JudoGoes Nieuws

Zoie 1ste, Jarno en Denise 2e in Olen

21 september 2014
www.judogoes.nl
Op de Pot van Olen hebben de judoka's U15 en U18 hun eerste toernooi van dit seizoen afgewerkt. Op zaterdag deden Jarno Bouwmeester, Samuel van der Walle, Bodi Kamps en Zoïe Moerman mee. Op zondag stonden Franklin Boorsma, Arie Storm en Denise de Korte op de mat. Zoïe Moerman werd kampioen in de klasse -48kg. Jarno Bouwmeester pakte op zaterdag het zilver tot 55kg. Denise de Korte werd op zonadg tweede tot 70kg.

Omdat Cor zijn map daar kwijt is geraakt weet hij de namen van de tegenstanders van Jarno en Zoïe niet meer.  Maar..........

Jarno Bouwmeester in de -55 kg tot 15 jaar woog slechts 48,5 kg maar heeft uitstekend gejudood in deze zware klasse. Hij werd met drie ippon overwinningen in zijn poule eerste. In het afvalsysteem had hij de eerste ronde een bye en kon zijn tegenstander voor de kwartfinale goed bestuderen. Deze werd door aanvallend te judoën overtuigend verslagen. Ook in de halve finale had Jarno een goed plan bedacht en had door de juiste pakking controle over zijn tegenstander. Met een waza ari door een overname en een prachtige schouderworp in de laatste seconden bereikte Jarno de finale. Koen Heg verraste daar echter de sterke Jarno met een yuko voor een schouderworp gevolgd door een houdgreep. De tweede plaats en een mooie Pot van Olen voor Jarno. Een fraai succes na de vakantie.

Zoïe Moerman in de -48 kg -15 jaar. Ook Zoïe won alle drie haar poule wedstrijden. In de kwartfinale won ze met 2x waza ari. In de halve finale versloeg ze Dubois met een ippon voor een heupworp. De finale tegen Vanbiesbroek van Antwerpen United kreeg de aanvallende Zoïe al snel een shido in haar voordeel. Omdat de Belgische geen grip kreeg op Zoïe kwamen er nog twee shido's bij. Vlak voor tijd kreeg Zoïe er één tegen. Geen fraaie ippon maar een tactische overwinning, was deze keer genoeg om de Pot van Olen te ontvangen.

Bodi Kamps in de -50kg -15 jaar won zijn drie poulewedstrijden met overtuigend judo en goede scores met uchi mata. Hierdoor ging hij als poulewinnaar door naar de finalepoule, waarin Erik Kesseling (Mahorokan) zijn tegenstander was in de achtste finale. Al snel in de partij scoorde Kesseling waza-ari met uchi mata. Naarmate de partij vorderde groeide Bodi steeds meer in de wedstrijd en wist hij een yugo te scoren met o soto gari. Met nog twee straffen op het bord voor Kesseling was het helaas net niet genoeg voor de winst. Omdat Kesseling de finale niet wist te halen was Bodi uitgeschakeld.

Samuel van der Walle in de -50kg -15 jaar begon goed aan het toernooi door met een scorebord vol te winnen van Florian Lorge. In de twee daaropvolgende poulewedstrijden begon Samuel beide keren goed aan de partij, maar in de overgang van tachi waza naar ne waza waren zijn tegenstanders net iets handiger. Waardoor Samuel verloor, derde werd in zijn poule en zich niet wist te plaatsen voor de finalepoule.

Franklin Boorsma in de -60 kg -18 jaar verloor zijn eerste wedstrijd en omdat zijn tegenstander niet verder kwam kon hij niet herkansen. Hij verloor deze dag niet alleen zijn wedstrijd maar ook zijn schoenen.

Arie Storm -55kg -18 jaar. Arie begon won in zijn eerste wedstrijd tegen Stijn Wouters met twee waza ari's, een overname en een houdgreep. Ook Ward Vandergraessen werd overgenomen door Arie en daarna geworpen met ippon voor een mooie uchi mata. Tegen Ewout de Brauwer in de kwartfinale was het een gelijk opgaande strijd. Beiden kregen een shido, maar Arie kon nog een yuko scoren met een o uchi gari. In de halve finale was de Jager net te sterk. 1 shido in het nadeel van Arie besliste de wedstrijd. In de strijd om brons verloor Arie met ippon. Vlakbij een medaille en toch voor zijn gevoel er nog zo ver vandaan. Een teleurgestelde Arie maar met deze instelling blijft er hoop gloren.

Denise de Korte -70kg -18 jaar. Denise had in de voorronde geen moeite met Shirley Davin. Door een goed opgebouwde koshi jime moest Shirley aftikken. De kwartfinale won de aanvallende Denise met een waza ari voor een schouderworp. De bekende Eveline Jolie was een lastige tegenstander in de halve finale. Door te blijven aanvallen had de Belgische geen grip op Denise. Eén shido bleek genoeg om door te dringen in de finale. Lois Pagie scoorde al snel in de finale een yuko. Denise probeerde door aanvallend te judoën de achterstand om te buigen in een voorsprong. Ze kreeg 2 shido's op het bord voor Pagie, maar slaagde er niet in te scoren. In haar eerste wedstrijd in de nieuwe klasse en zonder blessures is de tweede plaats een mooi succes. 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven