JudoGoes Nieuws

Anthonie Moggré wint in Breda

02 november 2014
www.judogoes.nl
Op het toernooi in Breda is Anthonie Moggré kampioen geworden in de klasse tot 12 jaar -34kg. Mitchel Dekker, Daan van Sabben, Ipe Verbrugge en Thomas Martens winnen brons. Stijn Bordui, Lars van Sabben en Izaac Wildenberg verliezen helaas om het brons. 

Mette Verbrugge -12 -28
Mette zat in een Poule van 5. Mocht dus 4x judoën. Ze won er 1 met een ippon voor een houdgreep en verloor er 3, waardoor ze net buiten de prijzen viel

Lukas Schrieks en Silver van 't Westende -10 -30 kg
Lukas en Silver zaten in een enorm grote poule, daarom werd er ook een afvalsysteem gedraaid. Beide mannen verloren hun eerste wedstrijd en moesten dus verder in de verliezersronde. Lukas wist er in de verliezersronde 2 te winnen met ippon en ging toen onderuit tegen Quinten de Clerq. Silver won er 1 op beslissing en verloor er daarna 1 met ippon. Allebei goed geknokt, helaas niet beloond met een podiumplaats.

Lars van Sabben - VIJFDE en Richard Bobeldijk -12 -30 kg
Zaten in een grote poule, afvalsysteem dus. Lars begon goed met ippon winst door zijn tegenstander in een muurvaste houdgreep te nemen. Een goed begin... De 2e wedstrijd ging helaas verloren, dus verder in de verliezersronde. Hij moest er nu nog 3 op rij winnen om 3e te worden. Dit lukte hem bijna, alleen bij de laatste wedstrijd ging het echt gelijk op, geen score, dus de scheidsrechter moest kiezen. De scheidsrechter wist ook niet wie ze moest kiezen en ging naar de hulpscheidsrechter die achter de tafel zat, deze koos met moeite voor de tegenstander van Lars. Ze hadden volgens mij beter een minuut extra kunnen laten judoën, want het ging immers om de 3e plaats, maar de scheidsrechter vertelde me dat dat van de organisatie niet mocht ivm met tijdsdruk (regels zijn er om in noodgevallen te breken, volgens mij). Jammer voor Lars!
Richard was de eerste ronde vrijgeloot en in de 2e ronde ging het prima tot hij tijdens het grondgevecht een vinger in zijn oog kreeg en stil (op zijn rug) bleef liggen, scheidsrechter liet het gevecht doorgaan en Richard werd in een houdgreep gepakt, erg vervelend dus, daarna in de verliezersronde won hij er een met ippon (prachtige seoi nage) en verloor hij daarna nipt, helaas geen prijs voor Richard.

Izaac Wildenberg -12 -38 kg - VIJFDE
Ook een enorme poule met allemaal knokkers. De eerste wedstrijd wint hij met een yugo. De tweede stond hij achter met waza ari en yugo en scoort hij in de laatste 15 sec zelf nog een waza ari, net niet genoeg om te winnen. Ook Izaac mocht verder in de verliezersronde. Hier wint hij er 2, en net voor hij voor de 3e plaats mag, verliest hij op beslissing. Goed gevochten Izaac!

Anthony Moggré -12 -34 kg - KAMPIOEN
Zijn poule was zo groot dat hij op 2 matten gejudood moest worden. Anthony judoode prima, had een prima timing, en won 4 wedstrijden op rij en echt niet tegen de makkelijkste tegenstanders. Toen mocht hij zich opmaken voor de finale, tegen Daan Radier van Bushi Arnhem. Het ging gelijk op, geen van beide wist in de eerste minuut te scoren. Dan scoort Anthony, met nog 30 sec op de klok een yugo en judoot dan heel slim zijn wedstrijd uit door niet teveel risico te nemen. Anthony wordt de terechte kampioen! Gefeliciteerd!

Ipe Verbrugge - DERDE
Wint zijn eerste partij op beslissinge van de scheidsrechter, maar verliest zijn tweede wedstrijd op beslissing van de scheidsrechter. Hierna weer winst met ippon voor tani otoshi, op beslissing van de scheids en met een yugo. De laatste weer verloren maar Ipe werd wel beloond met brons.

Mitchel Dekker - DERDE
De eerste partij verloor hij met een houdgreep. In de herkansing won hij met ippon door tani otoshi, en 2x ko uchi gari. Ook Mitchel verloor zijn laaste partij verloor hij met ippon, maar pakte ook het brons.

Samuel van der Walle
Verloor zijn eerste partij met ippon door dat zijn uchi-mata werd overgenomen. Vervolgens won hij vier partijen. Eerst een waza ari voor uchi mata, dan een harai goshi voor ippon, een ippon door o soto gari, en een strafje voor passiviteit in de GS. Zijn zesde partij ging verloren door beslissing van de scheidsrechter (strafje)

Stijn Bordui - VIJFDE
Verloor de eerste partij met ippon. De tweede parij was tegen clubgenoot Daan van Sabben. Deze wist hij te verassen met een uchi mata waar voor hij een yuko kreeg. Daan wist met een tani otoshi ook een yuko te scoren en wees hem aan het einde als winnaar aan. In de herkansing wist hij te winnen met een houdgreep, maar verllor zijn laatste partij om het brons met een houdgreep.

Daan van Sabben - DERDE
Won zijn eerste partij van Stijn en zijn tweede met ippon (tani otoshi). In zijn derde wedstrijd verloor hij op beslissing van de scheidsrechter. In zijn laatste wedstrijd om de 2e en 3e plek verllor hij. Hierdoor werd Daan keurig derde.

Thomas Martens - DERDE
Won zijn eerste partij met een houdgreep en zijn tweede met ippon voor tani otoshi. Zijn derde wedstrijd ging verloren, maar zijn wedstrijd om het brons won Thomas weer met een houdgreep.

 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven