JudoGoes Nieuws

Zes medailles in Venray

15 juni 2014
www.judogoes.nl
Op het sterk bezette internationale toernooi van Venray hebben zes judoka's het podium bereikt. Lein Mulder werd kampioen. Zilver was er voor Mauk en Zoïe Moerman en Jarno Bouwmeester. Richard Bobeldijk en Mitchel Dekker gingen met brons naar huis. Prima prestaties van de judoka's onder leiidng van Cor Moerman. Later de details.

Zaterdag

Jarno Bouwmeester  -15 jaar tot 50 kg - ZILVER
Jarno begon sterk tegen de Rus Samatov, scoorde een yuko en daarna ippon met een beenworp. Levi Karamat Ali voor ss Muilwijk werd verslagen met een houdgreep. In de volgende ronde scoorde Jarno een prachtige ippon met een tilheupworp tegen Niels Thijssen. De kwartfinale tegen de Romeen Ciulifica scoorde Jarno als eerste een yuko en kreeg een shido mee. Daarna scoorde Romeen een yuko voor een houdgeep. Omdat beiden nog 2 shido`s kregen kwam Jarno als winnaar uit de strijd. De Rus Pleshenkov in de halve finale was een nog lastigere tegenstander. Een shido in de golden score voordeel van Jarno leverde hem de finale plaats op. Ook in de finale tegen Owen van Braam viel de beslissing pas na 3 minuten in de golden score. De moe gestreden Jarno kwam in een houdgreep en werd eervol tweede. Zilveren medaille voor Jarno.

Zoïe Moerman -15 jaar tot 48 kg - ZILVER
Zoïe begon met een ippon overwinning op de Duitse Grzesiek met een houdgreep. De Engelse Marsh begon aanvallend maar een worp werd al snel overgenomen door Zoïe voor een waza ari. Gecontroleerd kon Zoïe de partij uit judoën. In de kwartfinale versloeg Zoïe Emma de Wal met een yuko en pakte direct een houdgreep en scoorde een ippon. In de halve finale trof Zoïe  Emma Meersman, de winnares van Lommel. Toen verloor Zoïe met ippon, maar nu kwam ze als winnares uit de spannende strijd. In de finale verloor Zoïe al snel van de Engelse Javadin. Ook voor Zoïe een zilveren plak.

Richard Bobeldijk -12 jaar tot 30 kg - BRONS
De aanvallende Richard verloor zijn eerste wedstrijd tegen de Belg van de Veiri, waar veel scores op het scherm kwamen. Achtereenvolgens waza ari tegen, twee yuko`s tegen, yuko mee, een waza ari voor en uiteindelijk een waza ari tegen. In de herkansing won Richard van clubgenoot Lars van Sabben met een ippon voor een o uchi gari. Ook tegen Jip Poels kwam het scherm vol met scores 2 yuko`s en 2 waza ari's in het voordeel van Richard. Door de Engelsman Louie Lyons te verslaan met een ippon voor een houdgreep, mocht hij strijden om brons. Met een uchi mata gevolgd door een houdgreep kon Richard de bronzen plak mee naar Goes nemen. Mooie prestatie van Richard.

Mitchel Dekker -10 jaar tot 34 kg - BRONS
Mitchel won zijn eerste wedstrijd tegen de Duitser Günther Nouri met een ippon voor een houdgreep. Luke Davies uit Engeland was daarna net te sterk en pakte Mitchel in een houdgreep. Door in de herkansingsfinale te winnen te winnen van de Let Raubens met ippon werd hij eervol derde en mocht ook Mitchel de bronzen plak meenemen naar huis.

Bodi Kamps -15 jaar tot 46 kg
Bodi zat in de grootste groep van dit toernooi. 65 deelnemers. Hij begon afwachtend tegen de Rus Pavel Mazhara. Kreeg een waza ari tegen, kwam nog terug met een yuko. Vlak voor tijd kon Bodi de Rus werpen met een harai goshi voor een ippon. In de tweede ronde was Bodi beter dan Jorn Barneveld, verloor hij toch omdat even niet oplette. In de herkansing won Bodi van de Israëliër Sagie Kohen met een ippon voor een houdgreep. Door Jesse Giesbers te verslaan met een prachtige harai goshi, kwam Bodi weer tegen Barneveld. Deze keer liet Bodi zien wie de betere was. En won overtuigend. In de volgende ronde was Waszink met twee maal een waza ari te sterk. Na dit succesje nu examen doen voor bruin.

Bart Sieljens -10 jaar tot 24 kg
Bart won zijn eerste wedstrijd van de Rus Robert Leizans met een houdgreep en was de tweede rond vrij. Daarna verloor hij van Luca Verhije met ippon. Ook de Kian Terwint was net te strek voor Bart en won met een yuko.

Pascalle van Gurp, Anthony Moggré, Izaak van Wildenberg, Lars en Daan van Sabben verloren allen tweemaal achter elkaar en keerden met lege handen naar huis.

Zondag

Lein Mulder -18 jaar tot 50 kg - GOUD
De Engelse judoka Green werd in de eerste ronde verslagen met een keurig opgebouwde sankaku houdgreep. In de kwartfinale tegen de Belg van de Crop kregen beide judoka's een shido.  Door op de grond gelijk door te gaan maakte Lein er met een armklem ude garami een eind aan. De halve finale was een spannende strijd tegen de Deen Bruun. Gedurende de reguliere speltijd kreeg Lein een shido mee en één tegen. In de golden score moest de beslissing vallen. Door aanvallend de druk op de Deen op te voeren kreeg Lein de beslissende shido mee. In de finale hal moest Lein tegen de Schot Rob Hamilton. Lein kwam achter met een shido, maar scoorde zelf een waza ari met een sasae. Beiden kregen nog een shido. Ook de yuko score van de Schot bracht het goud van Lein niet meer in gevaar. Eerste plaats voor Lein met een zware gouden medaille om de nek.

Mauk Moerman -18 jaar tot 81 kg - ZILVER
Mauk moest in zijn eerste wedstrijd aan de bak tegen Stuart McWatt de winnaar van het EJU toernooi in Zagreb tot 73 kg. Een shido in het voordeel van Mauk bracht hem de overwinning. De Rus Pavel Karevsky werd met een o goshi voor ippon verslagen. Ook de Let German Duran met eerst een waza ari en daarna een ippon verslagen. In de halve finale was Aziz Basjirov van ss de Korte zijn tegenstander. Met een fraaie uchi mata scoorde Mauk een ippon. In de finale tegen de Belg Matthias Casse wierp Mauk Casse met een uchi mata en op de grond pakte Casse direct een houdgreep. Mauk kwam er nog uit maar had wel een yuko tegen. Daarna maakte Mauk weer een snelle uchi mata waarbij Casse op zijn buik landde. Weer geen score. Na 3 minuten bleef er zilver voor Mauk over.
Goed oefentoernooi in voorbereiding op het EK.

Franklin Boorsma -18 jaar tot 60 kg
Franklin begon sterk tegen de Schot Alexander Short maar liet zich verrassen door een ko uchi gari. In de herkansing tegen Tobias Roebroek stapte Franklin net de verkeerde kant op en werd geworpen.

Arie Storm -18 jaar tot 55 kg
Arie deed voor het eerst mee na lang blessureleed en een zwaardere gewichtsklasse. En dat valt niet mee. De Rus Sergey Guskov was te sterk en won met ippon. Tegen de Schot Jacob Gehlan ging het beter, maar toch werd Arie met yuko verslagen.

 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven