judo Zuid-West Nieuws

Lein Mulder wint meetmoment U18 in Antwerpen

21 februari 2015
www.judozuidwest.nl
Lein Mulder heeft zaterdag in Antwerpen de klasse tot 55kg gewonnen op het JBN Meetmoment tot 18 jaar. Denise de Korte werd keurig derde in de klasse tot 70kg. Arie storm en JArno Bouwmeester haalde het podium niet. Arie werd zevende.

Lein Mulder -55kg U18 kampioen
In de eerste ronde versloeg Lein ondanks stroef judo Mart Evers van Judo Groningen door een diskwalificatie van Mart (4 straffen tegen 2 voor Lein). De tweede ronde tegen Camiel Roskamp (de latere nummer 3) ging al beter. Lein won met een yugo voor een prima o uchi gari. Boris Gersjes was in de kwart finale de tegenstander. Ook hier kwam Lein voor door een o uchi gari. Dit keer een waza ari. Aan het einde van de partij scoorde Boris nog bijna. Gelukkig voor Lein ging dat niet door. In de halve finale was de Belg Robin de Laat niet opgewassen tegen Lein. Ook hier was een o uchi gari voor waza ari genoeg. De finale tegen Dnemerson van Straalen was zwaar. Deze sterke tegenstander had Arie en ook Sandor de Jong al uitgeschakeld. Met een staf minder won Lein de finale en kon met de gouden medaille naar huis. Zeker gezien de heftige tijd waarin hij verkeerd een fantastisch resultaat.

Denise de Korte -70kg U18 derde
Denise was de eerste ronde vrij en trof in de tweede ronde de dame die ze in de finale had moeten ontmoeten. De Belgische Emma Houttekiet werd na een dubieuse straffenoverwinning op Denise (2-1) gemakkelijk kampioen. Denise knokte zich na het verlies terug in de herkansing. Ze versloeg eerst Kelly Verbrugghe met een barai. Eerst voor een yugo maar later ook één voor ippon. Tegen Lisa Dollé van de Kenamju was ook een barai de techniek waar ze een vol punt mee maakte. Om het brons liet de Luxemburgse Jenny Schwickert verstek gaan omdat ze in de ronde daarvoor geblesseerd was geraakt. Brons dus voor Denise.

Arie Storm en Jarno Bouwmeester -55kg U18
Arie
verloor zijn eerste ronde door 4 straffen en dus diskwalificatie van Dnemerson van Straalen. In de herkansing tegen Mark de Jong was hij veel sterker en won met een prachtig opgebouwde yoko sankaku. In de herkansing voor de wedstrijd om het brons verloor Arie van Sandor de Jong. Sandor scoorde een snelle grote score en maakte het later in de partij af met een klem. Arie werd zo zevende.
Jarno verloor zijn eerste ronde en had geen herkansing.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven