judo Zuid-West Nieuws

Medailles en fruit in Axel

28 september 2014
Op het Bouwcentrum Logus de Hoop judotoernooi stonden zaterdag 27 september maar liefst 26 judoka's op de mat van het Sportuus in Axel. Met 14 kampioenen, 7 tweede plaatsen, 5 derde en een vierde plek leverden ze een prima prestatie.

Daan Fijnaut was de overuigende winnaar van zijn poule. Ook zijn tweelingzus moest er uiteindelijk aan geloven.
Bart Dekker had niet zijn dag. Ondanks strijd en inzet wist hij niet te winnen.
Mathijs Moeliker won twee wedstrijden gemakkelijk en zijn laatste op beslissing na een gevecht waar de pakking niet lukte.
Ipe Verbrugge won eenvoudig al zijn wedstrijden en toonde ook respect voor zijn tegenstanders door ze te helpen als ze pijn hadden.
Nikki Bruins verloor ondanks veel aanvallen haar eerste wedstrijd, maar werd prachtig tweede. Niet gek voor een turnster.
Silver van 't Westeinde was in deze groep te sterk en werd simpel kampioen. In de tweede groep deed hij nogmaals mee en dat was een stuk zwaarder
Julia Fijnaut was in de poule niet opgewassen tegen haar broer, maar won wel alle andere wedstrijden.
Stijn Bordui won alles maar verloor met een yugo van Bart Sieljens. Hiermee werd hij tweede en zijn vriend Bart kampioen.
Jaimy Strobos werd derde in een poule met jongens en liet zeer goed judo zien.
Lukas Schrieks werd kampioen maar moet wel gaan proberen andere technieken te oefenen.
Richard Bobeldijk won al zijn wedstrijden met verschillende technieken
Mischa Riga werd met ippon overwinningen ook kampioen
Tom Dekker werd tweede. Het was met ippon winnen of verliezen bij hem
Evita de Vos had een slechte dag. Botsingen met mat en tegenstanders maakte het allemaal niet makkelijker. Gelukkig werd ook zij beloond met een pijs.
Jan Willem Moeliker knokte prima en werd daarvoor beloond met goud en fruit.
Mik Nijssen versloeg twee grote meiden uit Zeeuws-Vlaanderen en werd kampioen.
Manon Dekker was ook duidelijk de beste van allemaal.
Kevin Schikker moest na een prima toernooi alleen de winst aan Anthonie Moggré laten
Anthonie MoggrĂ© won overtuigend al zijn wedstrijden met zeer gevarieerd judo
Jesse Wagenaar verloor 1 potje op beslissing. De rest werd gewonnen en hij is bijna klaar voor een nieuwe trainingsgroep.
Diesel van 't Westeinde won in een stevige poule gelukkignog 1 wedstrijd en werd vierde.
Francisca Buteijn liet zien grote stappen te hebben gemaakt. Bijna klaar voor de -15 na de eerste plek van zaterdag.
Nienke Bordui versloeg als WITTE band tweemaal een BLAUWE band en pakte zilver.
Jarin Dekker zat in een stevige poule. Zijn veel en hard trainen werd nog niet beloond, maar dat komt ...
Kees Poortvliet liet mooi aanvallend judo zien waar niemand een antwoord op had in Axel.