JudoGoes Nieuws

Lein zilver en Denise brons op tweede meetmoment U18

21 december 2014
www.judogoes.nl
Op het tweede U18 meetmoment in de Haarlemmermeer behaalden er weer drie judoka's punten voor de Nationale ranking. Op het eerste meetmoment in Den Haag waren dit er ook al drie. Een prima resultaat van de selectie onder leiding van Cor Moerman. Vandaag met zilver voor Lein Mulder, brons voor Denise de Korte en weer een vijfde plaats voor Zoïe Moerman.

Lein Mulder -18 -55kg ZILVER
Bij het eerste meetmoment in Den Haag was Lein geblesseerd aan zijn schouder, maar liet vandaag zien er weer helemaal bij te horen. Tegen Nurmomohamed won hij met een waza ari.  Daarna versloeg Lein Makartsjan met een waza ari en een yuko. De kwartfinale tegen Thomas van Mourik besliste Lein overtuigend de wedstrijd in zijn voordeel. Met een fraaie  o uchi gari  voor een waza ari score bereikte Lein de halve finale. In een spannende strijd tegen Tim Houwing was Lein de betere judoka maar hij kon pas 10 sec voor tijd de beslissende score maken. In de finale was Uyar uit Schiedam met een yuko net iets beter. Maar een sterke 2e plaats voor Lein na het blessureleed.

Denise de Korte -18 -70kg BRONS
Renee van Harselaar werd in de eerste ronde met 4 shido`s verslagen. Kayleigh Smit werd in de kwartfinale een halt toegeroepen met een waza ari en een yuko met 2 schouderworpen. In de halve finale was de winnares van het vorige meetmoment, Marit de Voogd, de tegenstander van Denise. In een gelijk opgaande strijd had de Denise een beter strijdplan dan de vorige keer. Pas aan het einde van de wedstrijdtijd kon Marit scoren met een yuko en moest Denise om het brons gaan strijden. Kim Hooi werd al snel verslagen met een verwurging. Weer een 3e plaats voor Denise.

Zoïe Moerman -17 -48kg VIJFDE
Net als bij het vorige meetmoment trof Zoïe in de eerst ronde Aniek Norder, 3e van Europa. Ondanks het aanvallen van Zoïe kwam ze 2 shido`s achter te staan. Tot scoren kwam het van beide zijdes niet. In het eindsignaal stuurde Zoïe Aniek door en scoorde toch nog een yuko. De halve finale tegen Jorien Visser verloor Zoïe met een yuko en 3 shido`s. In de strijd om brons was Suzey Nieuwesteeg met 2 waza ari`s te sterk. Weer een 5e plaats voor Zoïe.

Arie Storm -17 -60kg
Arie had de overstap van de -55 naar -60 kg gemaakt. Hij was de eerste ronde vrijgeloot en kon zijn tegenstander van Zwieten goed observeren.  Door tweemaal een worp van van Zwieten door te sturen scoorde Ari 2 waza ari`s en was door naar de volgende ronde. Arie had moeite met de pakking van Harry Hsia. Deze scoorde met een kata guruma. In de herkansing tegen Dave Sprenkeling lagen er kansen maar had vandaag niet de juiste spirit. Deze keer geen punten voor de ranking.

Gijs Heppe -15 -55kg
Gijs deed ook mee met het toernooi tot 15 jaar. Zijn eerste wedstrijd tegen Hulst was hij nog niet helemaal wakker. Een snelle waza ari achterstand werkte hij overtuigend weg met een over overname en later nog een heupworp. Daarna was Owan van Braam sterker met zijn pakking en versloeg Gijs met een ippon. In de herkansing tegen Mulder moest de beslissing vallen in de golden score. Gijs stapte even buiten de mat en kreeg een shido tegen. Onverdiend maar het gebeurde.

 
www.judogoes.nl
Vandaag een dagje als coach voor JudoGoes de 9 judoka's mogen begeleiden, bij het altijd goed georganiseerde Ippon Trophy toernooi… Meer >
 
www.judogoes.nl

Judotoernooi Beek en Donk

28 november 2019
Zondag deden 3 judoka van JudoGoes mee aan het toernooi in Beek en Donk. Meer >
 
www.judogoes.nl
Richard Bobeldijk en Francisca Buteijn deden vandaag mee aan het eerste JBN meetmoment voor de U18 eindtoernooien in het jaar 2020.… Meer >
 
www.judogoes.nl
Vorig weekend was het judotoernooi in Breda, waar een grote groep van JudoGoes aan meedeed. Ook nu weer met wisselend succes. Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven