JudoGoes Nieuws

Kampioenen op Golden Cup in Zelzate BEL

14 maart 2015
www.judogoes.nl
Zaterdag en zondag deden onze U13 en U15 judoka's mee aan de Golden Cup in Zelzate. Op zaterdag werden Anthonie Moggré, Richard Bobeldijk en Izaac Wildenberg kampioen. Daan van Sabben en Francisca Buteijn behaalden een zilveren medaille. Lars van Sabben werd derde. Een prima resultaat wat goed was voor een tweede plaats in het Clubklassement op zaterdag. Zondag strandde Gijs Heppe net voor de strijd om de medailles. 

Anthonie Moggré U13 - EERSTE
Dat Anthonie veel gevoel heeft en het afgelopen halfjaar grote stappen gemaakt heeft was zaterdag goed te zien. In zijn eerste en derde wedstrijd scoorde hij er rustig op los met zijn gevaarlijke schouderworp, de tweede werd een tactisch spel. Hierin liet Anthonie heel volwassen judo zien en schakelde de gevaarlijke mouw van Sam van der Poel (Arnhem) uit. Om de wedstrijd vervolgens te beslissen door Sam heel slim buiten de mat te zetten. Waardoor Anthonie er met de titel vandoor ging. 

Richard Bobeldijk U13 - EERSTE
Richard stond zeer overtuigend te judoën en soms een beetje pech met de net iets andere regels in België. Zo maakte hij het mooiste punt van de dag met een hoge ura-nage, alleen werd dit niet met een score beloond omdat dit in België niet toegestaan is. Ondanks dat won hij alle drie zijn partijen met goed judo en was hij de overtuigende kampioen.
 
Izaac Wildenberg U13 - EERSTE
Na lang wachten was Izaac zaterdag de ne waza koning van Zelzare. Hij wist zijn eerste twee wedstrijden overtuigend op de grond te winnen. De laatste wedstrijd kwam hij niet tot score maar won hij op beslissing van de scheidsrechter. En zo werd Izaac de derde kampioen van JudoGoes.

Daan van Sabben U13 - TWEEDE 
Al Daan zijn wedstrijden waren heel close. Zo won hij de eerste op beslissing en verloor de laatste op beslissing. De wedstrijd daartussen werd met een heupworp gevolgd door een houdgreep in het voordeel van Daan beslist. Hierdoor eindigde hij als tweede in zijn poule.
 
Francisca Buteijn U13 - TWEEDE
Francisca had zichzelf vandaag als doel gesteld om weer een keer als winnaar van de wedstrijdmat te stappen. Haar harde werken werd weer een keer beloond doordat ze twee wedstrijden wist te winnen, waarvan één zelfs binnen 6 seconden. In de tweede wedstrijd had ze kansen om de wedstrijd met een verwurging te beslissen alleen is dat in België in deze leeftijd nog niet toegestaan. Ze liep 1 keer op een yugo waardoor ze verloor en genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Lars van Sabben U13 - DERDE
Lars win zijn eerste wedstrijd overtuigend met goed grondjudo. In de twee daaropvolgende partijen kwam hij net iets te kort voor de winst. Waardoor hij als derde eindigde.

Gijs Hepp(e) U15 -55kg
Gijs begon zijn eerste wedstrijd sterk tegen Favor Goossens. Gijs scoorde redelijk snel een waza ari met een uchi mata. Gijs bleef de wedstrijd domineren scoorde een yugo voor een heupworp en pakte Favor snel in een houdgreep. Favor kwam niet uit de houdgreep en zo won Gijs zijn eerste wedstrijd. In de volgende ronde stond hij tegen Maarten Monteyne. Maarten was een hele sterke tegenstander en kreeg Gijs aan het vliegen. In de herkansingsronde stond hij tegen Jasper Cools. Gijs maakte een mooie uchi mata en won de wedstrijd. Tegen Toon de Vos was Gijs lange tijd de betere judoka. Gijs had wat moeite met de druk judoënde Toon, maar hij kon een aantal goede aanvallen maken. Hij wist alleen steeds niet te scoren. Hierdoor werd hij minder alert. Toon maakte hier direct gebruik van. Hij wist Gijs te werpen met een heupworp en maakte een houdgreep. Gijs kwam hier niet meer uit. Helaas geen prijs voor Gijs, maar wel geleerd dat je altijd alert moet blijven.

 
www.judogoes.nl

Judotoernooi in Made

07 oktober 2019
Zondag 6 oktober was het eerste toernooi van het seizoen 2019-2020 in Made. JudoGoes werd door 7 judoka’s vertegenwoordigd, 4… Meer >
 
www.judogoes.nl
Afgelopen zaterdag, 14 september, was de Algemene Ledenvergadering in Goes. In deze nieuwsbrief een korte samenvatting van wat er… Meer >
 

Seizoen 2019-2020

23 augustus 2019
Er is in de zomervakantie achter de schermen hard gewerkt om alles weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Voor het seizoen… Meer >
 
www.judogoes.nl

Goes Kinderstad 2019

12 augustus 2019
Op zaterdag 17 augustus staan we ook dit jaar weer tijdens Goes Kinderstad (11.00-16.00 uur) op het Bleekveld in Goes met… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven