judo Zuid-West Nieuws

Daan van Sabben wint in Mierlo

10 mei 2014
Daan van Sabben heeft vandaag het Houvast toernooi in Mierlo gewonnen. In de leeftijd -12 jaar tot 27kg won hij al zijn partijen met ippon. Het Internationale toernooi van Mierlo had dit jaar bijna 1200 deelnemers van 138 clubs uit vijf landen. Op zondag verloor Zoie Moerman net om het brons

Zaterdag

Daan van Sabben -12 jaar -27kg - KAMPIOEN

Daan startte tegen Jip Poels met een mooie linkse o goshi. Hiervoor kreeg hij een ippon en vroeg bij het van de mat aflopen aan de coach "hoeveel seconden?" Dat heet vertrouwen. In de halve finale trof hij de sterke Theo Agrest van Judo Yushi. Na een tip van André wist hij met een o goshi gevolgd door een kesa gatame ook deze wedstrijd te winnen. In de finale was Kevin Janssen van JC Helden zijn tegenstander. Hij verraste Kevin met een snelle linkse o goshi en was terecht de kampioen. Een prachtig beeld werd door Daan mee terug genomen naar Zeeland.

Lars van Sabben -12 jaar -30kg
Lars won zijn eerste partij van Marijn van der Heijden met een goshi guruma gevolgd door een houdgreep. In de tweede ronde verloor hij op beslissing net van Ian Malek. In de herkansing was Matthijs Man net iest sterker en won met drie yugo's verschil. Lars wordt steeds sterker door hard te trainen en dat zie je in zijn wedstrijden.

Anthonie Moggré -12 jaar -34kg
Anthonie had niet veel geluk vandaag. In de eerste ronde gaf hij Pepijn Strik nog een prachtige okuri ashi barai (veeg) en scoorde ippon. In de tweede ronde tegen Jake Ashen had beide judoka's een waza ari en yugo's. Anthonie zelfs twee, maar er stond er maar 1 op het bord. De scheidsrechter wees bij de beslissing ook nog eens de ander aan als winnaar. Niet terug te draaien maar wel heel zuur. In de herkansing tegen Gijs Banai stond Anthonie tot net voor tijd voor met een waza ari. Door een ongelukkige botsing waarbij hij een tand in zijn hoofd kreeg was Anthonie een beetje in de war. In de laatste seconden kwam Gijs nog met een waza ari terug. Omdat hij ook een yugo meerhad staan verloor Anthonie de wedstrijd en was uitgeschakeld.

Bodi Kamps -15 jaar -46kg
Bodi had veel vertrouwen bij de start. Een keiharde harai goshi zorgde voor de eerste winst tegen Kees van Melkom. In de tweede ronde trof hij Gijs Packbiers (nummer 5 van het NK-18 tot 46kg). Bodi startte goed maar kon het niet bolwerken en verloor met een houdgreep. In de herkansing kreeg Bodi geen grip op de linkerarm van Brent Spuij van Mahorokan. Uiteindelijk verloor Bodi in een sankaku houdgreep.

Ryan Schaier -15 jaar -46kg
Ryan won zijn eerste pot met een mooie o uchi gari en houdgreep (2x waza ari) van Jurriaan Lanfermaier. In de tweede ronde won Goos Stam met een shido verschil van Ryan. De herkansing tegen Bram Hendriks ging door een waza ari tegen verloren.

Zondag

Zoïe Moerman - 48kg - 15 jaar
Zoïe won haar eerste wedstrijd met een ippon door na een heupworp gelijk door te gaan met een houdgreep. Tegen Nadir Krachten kwam Zoïe met een yuko en een waza ari, voor een houdgreep, achter te staan. Zoïe scoorde nog wel een yuko, maar meer zat er niet in. In de herkansing won Zoïe eerst van Zoe de Jong met een shido. Daarna 2 keer met ippon van Madelief van Wijngaarden en Rixt. Door de laatste overwinning mocht Zoïe om het brons judoën tegen Nadir. Een sterk aanvallend Zoïe kreeg een shido in haar voordeel, maar kon niet scoren. 10 seconden voor tijd scoorde Nadir een yuko met een heupworp. Geen prijs maar wel 6 wedstrijden.

Pascalle van Gurp 63kg -15 jaar
In haar eerste wedstrijd tegen Mellody den Otter kwam Pascalle achter met een waza ari. Met een fraaie overname gevolgd door een houdgreep kwam Pascalle sterk terug en won. Lisa Dollee verraste Pascalle met een heupworp. De herkansing tegen Marit Kamps leverde een spannende strijd op. Waza ari voor Marit, waza ari voor Pascalle, yuko voor Pascalle. Een tweede waza ari betekende de overwinning voor Marit. Op naar de trainingen in Rotterdam.