JudoGoes Nieuws

JudoExtra judoka's ook op LOGUS Puntenwedstrijden

05 december 2014
www.judogoes.nl
Ook de JudoExtra groep nam afgelopen zaterdag voor het eerst deel aan de Logus Puntenwedstrijden in het Omnium. Vijf judoka's van de groep die op zatermorgen les hebben bij Tessa staonden op de mat.

De JudoExtra groep is een groep judoka's die door hun beperking niet in de reguliere judolessen tot hun recht komen en daarom in een kleinere grope met extra begeleiding lessen volgen. Er wordt vaak gesproken over G-Judo (wat simpelweg staat voor gehandicapten judo), maar spreken bij JudoGoes over JudoExtra.

JudoExtra is een judoles bij JudoGoes voor kinderen die extra aandacht verdienen. In de les is extra begeleiding, zijn de groepen extra klein, krijgen leerlingen extra tijd om zich dingen eigen te maken, is er extra tijd voor overleg met ouders/verzorgers en doen we extra ons best deze kinderen te laten integreren binnen onze vereniging. 

Er was door de ouders al een aantal keer gevraagd of er een mogelijkheid was om de JudoGoes judoka's ook te laten proeven aan wedstrijden. Mede daarom had de JudoExtra groep zich ingeschreven voor 'Je eerste judowedstrijd' die twee weken geleden werd gehouden. Na deze eerste ervaring wilde ze 14 dagen later ook wel deelnemen aan de LOGUS puntenwedstrijden. Een nieuwe spannende ervaring voor de meeste judoka's ondanks het feit dat sommige JudoExtra deelnemers al wat meer ervaring hadden met wedstrijden. Geluukig was juf Tessa er om Rob, Rinse, Jille, Jaden, en Romy op deze bijzondere dag te begeleiden.

De vijf judoka's hebben hun wedstrijdjes in een eigen onderlinge poule gedraaid. Het was voor het publiek (en de veelal trotse ouders) de moeite waard om deze judoka's bezig te zien. De judoka's genoten zichtbaar en voor de ouders was het mooi om hun kinderen op deze manier bezig te zien met judo. Juf Tessa moest zich haast in tweeën splitsen. Zij coachte namelijk beide judoka's tegelijkertijd. Ook voor scheidsrechter Ramon was het een nieuwe ervaring door de aangepaste regels die gelden bij G-Judo. Sommige judoka's judoën door hun beperking bijvoorbeeld alleen op de grond (ne-waza).

Door de deelname van de JudoExra kinderen aan de LOGUS Puntenwedstrijden hebben ze een eerste stap gezet naar een ander beleveing van judo. Van veilig binnen de muren van de eigen judoles naar deelnemen aan evenementen waar ook andere judoka's op de mat komen. Wellicht dat dit er in de toekomst voor zorgt dat ze ook aan evenementen buiten de vereniging gaan deelnemen.
 
De JudoExtra groep (12 judoka's) wordt na de opstart door André, Pim, Mauk en Hilde momenteel gedraaid door Tessa. Mauk is de stabiele factor als assistent en nog steeds aanwezig. In Zeeland zijn er naast deze groep geen aparte judogroepen waar kinderen met een beperking terecht kunnen. Wat dat betreft is en blijft de JudoExtra groep uniek in de provincie. JudoGoes zal er alles aan doen deze vorm van judo te blijven aanbieden binnen de vereniging. We zijn als vereniging trots op de mensen en judoka's en ouders die deze speciale groep vormen.

 

 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven