judo Zuid-West Nieuws

Zoïe, Mauk en Jarno winnen Judo2Inspire toernooi

26 oktober 2014
www.judozuidwest.nl
Zoïe Moerman, Mauk Moerman en Jarno Bouwmeester hebben op zaterdag 25 oktober 2014 het eerste Judo2Inspire judotoernooi op de Van Ghent kazerne in Rotterdam gewonnen. Bodi Kamps en Lein Mulder pakten het zilver. Het toernooi werd georganisserd door oud wereldtopper Elisabeth Willeboordse en had, haar stichting Judo2Inspire, als goed doel. Veel judoka's draaiden hun wedstrijden in poules waardoor ze voldoende partijen konden draaien. Voor de mooie foto's van Eric van den Brink kijk hier

Jarno Bouwmeester kwam wat stroef op gang maar won de overtuigend finale met een mooie tai otoshi van Joey Saarloos en pakte het goud.

Mauk Moerman werd met ippon overwinningen overtuigend kampioen en schonk zijn gouden medaille na afloop aan de Braziliaanse logee van de familie van Sabben.

Zoïe Moerman won het goud met mooie combinatie gevolgd door goed grondjudo de finale. Direct na de prijsuitreiking gaf ze haar medaille aan haar Braziliaanse vriendin. 

Bodi Kamps won drie wedstrijden, waarvan 1 met een zeer goed opgebouwde sankaku, en verloor er twee. Waardoor hij uiteindelijk op punten tweede werd.

Lein Mulder moest in zijn eerste toernooi van het seizoen diep gaan in gelijkopgaande wedstrijden. Van zijn vijf wedstrijden won hij er vier waardoor hij tweede werd.

Arie Storm had de langste partij van de dag met een Golden Score van 6 minuten. Met goed judo kwam hij in zijn meeste partijen net iets te kort.

Franklin Boorsma begon met een overtuigende overwinning maar kwam in de daaropvolgende wedstrijden net niet tot de winst. 

Levina Mulder durfde tegen sterke meiden goed aanvallend te judoën en haar heupen echt te brengen. Dit leverde dit keer 1 winstpartij op, maar als ze dit vol blijft houden komen er binnekort meer winstpartijen. 

Samuel van der Walle liet in al zijn wedstrijden goed judo zien, maar heeft nog moeite om dit in winst om te zetten. Door de komende maanden hard te blijven werken en meer ervaring op te doen gaat dit vanzelf goedkomen.

Jarin Dekker moest na de weging alsnog ziek verstek laten gaan. 

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven