judo Zuid-West Nieuws

Lein Mulder (15) negende op NK U21

09 februari 2015
www.judozuidwest.nl
Op het NK U21 werd JudoGoes door 2 judoka`s vertegenwoordigd. Denise de Korte -70 kg en Lein Mulder -55 kg. Denise verloor twee partijen en Lein strandde in de kwart finale en werd negende.

Denise moest 's-morgens als eerste op de mat. Merivan Tankos, de nr. 3 van het senioren kampioenschap, was haar tegenstandster. Denise begon heel goed en scoorde bijna 2 keer een yuko. Merivan kon de scores net voorkomen. Door een waza ari voor een fraaie lage schouderworp van Merivan, moest Denise nog meer aanvallen. Het lukte Denise niet. In Anne Kerkhoven had Denise een judoka die de op dezelfde manier strijdt als Denise. Aanvallend met ko uchi gari en seoi nage. Alleen was Anne net wat doortastender en besliste de partij met 2 yuko's.

Lein had er op het NK zin in. Tijdens zijn eerste wedstrijd tegen Thomas van Mourik was hij de betere judoka. Overtuigend won hij met een waza ari door Thomas door te sturen. Ook Jens de Jager werd verslagen met een waza ari. Deze keer scoorde Lein met een lage uchi mata en kwam hierdoor in de kwartfinale. Hier scoorde Rick Manders eerst een yuko. Hij won uiteindelijk van Lein met een armklem. In de herkansing moest Lein weer tegen van Mourik. In een spannende strijd kreeg Lein de overhand. Een shido in zijn voordeel. Maar van Mourik kreeg steeds meer vat op Lein en kreeg 2 shido's in zijn voordeel. Aan het einde was het Lein die aan het korte eind trok. Een prima dag om de week af te sluiten. Trots mag je zijn Lein.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven