JudoGoes Nieuws

Samuel van der Walle Zuid-Nederlands Kampioen

22 februari 2015
www.judogoes.nl
Op het districtskampioenschap van Zuid-Nederland -15 jaar in Gilze behaalden vier judoka's het podium en plaatsten zich daarmee voor het NK Judo tot 15 jaar. Samuel van der Walle werd kampioen tot 50kg, Anthonie Moggré tweede tot 34kg, Gijs Heppe derde tot 55kg en Levina Mulder derde tot 40kg. Jarin Dekker en Francisca Buteijn miste net het NK want zij verloren om brons. Izaac Wildenberg werd zevende.

Samuel van der Walle - KAMPIOEN tot 50kg
Samuel begon zijn toernooi sterk met twee overtuigende ippon overwinningen in de voorrondes tegen Quint Rovers (Dai Ippo) en Sem Broeders (Bliemer Arashi). In de halve finale wist Samuel een schitterende ippon te scoren met uchi mata, waardoor hij zich plaatste voor de finale. In de finale tegen de sterke Scot Siliakus (Buel) kwam Samuel met een strafje achter. Dit herstelde hij snel door Scot met o-soto-gari op zijn rug te werpen en daarmee de finale te beslissen. Samuel stond zeer overtuigend te judoën en mag zich als kampioen van Zuid-Nederland over twee weken met de besten van Nederland.

Anthonie Moggré - TWEEDE tot 34kg
Anthonie stond vandaag als eerstejaars -15 jaar (2003) tegen veelal oudere tegenstanders. In de eerste ronde wist hij met yuko te winnen van Mark Jan Zonder (Geelhoed) na een goede score met harai-goshi. In de tweede ronde werd laastejaars -15 (2001) Djonlee Pietersz (Essink) overtuigend met ippon verslagen. In de halve finale werd Kibulay Simsek (Tilburg) met een vol scorebord op een nederlaag getrakteerd. In de finale was de 2 jaar oudere Eppe Cloosterman (de Rooy) nog een maatje voor Anthonie. Met een mooie tweede plaats mag ook Anthonie zich opmaken voor het NK.

Gijs Heppe - DERDE - en Jarin Dekker - VIJFDE tot 55kg
In deze gewichtsklasse hadden we met Gijs en Jarin twee ijzers in het vuur. Beide mannen waren de eerste ronde vrijgeloot en konden zodoende hun tegenstanders goed observeren. Gijs mocht als eerste aantreden in zijn kwartfinale tegen de sterke Bodhi Mulder (Geelhoed). Een tactisch gevecht werd met een yugo in het voordeel van Gijs beslist. In de halve finale was Reevy Mattheew (Geelhoed) de volgende tegenstander voor Gijs. Hier werd Gijs verrast door een sterke uchi-mata van Reevy, waardoor Gijs zich op mocht maken voor de strijd om het brons tegen Stijn Giebels (Horssen). Deze wedstrijd werd binnen 10 seconden in het voordeel van Gijs beslist. Hierdoor plaatst Gijs zich na twee vijfde plaatsen eindelijk voor het NK -15.
Jarin begon na een bye in de eersre ronde met een sterke overwinning op Stijn Giebels (Horssen) en ook hij plaatste zich voor de halve finale. In deze halve finale begon hij sterk maar werd een aanval van Jarin met een ura-nage achtige worp overgenomen door Thomas Wirtz (Geelhoed). Waardoor ook Jarin zich op moest maken voor de strijd om het brons. Hierin was Bodhi Mulder nog net een maatje te groot voor Jarin en werd Jarin vijfde en mist hij zodoende net het NK. 

Levina Mulder - DERDE - en Francisca Buteijn - VIJFDE tot 40kg
Levina en Francisca zaten samen bij de meisjes tot 40kg. In de eerste ronde won Levina snel met een houdgreep van Sophie Spijker (Buel) en plaatste zich zodoende voor de halve finale. Hierin was de nummer 2 van het Dutch Open Espoir Dewy Lo-a-Njoe (Essink) haar tegenstandster. Dit werd een heus ne-waza gevecht. Dewy wist Levina 10 keer in een houdgreep te krijgen waar Levina 9 keer weer uit wist te ontsnappen. De 10e houdgreep was er helaas net één te veel, waardoor Dewy zich plaatste voor de finale en Levina moest strijden om het brons.
Francisca begon in haar eerste ronde tegen Jasmijn Linskens (Buel) sterk met goede aanvallen tot scores kwam het niet. Eén klein foutje van Francisca werd door Jasmijn direct afgestraft waardoor Francisca verloor en zich op moest maken voor de herkansing. In de eerste ronde van de herkansing had Francisca een bye waardoor ook zij zich plaatste voor de strijd om het brons. 
Helaas moesten beide JudoGoes dames het wel tegen elkaar opnemen met als beloning voor de winnaar een bronzen medaille en NK ticket. Levina was in deze wedstrijd net iets sterker en won met waza-ari. Hierdoor plaatst Levina zich als nummer 3 voor het NK en mag Francisca als nummer 5 helaas niet deelnemen in Eindhoven. 

Izaac Wildenberg - ZEVENDE tot 38kg
Na een bye in de eerste ronde won Izaac zijn eerste wedstrijd met een verwurging van Gijs Banai (Essink). Na een verliespartij tegen Pieter Oort (Buel) wist Izaac in de herkansing Melle Simons (Coolen) met een wurging te verrassen. In de daaropvolgende herkansingsfinale was Stijn den Ouden (Boevere) met een waza-ari vandaag net iets te sterk voor Izaac. Een zevende plaats was het resultaat voor de vechtjas uit 's Heerenhoek.

 
www.judogoes.nl

Judotoernooi in Made

07 oktober 2019
Zondag 6 oktober was het eerste toernooi van het seizoen 2019-2020 in Made. JudoGoes werd door 7 judoka’s vertegenwoordigd, 4… Meer >
 
www.judogoes.nl
Afgelopen zaterdag, 14 september, was de Algemene Ledenvergadering in Goes. In deze nieuwsbrief een korte samenvatting van wat er… Meer >
 

Seizoen 2019-2020

23 augustus 2019
Er is in de zomervakantie achter de schermen hard gewerkt om alles weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Voor het seizoen… Meer >
 
www.judogoes.nl

Goes Kinderstad 2019

12 augustus 2019
Op zaterdag 17 augustus staan we ook dit jaar weer tijdens Goes Kinderstad (11.00-16.00 uur) op het Bleekveld in Goes met… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven