JudoGoes Nieuws

Net geen podium in Vlaardingen

31 januari 2015
www.judogoes.nl
Op de eerste dag van het toernooi in Vlaardingen waren er geen podiumprijzen voor de judoka’s van JudoGoes. Ook de zondag leverde geen prijzen op.

DAG 1

Lars van Sabben 
Lars won in de klasse -12 jaar tot 30kg zijn eerste wedstrijden op shido en beslissing. Lars was hard aan het knokken maar het lukte hem nog niet om echte worpen te maken. In de poule finale was de sterke Jess Dohmen met een waza-ari sterker. In de wedstrijd om als beste verliezer naar de winnaarsronde te gaan verloor hij (weer op beslissing). Hard geknokt en een vijfde plek als resultaat.
Daan van Sabben -12 jaar -27kg
Daan verloor direct en snel door een prachtige morote van Brian Groot Scholte. In de herkansingen won hij drie partijen op rij met prima judo. Luc Simons versloeg hij met een yugo voor tai-otoshi. Max Huff verloor met 2-1 in yugo’s van Daan. Abbas Al Fartousy ging door een keiharde links o-soto-gari op zijn rug. In zijn laatste partij in de herkansing was Qing Jing de Jong te sterk met een houdgreep. Door dit verlies werd Daan vierde.
Mitchel Dekker -12 jaar -38kg
Mitchel heeft alles in zich om een goede judoka te worden. Hij is gedreven, sterk en technisch vaardig. Mitchel mistte vandaag alleen de wedstrijdfinesse om zich in de prijzen te judoën. Na een mooie winstpartij met uchi-mata gevolgd door een houdgreep liet hij zich tweemaal op rij verrassen. Eerst door Joshua de Lange van Lu Gia Jen. In deze partij verloor hij met ippon, terwijl hij de gehele partij kansen had op scores. In de herkansing tegen Jurre Botman was hij beter. Een slordige pakkingen zorgde ervoor dat Jurre hem kon werpen. De ippon zorgde voor het einde van het toernooi.
Arie Storm -18 jaar -55kg
Arie won zij eerste wedstrijd razendsnel met een sankaku. Tegen Borham Deljo won hij door 4 straffen voor zijn tegenstander. In de poule finale was het een gelijkopgaande strijd tegen S.Uyar. Beide judoka’s konden deze pot winnen. In de zoemer wist Arie’s tegenstander toch nog een yugo te scoren en was de winnaarsronde opeens weer wat verder weg. In de herkansing was Arie weer de betere judoka tegen Roskamp van Yotosama. ook hier werd Arie in de laatste fase verrast. Hierdoor verloor hij de partij, ondanks de nog bijna sankaku in de laatste seconden. Arie weer vijfde net als in Eindhoven. Gelukkig nu wel alle 100 punten voor zijn eerste dan binnen.
Jarno Bouwmeester -18 jaar -55kg
Jarno woog vanmorgen net boven de 50 kilo en was dus veruit de lichtste van de poule. Dat maakt de vechtjas uit Wissekerke niets uit. Hij gaat gewoon de strijd aan. In de eerste wedstrijd kreeg hij pas in de laatste fase controle over Borhan Deljo. Toen stond Jarno helaas al een waza-ari achter en dus was de herkansing een logisch vervolg. Hier won hij met een fraaie tai-otoshi van Niels Hendriksen. Ook Bean Booms werd door prima doorsturen (waza-ari) uitgeschakeld. De volgende tegenstander was weer Borhan Deljo die had verloren van Arie. Ook nu was de judoka uit Schiedam sterker en was Jarno uitgeschakeld.
Kevin Goudswaard -18 jaar -66kg
Kevin was na een periode van afwezigheid op de wedstrijdmat weer terug in de zaal en had er zin in. In zijn eerste wedstrijd was hij gedreven maar kwam net niet aan een score. Door een sterke sasae van zijn tegenstander Sam vd Heijden kwam hij in een houdgreep en verloor. In de herkansing overrompelde hij Arend de Bart met een houdgreep na een voorsprong van 2 yupo’s en haalden zo zijn eerste 10 punten voor zijn eerste dan. In de volgende herkansing was vd Heijden weer te sterk. Het verhaal over hoe zijn punten in zijn paspoort kwamen mag hij zelf vertellen.

DAG 2

Gijs Heppe -15 jaar -55 kg
Gijs won zijn eerste wedstrijd met een yugo van Thomas Wirtz. Tegen Ian van Herk had Gijs het zwaarder. Gijs had Ian goed onder controle, maar kwam zelf niet tot scoren. Van een korte onoplettendheid van Gijs werd direct gebruik gemaakt door Ian. Gijs kwam achter te staan met een yugo. Deze achterstand kon hij niet meer inhalen en zo verloor hij de wedstrijd. In de herkansing stond hij tegen Luca de Waal. Gijs verloor deze wedstrijd met een waza-ari.  
Fransisca Buteijn -15 jaar -40 kg
Fransisca verloor haar eerste wedstrijd van Laura Daniels. Ze probeerde de aanvallende Laura bij te houden, maar kwam uiteindelijk in een houdgreep terecht. In de herkansing stond ze tegen de twee jaar oudere Rachel van de Meeberg. Rachel was een maatje te groot voor Francisca. Hierdoor was het na twee wedstrijden helaas al klaar. 
Izaac Wildenberg -15 jaar -38 kg
Izaac had het vandaag zwaar. Hij verloor twee wedstrijden met ippon. In beide wedstrijden kwam hij in een houdgreep terecht waar hij niet meer uit kwam.

 
www.judogoes.nl
Afgelopen zaterdag, 14 september, was de Algemene Ledenvergadering in Goes. In deze nieuwsbrief een korte samenvatting van wat er… Meer >
 

Seizoen 2019-2020

23 augustus 2019
Er is in de zomervakantie achter de schermen hard gewerkt om alles weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Voor het seizoen… Meer >
 
www.judogoes.nl

Goes Kinderstad 2019

12 augustus 2019
Op zaterdag 17 augustus staan we ook dit jaar weer tijdens Goes Kinderstad (11.00-16.00 uur) op het Bleekveld in Goes met… Meer >
 
www.judogoes.nl

Zomervakantie 2019

08 juli 2019
De zomervakantie 2019 is begonnen. De gehele zomer zijn er elke week twee mogelijkheden om te trainen. Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven