judo Zuid-West Nieuws

Zilver en brons in Middelbeers

15 maart 2015
www.judozuidwest.nl
Met twee 2e plaatsen kwamen de judoka's terug uit het Brabantse Middelbeers. Sankawa organiseert elk jaar een mooi toernooi voor judoka's met minder ervaring op wedstrijden. Een aanrader voor elke judoka.

We trapte de dag af met Jaimy en Evita.

Evita de Vos had het zwaar vandaag. Haar eerste wedstrijd kwam ze snel in de houdgreep tegen Kyra, helaas kwam ze hier niet meer uit. Haar 2de wedstrijd ging beter. Ze probeerde Tani Otoshi (stoeprandje) maar Danee stuurde haar door en pakte Evita gelijk in de houdgreep. Ook hier kwam ze niet meer uit. Haar derde wedstrijd ging het beste. In de partij kwam ze zelfs voor met een yuko. Op de grond kwam ze toch in een houdgreep terecht. Met een leuke herinnering ging ze een beetje teleurgesteld terug naar het Zeeuwse.

Jaimy Strobos begon haar dag een beetje aftastend en voorzichtig. Hierdoor kwam ze niet helemaal lekker in de wedstrijd en verloor ze uiteindelijk met een yuko verschil. Haar tweede wedstrijd was ze al iets feller maar was haar tegenstander Hope een stukje sterker. De 3de wedstrijd was Jaimy helemaal wakker en scoorde ze snel een waza ari en ronde de wedstrijd af met een houdgreep. De vierde was nog sneller beslist door een houdgreep tegen Lieke. Door de laatste 2, met ippon gewonnen, wedstrijden ging ze op punten met de zilveren plak terug naar Zeeland. Een goede generale voor het volgend weekend in Prinsenbeek.

Joep Smulders was als laatste aan de beurt. In een poule van 4 met allemaal gekleurde banden viel Joep op met zijn gele slip. Zijn eerste wedstrijd won hij met een waza ari voor een koshi guruma gevolgd door een stevige houdgreep. Zijn tweede partij ging gelijk op tot Joep een mooie linkse o soto gari maakte voor ippon! Zijn volgende tegenstander hadden we goed bekeken en dit zou de finale zijn. Joep was gebrand om hem te winnen. Hij kwam in de houdgreep en draaide snel op zijn buik. Joep dacht ook dat hij op zijn buik lag dus stopte hij met verder draaien. Helaas dacht de scheidsrechter er anders over en liep de houdgreeptijd door. Hierdoor verloor Joep. Wel een fraaie 2e plek voor Joep die pas een half jaar judoot. 

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven