JudoGoes Nieuws

Mooie resultaten van onze judoka's in Kaatsheuvel

26 januari 2015
www.judogoes.nl
Zondag was er een grote groep jeugdige judoka's aktief op het Langstraat toernooi in Kaatsheuvel. Een toernooi speciaal voor kinderen met wat minder wedstrijdervaring en dus zeer geschikt voor alle kids die starten met judo buiten de vereniging.

We begonnen de dag met Danitsha bij de LTkids. Een speciale wedstrijd voor de 4 en 5 jarigen. Ze begon goed met een yugo voor maar verloor de partij met ippon. Haar 2de partij won ze door een houdgreep. Haar laatste partij ging ook verloren door 2x wazari tegen. Hierdoor werd ze derde en kreeg ze een prachtige medaille en een mooi diploma.
 
Timo was de volgende. Hij won al zijn partijen snel op ippon. De eerste door 2x wazari met het stoeprandje, de tweede door een Koshi Guruma, de derde door een sterke houdgreep en de laatste werd wederom gewonnen met een houdgreep. Hierdoor werd hij verdiend kampioen.
Silver begon tactisch. Hij kwam en yugo voor en judoode de partij slim uit. Zijn 2de ging helaas snel verloren tegen de sterke Jesse van Buel die met een mooie uchi mata Silver wist te werpen. Zijn derde, vierde en vijfde partij won hij snel door een sterke houdgreep. Zijn 6de en laatste partij won hij snel met een mooi linkse Koshi Guruma. Hierdoor was hij 2de geworden. Zoals hij zelf zegt Silver wint Zilver haha.
Daan begon heel sterk door een achterstand om te zetten in winst (ippon voor met een houdgreep). Zijn 2de en derde partij won hij ook met een houdgreep. Zijn laatste partij ging verloren in een houdgreep. Daan heeft vandaag heel goed grondjudo laten zien, staand kwam hij alleen wat kracht te kort om zijn tegenstanders te werpen. Maar wel zilver voor Daan!
Tara zat in een beetje een vreemd samengestelde poule met o.a. ook een judoka uit de -15. Haar eerste partij ging verloren door een uchi mata. Haar tweede partij verloor ze op beslissing. Volgende keer iets meer aanvallen en je wint hem. Nu een derde plek.
Nikki begon goed. Met een sterke houdgreep wist ze haar eerste partij te winnen. Haar 2de wedstrijd verloor ze met een houdgreep. In partij drie werd ze door aanvallend judo als winnares aangewezen. De 4de ging verloren door een sterke houdgreep. Tot slot werd er helaas weer verloren door een Koshi Guruma. Toch 2 partijen kunnen winnen vandaag. Een 4de plaats voor Nikki.
Jaimy kon aan de bak vandaag een poule van 7. De eerste werd gewonnen met een houdgreep, de 2de werd helaas net verloren met een waza ari. De derde won ze weer met een houdgreep. De vierde werd verloren door een Harai Goshi. Nummer 5 werd nipt met yugo verloren ondanks dat ze wel de betere judoka was. De laatste werd goed afgesloten met een sterke houdgreep. Hierdoor 3 partijen gewonnen en 3 verloren net geen podium en een 4de plek voor Jaimy.
Julia won haar eerste partij met een houdgreep. De tweede werd verloren door een Koshi Guruma. De laatste werd verloren met een houdgreep. Dus een derde plek voor Julia. Ondanks de 2 verliespartijen zal ze altijd blijven lachen en heeft ze ontzettend veel plezier. Zoals ze zelf zegt maakt niet uit of ik win als ik maar plezier heb.
Mik zat zwaar vandaag. Zijn eerste partij werd verloren in een sterke houdgreep. Zijn 2de partij werd gewonnen met een houdgreep. Helaas gingen zijn volgende 2 partijen verloren. Eén met Koshi Guruma en de ander door een snel stoeprandje. Een vierde plek voor Mik.
Finn werd net als zijn broer kampioen. Zijn eerste wedstrijd werd gewonnen door een sterke houdgreep. Helaas had hij maar een poule van 3. Zijn laatste partij won hij met een Koshi Guruma. Een verdiende eerste plek voor Finn, die al heel de morgen had zitten wachten.
Tot slot hadden we Richard. Vooraf zei hij dat die graag Morote Seoi Nage wilde uitproberen. In zijn eerste partij lukte dat nog niet maar hij won wel met een mooie De Ashi Barai. In zijn 2de partij lukte het wel een scoorde hij een prachtige wazari met zijn Morote. Zijn laatste partij won hij heel snel met Ippon door een mooie De Ashi Barai. Netjes kampioen geworden vandaag.

 
www.judogoes.nl

Judotoernooi in Made

07 oktober 2019
Zondag 6 oktober was het eerste toernooi van het seizoen 2019-2020 in Made. JudoGoes werd door 7 judoka’s vertegenwoordigd, 4… Meer >
 
www.judogoes.nl
Afgelopen zaterdag, 14 september, was de Algemene Ledenvergadering in Goes. In deze nieuwsbrief een korte samenvatting van wat er… Meer >
 

Seizoen 2019-2020

23 augustus 2019
Er is in de zomervakantie achter de schermen hard gewerkt om alles weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Voor het seizoen… Meer >
 
www.judogoes.nl

Goes Kinderstad 2019

12 augustus 2019
Op zaterdag 17 augustus staan we ook dit jaar weer tijdens Goes Kinderstad (11.00-16.00 uur) op het Bleekveld in Goes met… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven