JudoGoes Nieuws

Anthonie en Richard kampioen in Prinsenbeek

23 maart 2015
www.judogoes.nl
Anthonie Moggré (-15 jaar) en Richard Bobeldijk (-12 jaar) zijn zondag tijdens het Drie Linden Toernooi in Prinsenbeek kampioen geworden in de klasse tot 34kg. Gijs Heppe (-15, -55), Nienke Heijstek (-12, -44) en Jaimy Strobos (-12, -28) verloren de finale en moesten genoegen nemen met zilver. Samuel van der Walle (-15, -50) en Lars van Sabben (-12, -34) veroverden een derde plaats.

Anthonie Moggré -15 jaar -34kg - KAMPIOEN
Anthonie was vandaag met een bye en twee overtuigende ipponoverwinningen de terechte kampioen. Hij gaat de laatste tijd echt grote mannen judo laten zien. Tekenend voor zijn instelling was het feit dat hij vooraf al baalde van het feit dat verschillende NK gangers besloten hadden om tot 38kg deel te nemen. 

Richard Bobeldijk -12 jaar -34kg - KAMPIOEN
De schouderworp van Richard was on-fire vandaag. In alle drie zijn wedstrijden zorgden zijn schouderworpen, al dan niet gevolgd door een houdgreep, voor de beslissing middels ippon en dus de titel. Als hij ook nog van richting durft te veranderen word Richard helemaal gevaarlijk.

Gijs Heppe -15 jaar -55kg - TWEEDE
Gijs moest lang wachten vandaag en wist in meerdere partijen rustig te scoren met zijn uchi-mata. Dit was tweemaal goed voor een ippon overwinning. In de finale was zijn snelle bewegelijke tegenstander met een goede lage schouderworp met een yugo net iets sterker, waardoor Gijs tweede werd. Ook voor Gijs geldt dat als hij zijn voorwaartse uchi mata gaat durven combineren met een worp in achterwaartse richting, hij nog gevaarlijker word dan hij al is.

Jaimy Strobos -12 jaar -28kg - TWEEDE
Jaimy is na haar vervelende blessure weer op de weg terug. Ze won er twee met ippon en verloor de laatste met ippon waardoor ze als tweede eindigde. Jaimy had van te voren aangegeven dat ze graag wilde scoren met harai-goshi. Dit lukte (net) niet want in haar tweede wedstrijd was uchi-mata goed voor het punt.

Nienke Heijstek -12 jaar -44kg - TWEEDE
Nienke stond na een lange periode weer een keer op de wedstrijdmat. Ze moest vandaag driemaal tegen dezelfde tegenstandster, ze won een keer en verloor er tweemaal, waardoor ze tweede werd. Haar sterke tai otoshi was in meerdere wedstrijden goed voor waza-ari. Als ze hard blijft trainen en iets weer frequenter wedstrijden gaat doen komt Nienke vanzelf weer bovendrijven want judoën kan ze.

Samuel van der Walle -15 jaar -50kg - DERDE
Samuel 'van der zwaaibeen Walle' stond vandaag zes lange partijen op de mat, hij won er 4 met mooie uchi mata's en o soto gari's. In zijn twee andere wedstrijden werd hij verrast waardoor hij als derde eindigde. Als hij zijn uchi mata en o soto gari nog meer gaat inpakken is hij helemaal niet meer te stoppen.

Lars van Sabben -12 jaar -34kg - DERDE
Lars gaat de laatste maanden steeds aanvallender judoën en dat word beloond met prijzen. Hij won drie wedstrijden overtuigend en verloor er één waardoor hij derde werd. Als hij de komene periode lekker aanvallend blijft judoën gaan er zeker meer prijzen volgen voor Lars.

Timo Ammerlaan -10 jaar -38kg - DERDE
Timo won zijn eerste twee wedstrijden met mooie ipponoverwinningen, waardoor hij in finale stond. De twee daaropvolgende wedstrijden verloor hij en werd hij derde. Timo gaat steeds beter judoën de laatste tijd en maakt hele grote stappen.

Daan van Sabben - 12 jaar - 30kg
Daan zat vandaag met zijn 26.5kg voor het eerst niet in de -27kg maar in de -30kg. Hier won hij er twee en verloor hij er twee waardoor hij vlak voor de medailles werd uitgeschakeld. Hij heeft laten zien dat hij ook in deze gewichtsklasse de aansluiting kan gaan maken. Nog iets meer boterhammen eten Daan dan gooi je ook die dikke billen in de -30 om.

Izaac Wildenberg -15 jaar -38kg
Izaac werd vandaag na 1 overwinning en twee nederlagen voortijdig uitgeschakeld. Hij liet met zijn uchi mata sumi gaeshi combinatie wel de mooiste cominatie van de dag zien waardoor hij zijn tegenstander in zijn tweede wedstrijd in een houdgreep kreeg.

Francisca Buteijn -15 jaar -44kg
Francisca was vandaag de enigste deelenemer bij de meisjes tot 40kg, waardoor ze bij de -44kg moest deelnemen. Hier heeft ze staan vechten als een tijger maar nog mistte nog net dat beetje power dat nodig is om de 5kg zwaardere tegenstandster eroverheen te kunnen trekken.

Finn Ammerlaan -10 jaar -38kg
Finn is eerstejaars -8 jaar maar hij is zo groot dat er voor hem geen tegenstanders waren, waardoor hij in deze hogere leeftijdscategorie moest deelnemen. Hier stond hij tegen jongens die veelal DRIE jaar ouder waren als dat Finn is. Hij heeft onzettend goed staan judoën maar kreeg deze oudere jongens er net niet overheen. In je eigen leeftijd gaat je de volgende keer echt weer partijen winnen hoor Finn.  
 

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven