JudoGoes Nieuws

Ouder-Kind dag in Middelburg voor oud en jong

30 maart 2014
www.judogoes.nl
Op zondag 30 maart was het weer zo ver: Ouder-kind judo in Middelburg. De dag waarop de kinderen hun vader/moeder/opa meenemen de mat op, om eens lekker met ze te stoeien. Onder leiding van juf Jessica werd er in twee groepem een uur lang fanatiek gesport. 

De allerjongste deelnemer vandaag was Samuel Hartingsveldt. Nog geen 2 maanden oud. Samen met papa Peter de eerste kennismaking met judo. Al was dit vooral slapend op papa's arm rondjes gedragen worden over de mat.

In de eerste groep stonden er 3 generaties Nagtegaal op de mat. 20 jaar geleden was Lex al op de ouder-kinddag met zijn vader, vandaag was hij er weer met zijn vader, maar nu ook met zijn dochtertje Rosa. Rosa vond het echte judoën nog een beetje spannend, en liet het stoeien dus maar aan papa en opa over.

Dat het een dag is die voor de kinderen altijd speciaal is bewees Noa Niemantsverdriet wel. Met haar hand in het gips en haar teen in de tape wilde ze toch perse judoën met papa. En dit ging prima!

Zoals elke les, eerst een warming up. Samen rondjes rennen, daarna bij de ouders op de rug. Dit ging nog prima. Maar toen moesten de ouders bij de kinderen op de rug. Dit werd al meer een uitdaging. Daarna een spelletje touwtrekken met de judoband. Toen was het tijd om de ouders even te leren vallen zodat we echt konden gaan judoën. Vandaag op het programma: Koshi Guruma en Koshi Guruma in combinatie met O Soto Gari. Er werd fanatiek geoefend en de nodige zweetdruppels vlogen in het rond. Na het oefenen was het natuurlijk tijd voor een wedstrijdje om te kijken wie nou de sterkte is thuis.  Ook op de grond werd er gestoeid om de gouden ketting. Langzamerhand werd het wel duidelijk hoe het gesteld is met de conditie van de verschillende ouders… Er zijn op woensdag en donderdagavond judolessen voor senioren voor degenen die iets aan die conditie willen doen!

De lessen werden afgesloten met een spel waarbij de ouders als tafeltje moesten zitten en de kinderen op de rug moeten staan. Samen moeten ze allerlei opdrachten doen. Edo wist het nog te presteren om een aantal pushups te doen met zijn zoon staand op zijn rug! Dit alvast ter voorbereiding op de clubkampioenschappen!

Het was weer een hele gezellige ochtend!

Ouder-kind judo 2014

Er is een fout optgetreden, album ophalen mislukt

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven