judo Zuid-West Nieuws

Daan van Sabben kampioen van Zuid-Nederland

16 november 2014
Op het Kampioenschap van Zuid-Nederland voor jeugd U8, U10 en U12 zijn prachtige resultaten behaald door onze jeugd. Maar liefst negen prijzen werden er door de knokker verzameld. En dan stonden er ook nog verschillende judoka's net naast het podium. Super gedaan dus allemaal.

Stijn Bordui, Daan van Sabben 10-11 jaar -27 kg - TWEEDE en KAMPIOEN
Stijn wint zijn eerste wedstrijd op beslissing. De tweede wedstrijd is de halve finale, Stijn komt flink achter te staan (waza ari en 2 yugo's)  maar weet door sterk judo een inhaalslag te maken, scoort een waza-ari en yugo en vlak voor tijd een 2e waza ari en dus ippon. Stijn staat in de finale.
Aan de andere kant van de poule is Daan de 1e ronde vrijgeloot, daardoor is zijn volgende wedstrijd direct de halve finale. Daan komt achter te staan met yugo en lijkt te gaan verliezen, in de laatste 5 sec maakt Daan nog een alles of niets aanval en scoort fraai een ippon! Yes, Daan staat tegen Stijn in de finale. De finale duurt maar een halve minuut, Daan scoort vrij snel een waza ari met een de ashi barai (voetveeg) en pakt Stijn daarna in een muurvaste houdgreep. Daan is kampioen en Stijn knap 2e! Gefeliciteerd jongens.

Richard Bobeldijk en Lars van Sabben 10-11 jaar -30 kg - VIJFDE en DERDE
Richard verliest zijn eerste wedstrijd en miste wat pit. Zelf gaf hij aan dat hij nog niet helemaal wakker was. Dus verder in de verliezersronde op weg naar de 3e plaats. Hij wint er 3 op rij (nu wel feller en wakkerder) en mag dus om de 3e plaats.
Lars is de 1e ronde vrijgeloot en wint de 2e ronde met een ippon (houdgreep). De derde ronde is de halve finale en deze wedstrijd gaat gelijk op. Na 2 minuten staat het gelijk en verliest Lars jammer genoeg op beslissing. Nu mag Lars om de 3e plaats tegen Richard.
Een gevecht wat ze op de training waarschijnlijk wekelijks hebben. Dit keer verraste Lars Richard met een fraaie de ashi barai die beloond werd met ippon en een 3e plaats dus! Gefeliciteerd Lars!

Jaimy Strobos - TWEEDE

Won haar eerste wedstrijd met een houdgreep, de tweede ging verloren met een waza ari. De derde won ze met een houdgreep, de laatste ging snel verloren met ippon. Op punten werd ze knap 2de.

Sven Verburg
Had het zwaar vandaag maar knokte voor wat hij waard was. Beide partijen gingen verloren. De eerste door de latere nummer 2, en de laatste met een houdgreep.

Anthony Morgré - DERDE
Begon de dag heel sterk. Zijn eerste 3 wedstrijden won hij met ippon. De halve finale werd helaas met ippon verloren van de latere kampioen. De laatste partij om het brons werd binnen 5 seconden prachtig gewonnen. Knap 3e geworden in een poule van bijna 30 judoka’s.

Lukas Schrieks - DERDE
Begon sterk met 2 overwinningen op rij. De eerste met een muurvaste houdgreep. De tweede met een snelle linkse koshi guruma. De halve finale ging verloren door een goeie o goshi van zijn tegenstander. Om het brons won hij heel snel met een prachtige koshi guruma. Super gedaan Lukas en verdient 3e.

Ipe verbrugge
Won zijn eerste partij met een sterke houdgreep. De volgende werd verloren van de latere nummer 2. Zijn derde en tevens laatste partij werd op hantai verloren. Goed geknokt maar net niet ver genoeg voor het podium.

Bart Sieljes - VIJFDE
Begon met een volle partij maar deze werd wel met hantai gewonnen. Zijn tweede partij werd gewonnen met een sterke houdgreep. De halve finale verloor hij van Luca Verheijen (de latere kampioen). De wedstrijd om het brons werd ongelukkig verloren in een houdgreep. Zuur net geen prijs.

Thomas Martens - TWEEDE
De eerste twee wedstrijden won Thomas met een heupworp gevolgd door een houdgreep. In de halve finale maakt hij eerst tani otoshi alvorens met een houdgreep te winnen. In de finale werd Thomas met een uchi mata geworpen en zelf in een houdgreep genomen. Ondanks de laatste verloren wedstrijd een prachtige tweede plek.

Izaac Wildenberg - DERDE
Won zijn eerste twee wedstrijden met uchi mata. Zijn derde partij wist hij te winnen met een houdgreep. De halve finale verloor hij met een shido voor te verdedigend judo. De wedstrijd om het brons wist hij weer te winnen en zo had ook Izaac zijn verdiende prijs.

Mitchel Dekker - DERDE
Won zijn eerste wedstrijd tani otoshi gevolgd door een houdgreep. De tweede partij ging verloren in een houdgreep. Om het brons wist Mitchel zijn tegenstander te werpen met met koshi guruma voor ippon.