JudoGoes Nieuws

Zoie Moerman derde in Lommel

14 april 2014
www.judogoes.nl
Op het sterk bezette toernooi in Lommel kwam Zoie Moerman gisteren als enige op het podium. Met een bronzen medailles keerde zij in haar nieuwe gewicht (- 48kg) huiswaarts. De andere deelnemers kwamen dit keer niet op het podium.

Zoïe Moerman -48 kg tot 15 jaar
Zoïe deed in Lommel voor het eerst in -48 kg mee en startte met een waza ari overwinning in de golden score tegen Schneiders. Ook Zoe de Jong bleek een lastige tegenstandster. Een shido in het voordeel van Zoïe was maar net voldoende om zich te plaatsen voorde halve finale. Hier bleek de Belgische Emma Meersman te sterk en verwees Zoïe naar de kleine finale om het brons tegen Naomie Rottier van ss de Korte. Een waza ari voor een schouderworp leverde de 3e plaats op voor Zoïe.


Ryan Schaier en Bodi Kamps in -46 kg tpt 15 jaar
Ryan begon tegen de Tennessee Verbinnen onfortuinlijk. Zijn tegenstander pakte zijn mouw vast en drukte die tegen zijn been. Waardoor het leek of Ryan het been van zijn tegenstander tegen hield. Grabbing? Protesteren hielp niet. Maar het was wel een discutabele beslissing. Omdat Verbinnen de volgende ronde verloor, kon Ryan niet herkansen
Bodi starte in zijn eerste wedstrijd tegen een verkeerde tegenstander. Scoorde eerst nog een waza ari voor de tafeljury het door had. Excuses en een rustpauze verder kon hij eindelijk tegen Kenny Rijckaert aan treden. Vol strijd begon Bodi maar kreeg een waza ari en een ippon tegen. Omdat ook Rijckaert zijn volgende partij verloor, had Bodi geen herkansing.

Milan Theulen en Jarno Bouwmeester in -50kg tot 15 jaar
Milan was de eerste ronde vrijgeloot en moest een lange tijd wachten voor hij aan de beurt was. Hij trof in de tweede ronde Aljija Benjamin, de Belgische kampioen. Milan begon sterk maar een verrassende ippon voor een heupworp betekende het vroegtijdige einde voor Milan. Omdat Aljija de finale niet haalde, mocht Milan niet herkansen.
Jarno won in de eerste ronde met 2 shido`s van Loek van der Veld. In de volgende ronde stuurde Jarno de heupworp van Tim van Kleef door en scoorde een waza ari.  De kwartfinale tegen Aljija Benjamin scoorde Jarno een waza ari voor een o uchi gari. Benjamin kwam terug met een yuko en maakte het Jarno nog wel lastig. De overwinning was terecht voor Jarno. In de halve finale kreeg Jarno 2 shido`s in zijn voordeel door aanvallend judo tegen Koen Heg. Deze scoorde 20 seconden voor het einde van de wedstrijd nog net een yuko. In de strijd om het brons verloor Jarno van Artoer Makartjan. Geen prijs maar wel veel strijd.

Kevin Goudswaard en Franklin Boorsma -60 kg tot 18 jaar
Kevin begon sterk tegen Rugeri Matheo. Deze nam het initiatief over en maakte een yuko voor een heupworp. Pakte direct daarna een muurvaste houdgreep. Omdat Rugeri niet de finale haalde kreeg Kevin geen herkansing.
Franklin had er deze dag zin in en lied weer eens zien dat het anders kan dan in de laatste toernooien. Een snelle ippon overwinning tegen Bazgen Poghosyan deed hem weer een beetje glimlachen. Ook Owyn Mulder werd met een ippon verslagen. Door een goshi jime dwong Franklin om Owyn af te tikken. De kwartfinale tegen Youri van der Hee verliep weer geheel anders. Franklin had wel het initiatief, maar gaf de wedstrijd uit handen. Een waza ari van Youri betekende het verlies van Franklin. Omdat Youri wel de finale bereikte mocht Franklin herkansen tegen Rik Meeuwsen. Deze scoorde een yuko en maakte een verwurging bij Franklin. Geen prijs maar wel weer een stuk zelfvertrouwen gewonnen.

Lein Mulder -50kg tot 18 jaar
Lein maakte na het NK de overstap naar een hogere gewichtsklasse. Omdat hij de eerste ronde vrij had, kon hij Arno WIlms bekijken. Met een snel gescoorde yuko en goed opgebouwde armklem won Lein met een ippon. In de Belgische kampioen William Hale had Lein een zware tegenstander. Ondanks het aanvallende judo van Lein kreeg hij tweemaal een shido tegen. Lein probeerde nog meer aan te vallen, maar kon niet scoren. Omdat William niet de finale bereikte, kreeg Lein geen herkansing. Een lastig maar goede start in de -50.

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven