judo Zuid-West Nieuws

Mauk tweede en Denise derde in Den Haag

09 november 2014
www.judozuidwest.nl
Op het Residentietoernooi in Den Haag hebben de U18 judoka's dit weekend twee medailes behaald. Op zaterdag won Mauk Moerman in de klasse tot 81kg zilver. Op zondag, het eerste meetmoment voor judoka's 2000-1999-1998 won Denise de Korte brons. Zoïe Moerman en Arie Storm verloren na een prima toernooi om het brons. Drie JudoGoes judoka's scoorden zo hun eerste punten voor de rangking en kans op selectie voor de buitenlandse toernooien in 2015.



Mauk Moerman -81kg tot 18 jaar
Mauk wint de eerste twee wedstrijden in voorrondes met ippon. In de halve finale verslaat hij Jeffrey Ester met een fraaie heupworp binnen 10 sec. In de finale tegen Jesper Smink laat Mauk zich verrassend overnemen en verliest.

Denise de Korte -70kg tot 18 jaar
Denise wint ook de eerste twee voorrondes tegen Quispel en Buitelaar met ippon.  In de halve finale verliest Denise van de latere kampioen Margit de Voogd. In de strijd om brons tegen Kim Hooi komt Denise goed terug. Ze beslist voortijdig de wedstrijd met een lage schouderworp. Een derde plaats en haar eerste punten voor de ranking zijn binnen.

Zoïe Moerman -48kg tot 18 jaar
Zoïe draaide voor het eerst in -18 jaar en trof in de eerste ronde Aniek Norder, de nr3. van het EK. Slechts een shido in het voordeel van Aniek bracht het verschil. In de herkansing won Zoïe 2 partijen met ippon. Haar trainingspartner Robin Karthaus overwon ze met een yuko.  In de strijd om brons tegen Lisa de Graaf verloor Zoïe met een waza ari. Ook Zoïe scoorde haar eerste punten voor de ranking.

Arie Storm -55kg tot 18 jaar
Arie verloor in de eerste ronde van Manders. Via de herkansing kwam Arie weer terug tot uiteindelijk de strijd om brons. Hij won 5 partijen achter elkaar met yuko,  2shido`s, 2 ippon en in de laatste partij tegen Sandor de Jong met een fraaie ippon seoi nage. In de strijd om de derde plaats tegen Kwin Phetnamee had Arie een goede start maar kwam op de grond in een verwurging en moest opgeven. Een keurige 5e plaats. Hij scoorde hiermee niet een aantal punten voor de ranking maar ook meer dan 40 punten voor zijn zwarte band.

Jarno Bouwmeester -55 tot 18 jaar
Ook Jarno draaide voor het eerst in de -18 jaar. In zijn eerste wedstrijd kwam Jarno achter met 2 shido`s maar won toch met een waza ari voor een schouderworp. Sandor de Jong was met een ippon te sterk voor Jarno. In de herkansing tegen de Brit Matthews werkte Jarno een yuko achterstand weg met een waza ari. De volgende ronde tegen Everts werd gewonnen door Jarno met een ippon. Sandor de Jong was daarna weer te sterk voor Jarno. Geen prijs maar wel een goede start in de -18.

Bodi Kamps -50kg tot 18 jaar
Ook Bodi startte voor het eerst in -18 jaar. In de sterk bezette klasse tot 50 kg verloor hij vanWassenaar, de nr 3 van het NK tot 18 jaar. In de herkansing tegen Rik Wijs ging ook verloren.

Franklin Boorsma -60kg tot 18 jaar
Franklin blesseerde zich en moest naar het ziekenhuis. Zijn elleboog, die al geblesseerd was, moet nu 6 weken in het gips.

Lein Mulder was afwezig i.v.m. een schouderblessure. Soms is herstellen belangrijker dan meedoen.




 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven