judo Zuid-West Nieuws

NK Judo U15

08 maart 2015
www.judozuidwest.nl
Gijs Heppe, Samuel van der Walle, Levina Mulder en Anthonie Moggré deden zaterdag 7 maart mee met NK Judo in Eindhoven. Alle judoka's wonnen een partij en verloren er twee. Geen prijzen maar wel een mooie ervaring met op zich prima judo. 


Levina Mulder tot 40kg
Na een goede warming-up met Zoïe was Levina er klaar voor. Zenuwachtig, maar ook heel veel zin. In haar eerste wedstrijd stond ze tegen Dominique Oosting uit het noorden van Nederland. Levina begon sterk. Door elke keer de mouw van Dominique op te vangen scoorde ze drie keer een yugo met sode-tsuri-komi-goshi. Zo won ze haar eerste partij op het Nederlands Kampioenschap. In deze wedstrijd blesseerde ze haar voet. Even koelen bij de EHBO. Ze had veel last van haar voet, maar ze wilde het toch graag proberen. Tegen Manuela Lutgens kwam ze in een houdgreep terecht. Hier kon ze niet meer uit komen. Na de wedstrijd is Levina weer naar de EHBO gegaan. De bondsarts Arnold Brons heeft naar haar voet gekeken en geadviseerd om toch even lang de spoedeisende hulp te rijden om foto’s te laten maken. Gelukkig is haar voet niet gebroken, maar zwaar gekneusd. De komende dagen loopt ze op krukken en hopelijk zien we haar snel terug op de mat.

Anthonie Moggré tot 34kg
Anthonie was zijn eerste ronde vrijgeloot. Zo konden we de tegenstanders goed bekijken. In de tweede ronde stond hij tegen Sander ter Schuur uit Noord-Nederland. Sander pakt Anthonie steeds in zijn nek. Als Anthonie de mouw van Sander goed vast had, pakte hij wel met zijn andere hand in Anthonies nek. Hierdoor kwam Anthonie niet echt tot judoën. Sander scoorde een ippon met een mooie harai-goshi. Anthonie werd verwezen naar de herkansingsronde. In de herkansing stond Anthonie tegen Hidde Kloetstra. Anthonie kon tegen Hidde zelf judoën. Hij liet goed en aanvallend judo zien. Hij scoorde twee maal een waza-ari met een o-uchi-gari en een o-goshi en won zo de wedstrijd. De volgende wedstrijd stond hij tegen Istvan de Jong uit Zuid-Holland. Istvan was nog een maatje te groot voor Anthonie, want hij verloor met een wurging. Eén gewonnen wedstrijd en een mooie ervaring voor Anthonie. 

Samuel van der Walle tot 50kg
Net als Anthonie was Samuel in de eerste ronde vrijgeloot. In de tweede ronde was Deanio Dobbelaer (Midden Nederland) zijn tegenstander. Deanio had een gevaarlijke schouderworp welke Samuel er goed uithaalde door slim te pakken. Na een mislukte uchi mata aanval van Samuel kwamen ze op de grond terecht waarin Deanio net iets handiger was en Samuel in een houdgreep kreeg. Hier wist Samuel niet uit te ontsnappen waardoor hij werd verwezen naar de herkansingen. Hierin was Lougendry Pinedo (Noord-Holland) zijn eerste tegenstander. Dit werd een tactische wedstrijd die op straffen beslist werd. Lougendry kreeg 3 shido's en Samuel 1 waardoor Samuel als winnaar de mat af ging. In de volgende wedstrijd was Lesley Sneeloper (Oost Nederland) met een snelle veeg gevolgd door een houdgreep te sterk en was Samuels toernooi voorbij.

Gijs Heppe tot 55kg
Met een lichte spanning in het lijf stapte Gijs de mat op voor zijn eerste wedstrijd tegen Umerto Coopmans. Deze Limburgse tegenstander werd met tweemaal waza-ari door goede uchi-mata's verslagen. In de tweede ronde tegen de latere nummer 3 Loek van der Veld (Noord-Holland) was het lang een gelijkopgaande strijd. Beide judoka's wisten een yugo te scoren, vlak voor tijd werd een uchi mata aanval van Gijs doorgestuurd waardoor hij met waza-ari achter kwam. Dit wist Gijs niet meer goed te maken en werd zodoende verwezen naar de herkansingen. Deze herkansingswedstrijd werd een herhaling van de halve finale van het Zuid-Nederlands kampioenschap tegen Reevy Mattheeuw. Dit werd weer een wedstrijd met aanvallen aan beide kanten. Een minuut voor tijd werd een aanval van Gijs doorgestuurd en kwam hij waza-ari achter. In een poging om deze score terug te halen ging Gijs meer risico's nemen waardoor hij nog een keer werd overgenomen en zijn toernooi voorbij was. 

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven