JudoGoes Nieuws

Zoïe Moerman en Arie Storm winnen in Wouw

01 maart 2015
www.judogoes.nl
Zoïe Moerman (U18 -52) en Arie Storm (U18 -55) werden zondag 1 maart kampioen in Wouw tijdens de Open Westbrabantse judokampioenschappen. Nicky Bruins (U10 -32), Anggie Virul Pratama (U18 -55) en Jarno Bouwmeester (U18 -55) behaalden een zilveren medaille. Daan Fijnaut (U10 -27) werd derde.

Later meer.

Zoïe Moerman -18 -52 kg
Zoïe
had besloten om een gewichtsklasse zwaarder te gaan judoën. In haar eerste wedstrijd tegen Ivana Versluis scoorde ze een yuko met een uchi mata en eindigde de strijd met een ippon voor een houdgreep. In de halve finale tegen Germaine Gallart kwam Zoïe achter met een shido. Daarna verliep de wedstrijd het zelfde als tegen Ivana. Een yuko voor een worp en een ippon voor een houdgreep. In de finale tegen Rosalie Brouwer kon Zoïe niet scoren maar kreeg wel 2 shido's in haar voordeel. 1e plaats voor Zoïe.

Jarno Bouwmeester, Arie Storm en Anggie Virul Pratama -18 -55kg
Alle drie de judoka's vertegenwoordigden JudoGoes in 1 gewichtsklasse, die over 2 poules verdeeld werden. Jarno in de ene en Anggie en Arie in de andere.
Jarno was de eerste ronde vrijgeloot en trof in de tweede ronde David Wandel. Door een snel gescoorde yuko voor het doorsturen van David, besliste Jarno de wedstrijd. Lucas de Natris was een handige judoka die een shido voor kwam. Jarno trok de stand gelijk door judoënd op de rand, Lucas buiten de mat te laten stappen. Met een houdgreep kon Jarno de lastige David te verslaan. In de finale liet Jarno zich verrassen door Björn Middelkoop met een armklem. 2e plaats voor Jarno.
Arie scoorde tegen Krijger het hele scorebord vol: 2 maal yuko, 1 maal waza ari, 3 shido's voor en uiteindelijk een ippon. Tegen Beinheim in de halve finale bracht het zelfde score verloop, waza ari, yuko en ippon met een houdgreep.
Anggie had het lastig tegen Milan Boot. Hij scoorde een yuko maar liet Milan terug scoren met een yuko. Anggie kreeg een shido in zijn voordeel en scoorde vlak voor tijd een ippon met een uchi mata. In de halve finale tegen de Groot scoorde hij met een voetveeg een ippon voor de coach kon gaan zitten.  Arie en Anggie stonden samen in de finale van de andere poule. Arie was de betere judoka en scoorde 2 waza-arie's, maar liet zich nog bijna verrassen door een overname van Anggie. Verdiende 1e plaats voor Arie maar ook een heel mooie 2e plaats voor Anggie tussen al de judoka's met bruine banden.

Nikki Bruins -10 -32kg 
Nikki verloor haar eerste wedstrijd met ippon. Haar tweede partij won ze met een houdgreep. Een yugo was in haar derde wedstrijd genoeg voor de winst. Haar laatste partij won ze weer met een houdgreep en werd hierdoor keurig tweede.
 
Daan van Sabben -12 -27kg 
Daan wint zijn eerste partij met een houdgreep. In de tweede wedstrijd wordt hij verrast en verliest met een houdgreep. Partij drie was weer goed voor winst. ook nu weer met een houdgreep. In zijn laatste partij verloor hij met een straf door buiten de mat te stappen.
 
Thomas Martens -15 -46kg
In zijn eertste partij werd hij geworpen met een ippon seoi nage en kwam daarna in een houdgreep terecht. In de tweede parij kreeg hij de één na de andere worp maar wist steeds weer op zijn buik te landen. UIteiendelijk verloor hij met een houdgreep.

Daan Fijnaut
Daan zat in een poule van 5. Zijn eerste partij verliest hij met stoeprand en een houdgreep. Zijn tweede partij is Daan degene die de stoeprand maakt. In partij 3 wint Daan met een muurvaste houdgreep. De vierde wedstrijd wint Daan ook met een houdgreep. Na alle wedstrijden in de poule waren er 3 judoka met evenveel gewonnen wedstrijden, en evenveel punten. Dus die moesten nog een keer tegen elkaar in een finalepoule. Daan heeft geknokt voor wat hij waard was, maar verloor daar helaas zijn beide partijen. Toch een zwaarbevochten derde plaats voor Daan.

Silver van 't Westeinde
Silver had zijn dag niet vandaag. Heeft geknokt voor wat hij waard was, maar helaas geen wedstrijd kunnen winnen vandaag.

Lukas Schrieks en Lars van Sabben
Deze jongens zaten bij elkaar in een poule die begon als een poule van 6. Toen werden het er 7, en uiteindelijk zelfs 8. Lukas en Lars zouden allebei beginnen met een vrijloting, maar dat ging niet door, dus moesten ze meteen allebei flink aan de bak. Lukas stond al op de mat voor zijn tweede ronde partij, toen ze van de mat werden geroepen en Lukas dus een andere tegenstander kreeg. Lars overkwam niet veel later hetzelfde. Lukas leek door deze chaos een beetje uit zijn doen en verloor dan ook zijn eerste partij. Zijn tweede partij won hij met een houdgreep. Zijn derde wedstrijd verloor hij helaas met een houdgreep. Lars had dezelfde pech. Een verliespartij, een keer winst tussendoor en vervolgens weer een verliespartij. Beide jongens hebben gevochten als beren, maar helaas geen prijs vandaag.

Sven Verburg
Voor Sven was dit zijn derde toernooi in korte tijd, en het is aan zijn judo te zien dat hij enorm vooruit gaat qua wedstrijden judoën. Zijn eerste partij verliest hij met een heupworp. In de tweede partij scoort hij een yuko en wazari en judoot de wedstrijd daarna netjes uit. De derde wedstrijd verliest hij met een houdgreep. Geen prijs deze keer, maar wel een goed gevoel bij Sven over zijn gewonnen partij! Ga zo door Sven!
 

 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven