judo Zuid-West Nieuws

Romy en Rinse debuteren op Twinkel Toernooi G-judo

01 februari 2015
www.judozuidwest.nl
Rinse Wagenaar en Romy Galle, beiden lid JudoExtra groep namen zaterdag 31 januari in Gilze deel aan het Twinkeltoernooi van de Judo Bond Nederland Zuid-Nederland. beide judoka's kwamen met een leuke ervaring en mooie beker naar huis.

Zaterdag 31 januari was het dan zover, er was weer een groot G-judo toernooi. Dit keer in Gilze. Rinse Wagenaar en Romy Galle waren er vertegenwoordigd. Voor Rinse was dit het eerste grote toernooi buiten de wedstrijden bij JudoGoes. Romy doet al langer mee met de toernooien buiten de vereniging. Er waren een kleine 200 judoka's voor het toernooi ingeschreven. In de ochtend kwamen de -15 jaar judoka's op de mat en de ouderen in de middag. 

Rinse was ingedeeld in een poule van 5 judoka's in categorie 3. Hij had best een zware poule en heeft helaas alle 4 zijn partijtjes verloren, maar wel heel erg genoten van het toernooi. Na de wedstrijd zat hij met de andere judoka's in een groepje te kijken naar een spelletje op 1 van de tablets van een mede judoka. Gelukkig was er aan het einde ook een beker.
 
Romy was ook ingedeeld in een poule van 5, maar in een lagere categorie, namelijk in 5. Ook voor Romy was het een zware dobber. De eerste wedstrijd werd verloren door de simpele reden dat we vergeten waren om aan de scheidsrechter mede te delen dat Romy kumi-kata judood in ne-waza. Dus werd de wedstrijd wel in ne-waza maar niet met de handen vast maar los. Hier heeft Romy geen ervaring mee en dus wist ze niet hoe ze moest beginnen. Dit resulteerde direct in een ippon. De andere wedstrijden heeft ze goed gestreden maar deze ook verloren. Ook voor Romy kon dit de pret niet drukken. Ze heeft weer volop genoten van dit toernooi en de ontvangen beker.
 
De volgende mogelijkheid is de Budodag van de JBN op Papendal. Op 12 april staat het G-judo toernooi in Beverwijk op het programma.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven