JudoGoes Nieuws

Acht prijzen in Made

06 oktober 2014
www.judogoes.nl
Van het Amerhaltoernoi dat zondag 5 oktober in Made werd gehouden kwamen onze judoka's met 2 eerste, 3 tweede en 3 derde plaatsen naar huis. Een prima prestatie van Zoïe Moerman en Mitchel Dekker die beide kampioen werden. Denise de Korte, Daan van sabben en Lukas Schrieks die zilver opeisten en Milan Theulen, Anthonie Moggré en Richard Bobeldijk die keurig derde werden.

Lukas Schrieks - TWEEDE
Won zijn eerste twee partijen met een houdgreep. In zijn derde wedstrijd wist hij bij een achterstand toch nog een linkse heupworp te maken die goed was voor een ippon. De partij om het goud verloor Lukas met ippon doordat zijn tegenstander een linkse krul maakte (ko-uchi-maki-komi). De laatste partij, om de tweede en derde plaats, wist hij met een yuko te winnen.

Silver van 't Westeinde
De eerste partij verloor Silver op beslissing van de scheidsrechter. Zijn tweede partij wist hij te winnen met een houdgreep, maar zijn derde wedstrijd verloor hij met ippon in een houdgreep.

Mitchel Dekker - KAMPIOEN
Mitchel won al zijn partijen met ippon. De eerste twee door koshi-guruma te maken en in de laaste partij maakte hij het op de grond af met een houdgreep.

Jaimy Stobos
Jaimy verloor tweemaal. In de eerste partij werd Jaimy overgenomen met tani-otoshi en in de tweede partij werd ze in een houdgreep genomen.

Fleur de Rijke
In haar eerste partij werd Fleur verrast met een lage schouderworp en verloor daardoor met ippon. In de tweede wedstrijd wist ze te ontsnappen uit een verwurging (sankaku) maar verloor uiteindelijk met een houdgreep. In haar laatste partij ging ze er vol in. Op de grond werd ze weer in een sankaku genomen maar ook nu wist ze er weer uit te komen. In de verwurging die volgde moest ze wel aftikken en was haar toernooi voorbij.

Izaak Wildenberg
In zijn eerste partij opende Izaak met een linkse uchi-mata voor ippon. De tweede partij was goed voor ipppon met een rechtse uchi-mata. In zijn derde partij werd hij uitgetild en verloor met ippon. In de herkansing wist hij niet te score en verloor hij op beslissing van de scheidsrechter.

Francisca Buteijn U12 -40 kg
Francisca liet zich in haar eerste wedstrijd heel snel verrassen. Haar tegenstander scoorde een yuko. Deze score wist ze niet meer terug te halen. In de herkansing won ze haar wedstrijd door met een mooie o-soto-gari een ippon te scoren. In haar volgende partij kwam ze in een houdgreep terecht waar ze niet meer uit kwam.

Mitchel Dekker U10 -34 kg - KAMPIOEN
Mitchel won zijn eerste twee partijen binnen enkele seconden met ippon. In de finale had hij het wat moeilijker. Zijn tegenstander wist hem een aantal keren bijna over te nemen. In het ne-waza kon Mitchel het gelukkig afmaken door zijn tegenstander in een houdgreep te pakken.  Een mooie eerste plaats voor Mitchel.

Thomas Martens U12 -42 kg
Thomas verloor zijn eerste wedstrijd met ippon. Zijn tegenstander wist goed uit zijn stoeprandje te draaien. Zijn volgende partij waren beide judoka’s erg aanvallend en wisten beide verschillende scores te maken. Uiteindelijk kwam Thomas in een houdgreep terecht waar hij niet meer uit kon komen. Zijn derde tegenstander had een blessure, dus was het voor Thomas na twee partijen al klaar.

Zoïe Moerman - KAMPIOEN en Manon Dekker U15 -48 kg
Zoïe moest even op gang komen in haar eerste partij.  In de golden score wist ze eindelijk een score te maken met een o-soto-gari. Haar volgende partij stond ze tegen clubgenoot Manon. Zoïe won de wedstrijd snel met een o-uchi-gari. Manon won ook haar herkansingswedstrijd op ippon. In de halve finale won Zoïe met een ippon-seoi-nage op twee knieën. In de finale stond ze tegen Femke Catsburg. Deze meiden kennen elkaar goed. Uiteindelijk wist Zoïe te winnen met een mooie uchi-mata. Net zoals vorig jaar werd Zoïe kampioen in Made. 

Daan van Sabben U12 -27 kg  - TWEEDE
Daan wint zijn eerste partij met drie yuko’s door drie keer een stoeprandje te maken. Zijn volgende partij verliest hij met een yuko. In de halve finale wint hij door zijn tegenstander 20 seconden in een houdgreep te houden. In de finale verliest Daan met een yuko. Een verdiende tweede plaats voor Daan.

Stijn Bordui U12 -27 kg
Stijn verliest zijn eerste partij met ippon. Zijn volgende wedstrijd weet hij zijn tegenstander te verrassen met een snelle o-goshi. Doordat alle drie de jongen het zelfde aantal gewonnen wedstrijden en wedstrijdpunten hebben, moeten ze nogmaals tegen elkaar. Dit keer verliest Stijn tweemaal na hard knokken.

Denise de Korte U18 -70 kg - TWEEDE
Denise laat zich in haar eerste wedstrijd verrassen door Silja Kok. Ze is hierdoor goed wakker geschud. Ze wint van Caya de Haan en Emma Buitelaar met ippon. Haar laatste wedstrijd stond ze tegen Tesla van den Berg. Deze meiden kennen elkaar goed. Door goed de mouw op te vangen en veel te bewegen wist Denise te winnen op staffen. Een tweede plaats voor Denise.

Milan Theulen – DERDE en Gijs Heppe U15 -55 kg
Gijs verliest tweemaal met ippon door in een houdgreep te komen waar hij niet meer uit kwam. Milan wint zijn eerste twee wedstrijden met ‘de Milan Sankaku’. In de halve finale won hij met een houdgreep van Matthijs van der Poel. In de finale stond hij tegen Luca de Waal. Milan liet goed aanvallend judo zien, maar kwam in een houdgreep terecht waar hij niet meer uit kwam. Hierdoor moest hij nog judoën om de 2e/3e plaats tegen Joey Saarloos. Zijn aanval werd overgenomen. Een knappe prestatie van Milan om tussen deze jongens op het podium te komen.

Richard Bobeldijk – DERDE en Lars van Sabben U12 -30 kg
Lars verliest twee partijen, waarvan één van clubgenoot Richard. Richard wint zijn eerste partij met waza-ari van Lars. Zijn volgende partij verliest hij met ippon. Hij is hierdoor tweede in zijn poule en mag naar de kruisfinales. In de halve finale verliest hij met ippon. Zijn tegenstander om het brons is geblesseerd, waardoor Richard derde wordt.

Anthonie Moggre U12 – 34 kg – DERDE
Anthonie wint zijn eerste twee wedstrijden. Zijn derde wedstrijd verliest hij met een yuko. In de herkansingsronde wint hij twee keer op beslissing. In de wedstrijd om de 2e/3e plaatst verliest Anthonie met ippon. Een verdiende derde plaats voor Anthonie. 

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven