judo Zuid-West Nieuws

Jeugdkamp 2014

17 mei 2014
www.judozuidwest.nl
Het jeugdkamp 2014 is weer geschiedenis. Dit jaar waren we weer in Renesse met het strand op loopafstand. Het beloofde een mooi weekend te worden met een heerlijk zonnetje en dat werd het. Mooi en met mooie verhalen kwam iedereen zondag weer thuis. Een klein smetje door een ongelukje van Mickaela. We hopen dat ze snel herstelt.



DAG 1

Vrijdagmiddag om 4 uur was het kamp ingericht en klaar voor 70 kinderen. De zon scheen, een lekker zeebriesje! Top weer voor een heerlijk kampweekend. Langzaam begonnen de deelnemers allemaal binnen te druppelen. Even de administratie doen, een bidon halen bij meester Ramon en snel door naar je huisje om een goed bed uit te zoeken. Om 6 uur was iedereen binnen en kon het feest beginnen met een lekker broodje. Daarna een vossenjacht zonder vossen. Nou ja, ze waren er wel, maar onherkenbaar. De groepjes moesten raden welke staart bij welk dier hoorde. Maar dan moet je natuurlijk niet aan de boer vragen of ie een varken is, want dan moet je hard kunnen lopen!  Na de vossenjacht lekker een frikandel op een broodje, even opladen voor een strategospel op het strand. Niet zo maar met twee teams, maar met 5 teams met de leeuw als de koning der dieren. Op de achtergrond zakte langzaam de zon in zee zakken. Tijd om de stallen op te gaan zoeken. Maar eerst... Het grote JudoGoes-Judokamp-Kussengevecht! Juf Jessica was al 3 maanden in training en samen met Kenley, Ramon en Marco een topteam! Maar de lampen zitten nog aan het plafond en langzaam gaan de lampjes bij de jeugd uit! Morgen nog een lange dag met veel lekker weer, veel leuke spelletjes... Wordt vervolgt!

DAG 2
Vanmorgen ging om 8 uur de toeter voor het ontbijt. Lekker boterhammen eten en een lunchpakketje klaarmaken. De zon doet al flink zijn best en het belooft een heerlijke dag te worden. Na het ontbijt in 4 groepen aan de slag met 4 activiteiten. Judolessen, kickball, gipsmaskers maken en oefenen voor de bonte avond. Dat gipsmaskers maken is nog niet zo makkelijk...  10 minuten op je rug liggen en niet mogen bewegen is voor de meeste judoka een uitdaging. Langer dan 20 seconden zijn we niet gewend. Maar het resultaat is al fantastisch. Om 12 uur lekker met zijn. Allen buiten eten, terwijl en een heel groot opblaasbaar speeltoestel wordt opgeblazen op het veld. Dat wordt een feest. Daarnaast een heuse zeepglijbaan/ buikschuifbaan. Een heerlijke middag waterpret. Helaas eindigt deze middag in een domper omdat Mickaela tijdens het spelen lelijk valt en haar bovenarm breekt op zeker 2 plaatsen.  Snel naar het ziekenhuis voor een foto en een operatie! Heel veel beterschap Mickaela!
Inmiddels is ook het frituurvet al aardig op temperatuur, dus de frikandellen kunnen gebakken worden. Geen bestek en borden op tafel, maar gewoon de frieten en saus op tafel en eten met de handen. Dat is een dolle boel!
Na het eten is de make up studio geopend en wordt iedereen mooi gemaakt voor de bonte avond! Het wordt een bonte show met humor, dans, drama en een quiz! Allemaal hele leuke acts... Daar kan RTL nog wat van leren!
De jury was zo weggelopen uit Artis. Een Pinguin en een Giraffe gingen de acts beoordelen. Gelukkig was Ranger Richard present om een beetje orde te scheppen in onze beestenboel. Met enige vertraging kwam ook Kung Fu Panda binnenvallen.  De bonte avond is gewonnen door de vogeltjesdans! Die konden we met zijn allen heel goed! Daarna een disco onder leiding van DJ Lewa... Er werd volop gedanst!

DAG 3 
Op zondag hadden de meeste een beetje moeite met wakker worden, dus werd iedereen wakker getoeterd door Lewa, half 9 aan het ontbijt. Lekker een gekookt eitje erbij. Daarna was er een uur ingepland om de huisjes op te ruimen. Dit was ook wel nodig ook, sommige huisjes waren omgetoverd tot echte varkensstallen. De rest van de dag stonden er diverse spelletjes op het programma. Zo was er een olifant zonder slurf, deze moest er nog opgeplakt worden; Een ren vol met kippen en een doos eieren om de kippen mee om te gooien; Een kudde hongerige dieren die gevoerd moesten worden, een Giraffe wiens nek in een hoop stukjes gehakt was en opgestapeld moesten worden, een wilde skippybal die een rondje in bedwang moest worden gehouden; de gipsmaskers van zaterdag mochten versierd worden; een spelletje hints en natuurlijk lag de zeepglijbaan nog op zijn plek! Er werd lekker fanatiek gespeeld door iedereen. Halverwege de lunchpauze met tosti’s in de zon! Heerlijk! Daarna verder voor de laatste spelletjes. Na de laatste ronde spelletjes nog een lekker ijsje eten, zodat de jury even de punten kon berekenen. Daarna de prijsuitreiking met voor iedereen een mooie medaille. Mikaela kwam ook langs om haar broertje op de halen en gelukkig kon ze weer lachen. Tijdens de bonte avond hebben we als cadeautje een grote gipsen arm gemaakt. Deze is op zondagmorgen mooi versierd en er zijn een hoop kaarten gemaakt voor haar. Zo heeft ze hopelijk toch nog een leuk aandenken aan het kamp. Inmiddels komen de eerste papas en mamas alweer aan om de kinderen op te halen. Alle tassen stonden al klaar, dus instappen en snel naar huis... Volgens mij zijn er best een aantal deelnemers die op de achterbank lekker in slaap zijn gevallen!

Ter afsluiting nog een huishoudelijke mededeling: Er is weer een grote doos met gevonden voorwerpen (met name kledingstukken) mee naar huis genomen. Mist u iets? Mail dan even naar kamp@judogoes.nl

Jongens en meiden, medewerkers, allemaal heel hartelijk bedankt voor een fantastisch weekend! Graag tot volgend jaar!

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven