl
De afvaardiging van JudoGoes op de Budodag heeft met veel plezier deelgenomen aan verschillende activiteiten. In de loop van de dag verscheen er een grote hoeveelheid foto's op Twitter. We hebben een kleine selectie hier geplaatst om mensen lekker te maken voor volgend jaar. Helaas werd Cor geen 'Coach van het jaar' maar ging de prijs naar een oud-leerling van hem Esther Oostlander. Samuel van der Walle won voor zijn steun aan Cor wel een Green Hill judopak. Bekijk de site van de JBN

Voor verhalen van de deelnemers hebben we ook ruimte. Stuur maar naar André



Het verhaal van Daan van Sabben
We moesten erg vroeg weg rijden, al om 7:15. We waren er om 9:15. Het was toen al erg druk in Papendal. Er waren wel 1200 mensen bij de opening. Dennis vd Geest deed de opening. Daarna gingen we een spelcircuit doen in de sporthal. Met nog 298 andere kinderen uit de -12. We deden allerlei spelletjes en we hadden lol. Toen kregen we een lunchpakket en konden we buiten lekker in het zonnetje op het gras ons brood opeten. Papa at alle krentenbollen op want die lusten we niet graag en mama at alle bruine broodjes kaas op want ook die lusten we niet graag. Gelukkig hadden we boterhammen met pasta en boterhamworst bij ons. Het was een super weertje en toen begon de Meet en Greet en gingen we handtekeningen vragen en foto’s maken. We hebben alle handtekeningen gekregen en heel veel foto’s gemaakt. Ze waren allemaal heel aardig. De moeilijkste van Roy Meyer daar moesten we echt heel lang wachten, wel een uur. We waren net op tijd voor de clinic die 2 uur duurde. Die werd gegeven door Marhinde Verkerk en Roy Meyer. Eerst een warming-up, toen een spelletje, toen techniek en wedstrijd ne-waza. Later nog staand de favoriete worp van Roy en Marhinde de ippon seoi nage, je moest diep door je knieën buigen en je billen naar achteren. We kregen na de clinic een handdoek als cadeautje. Daarna was de afsluiting, het was nog spannend want onze meester Cor kon nog beste coach van Nederland worden. Helaas werd hij niet de winnaar maar in ieder geval wel heel goed. Toen gingen we met meester Cor nog even bij de grote mannen en vrouwen kijken die training kregen van de bondscoach Maarten Arens. Daarna naar huis toe en onderweg lekker nog even friet eten met een lekker broodje frikandel en kroket. We waren om half 8 weer thuis. Het was echt een super dag, die Meet en Greet vond ik het aller-aller-leukst.



De beleving van Romy Galle (JudoExtra) van de Budodag op zaterdag 29 maart te Papendal.

Het begint al de vrijdagavond, als Romy vroeger dan normaal naar haar bed moet. Waarom mama?
Nou omdat je morgenvroeg uit je bedje moet omdat we naar Papendal gaan om een judotraining daar mee te maken. Hoe vroeg dan wel? Nou papa wil daar op tijd zijn dus om 6.15 uur wil papa wegrijden. Das wel vroeg he? Inderdaad maar we denken dat het een hele leuke dag zal worden en we staan om 5.30 uur, welterusten Romy! Dus zo gezegd zo gedaan, Romy gelukkig heel de nacht doorgeslapen en welgezind opgestaan en om 6.15 uur zijn we dan ook inderdaad weggereden richting Papendal. Onderweg geen bijzonderheden tegen gekomen en we waren er om 9.10 uur.
Wat een drukte zeg, maar bij binnenkomst werden we gelijk geholpen door mensen die hielpen om de dag te organiseren en te regelen. U komt voor de G–judo? U mag zich melden aan die balie. Nu begon het bij Romy toch wel wat te kriebelen in der buik. Waar is Christa met mijn nieuwe pak? Zie je Christa al pap? Nee, maar dat komt allemaal goed, ze heeft laten weten dat ze het pak meeneemt.
En Christa zou daar elk moment kunnen zijn. Na het inschrijven kregen we en badge met de naam erop van de judoka`s en de ouders of begeleiders ook. Romy moest hoognodig naar het toilet, dus mama mee met Romy richting het toilet en naar een paar verbaasde gezichten van judoka`s omdat Romy in haar rolstoel op pad was (de afstanden waren voor Romy te ver om deze te lopen), waar Romy dapper op antwoord: ik doe ook mee vandaag bij de G-judo!!! Ondertussen telefoontje gehad van Christa waar wij stonden, dan kwam ze het pak ff afgeven. Zo dat was al een zorg minder (Christa hartelijke dank voor de goede service!!!) Nu de grote zaal in waar een woord van welkom werd gesproken en de Anton Geesink award werd uitgereikt. Deze was voor Erica Terpstra. En wat een mooie openingsshow, Romy zat vol spanning te kijken. Het welkomstwoord en de verdere indeling werden gedaan door Dennis van der Geest. Toen konden we onze plek zoeken waar de clinic zou plaatsvinden. Voor Romy was dit dezelfde hal als waar het welkom was dus dit was een makkie. De clinic voor Romy zou om 11.15 uur beginnen en de vloer werd in gereedheid gebracht. Ondertussen kwam er iemand naar Romy om kennis te maken, het was Tycho van der Werff de trainer die de les zou verzorgen. Hij nam Romy ook gelijk mee naar een groep die de G-judo zouden meedoen. Dit waren judoka`s die al les kregen van Tycho. Na het omkleden de mat op, dit was voor Romy ff moeilijk ze durfde niet goed. Dus mama mee op de mat om even over de bekende drempel te gaan (dit op advies van Tycho en Ben) En na de voorstellingsronde was het ijs gebroken en kon mama de mat stukje bij beetje de mat verlaten. Hoe verder de training vorderde hoe losser Romy werd, ze vond het toch geweldig. Ze heeft heel de tijd mee gedaan, en de oudere judoka`s kregen de waarschuwing om wel wat voorzichtiger te doen met Romy!!! Na de clinic kwam Romy opgewekt van de mat maar wat voor ons belangrijker was, hoe fit ze nog was. Gelukkig was dit nog redelijk goed. Nog wel een paar leuke nieuwe namen bijgeleerd voor bepaalde grepen zoals de knuffelbeer en de wielklem.
Gezamenlijk geluncht met de hele groep en dan naar buiten voor de meet en greet met de Nederlandse judotoppers. Dit vond Romy eerst vrij druk, maar gaande weg ging het steeds beter. Alleen waren we papier vergeten om de handtekeningen te verzamelen. Mama zag maar 1 goede oplossing dan maar op Romy haar witte T-shirt. Dit vond Romy helemaal geweldig en ze heeft nu dus een T-shirt vol handtekeningen, waar ze best trots op is. Toen wilden we toch nog de andere judoka`s van JudoGoes bezig zien, maar door tijdsgebrek hebben we net een stukje clinic gezien van “meester” Mauk. Wat een grote groep en wat een pittige training zeg!! Dus reactie van Romy: en waar is Meester Maukie nu? Naar even zoeken konden we Romy gerust stellen. En na een vluchtige zwaaihand van meester Mauk ten teken dat hij Romy gezien had was ze gerust. Op de terugweg naar de ”eerste” hal nog snel ff een foto gemaakt met 2 Nederlandse Toppers. Nu nog ff handje schudden met de G-groep waarin Romy had meegedaan en na ontvangst van een leuk aandenken in de vorm van een handdoek gingen we richting de auto. Moe maar voldaan en nagenietend van de superleuke dag vol indrukken zijn we huiswaarts gegaan. Romy viel al snel als een blok in slaap.

Deze dag heeft geresulteerd in een volgende clinic op 18 april in Beverwijk waar dan ook weer een clinic verzorgd wordt met Tycho en andere bekenden, ook weer met zijn groep judoka`s erbij. Het zou heel leuk zijn dat er meer G-judoka`s mee zouden doen aan dit soort happenings. Want meedoen in zo`n groep geeft je het gevoel dat je normaal bent, zonder handicap. Iedereen accepteert elkaar en iedereen traint met elkaar.

Het was een superleuke dag met hopelijk net zo`n leuk vervolg!!!





 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven