judo Zuid-West Nieuws

Mauk Moerman kampioen van Nederland

06 april 2014
www.judozuidwest.nl
Mauk Moerman is zaterdag 5 april kampioen van Nederland geworden in de klasse -81kg tot 18 jaar. Zijn zus Zoïe Moerman werd derde in de klasse -44kg. In Emmen werd Lein Mulder tweede in de klasse tot 46kg. Jarno Bouwmeester werd als 13 jarige keurig zevende. Later meer

Mauk Moerman -81kg - KAMPIOEN
Mauk had de eerste ronde een vrijloting en kwam in de kwartfinale tegen zijn grootste concurrent Tim Kuijpers. Tim wilde de partij direct naar zich toe trekken maar Mauk liet zich niet verassen en scoorde met een yuko. Door direct daarna nog een waza ari te scoren, kon Mauk de wedstrijd gecontroleerd uit judoën. In de halve finale tegen Stijn van den Berge scoorde Mauk al snel een ippon met een spectaculaire ura nage. Moreno Valdink werd net als in de finale van 2011 de tegenstander van Mauk. Die finale verloor Mauk in de golden score. Na enig aftasten door beide judoka`s kreeg Mauk een shido tegen. Mauk moest nu meer gaan aanvallen waardoor Moreno een yuko kon scoren. Ondanks deze achterstand bleef Mauk zich aan zijn tactiek houden. Hij trok de stand gelijk met een yuko voor een seoi nage en een shido omdat Moreno buiten de mat stapte. Door te blijven aanvallen scoorde Mauk een waza ari voor een heupworp en daarna nog een waza ari met een beenworp. Na een derde plaats vorig jaar nu kampioen van Nederland.

Lein Mulder -46kg - TWEEDE
Lein begon de eerste ronde sterk tegen Roan Hendriks met een ippon overwinning voor een prachtige heupworp na 30 seconden. Ook Belmin Valk werd in de kwartfinale verslagen met een ippon. Nu met een sankaku houdgreep. In de halve finale tegen Job Hanssen scoorde Lein een waza ari met een uchi mata. Door een doorsturende actie scoorde Lein nog een waza ari en bereikte hij de finale. Kevin Dadgarporian was een geduchte tegenstander. Maar met een juiste tactische aanpak lagen er wel mogelijkheden. Kevin scoorde al snel een waza ari. Lein streed voor wat hij waard was. Hij kreeg eerst nog shido`s mee en tegen en vocht zich nog wel terug met een yuko. Alleen lukte het niet om vat te krijgen op de sterke Kevin. Een teleurgestelde Lein werd na zijn 3e plaats vorig jaar nu eervol 2e van Nederland.

Zoïe Moerman -44kg - DERDE
Zoïe debuteerde als -15 judoka bij de -18 jaar. In haar eerste wedstrijd tegen Fleur Douwes begon ze  aanvallend. Zoïe kreeg 3 shido`s in haar voordeel en scoorde een ippon voor een armklem. In de kwartfinale tegen Amber van Workum verloor Zoïe met een ippon door een sankaku houdgreep. Via de herkansing moest Zoïe zich nu terugvechten voor een eventuele 3e plaats. Door een yuko met een uchi mata tegen Madelief van Wijngaarden kon Zoïe de partij onder controle houden. Met nog een ippon voor een houdgreep plaatste Zoïe zich voor de strijd om brons. Tegen de sterke Lola van Zeijl had Zoïe niets te verliezen. Het duurde even voor Zoïe door had dat er kansen lagen. De strijd ging gelijk op en in het grondwerk kon Zoïe armklem maken. Na het 'naar haar pink' roepen van André, moest Lola aftikken en werd Zoïe 3e van Nederland.

Jarno Bouwmeester -50kg - ZEVENDE
Jarno starttte in zijn eerste wedstrijde tegen de sterke Damiano Piga met een overwinning op straffen. Beide judoka's kwamen niet tot scoren maar Damiano kreeg twee straffen en dus was de winst voor Jarno. In de kwart finale trof Jarno de latere nummer twee Kwin Phetmanee. In het begin ging het gelijk op maar met tweemaal waza ari wist de judoka van Slingerland de winst te pakken. In de herkansing pakte Jarno de draad weer goed op door een fantastisch ippon met utsuri goshi tegen de Limburger Jens Jetten. In zijn laatste wedstrijd tegen Jens de Jager uit Noord-Holland kwam Jarno in een houdgreep. Hiermee werd hij als 13 jarige zevende op het NK tot 18 jaar. Een prima resultaat.

Denise de Korte -63kg
Denise trof in haar eerste wedstrijd de latere kampioen Sanne Vermeer en verloor met tweemaal waza ari. In de herkansing trof ze 'een angstgegner' Silja Kok (5e). Na een goede start was een foutje fataal en kreeg ze een o soto gari voor ippon tegen.

Chantal Walhout was geblesseerd en deed daarom dit jaar niet mee.

Foto's op JudoGallery
Erik vd Brink blok 1

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven