JudoGoes Nieuws

Medailleregen in Clinge

06 april 2015
www.judogoes.nl
Ruim 30 judoka deden zaterdag mee aan het jaarlijks Paastoernooi voor starters in Clinge. Voor veel van de judoka's de eerste echte wedstrijd buiten JudoGoes. Er waren mooie resultaten te vieren. Lees het verslag van de coaches.

Niek Fierloos en Tatum de Vos zaten samen met nog 3 anderen in een groepje. Niek is vandaag kampioen geworden ontsnappen uit de houdgreep, maar hij wist helaas geen wedstrijdjes te winnen. Tatum, die van Niek won, wist ook geen wedstrijdjes te winnen. Een 4e en 5e plaats. Toch een medaille en een zak paaseitjes.

Danitshia Strobos zat in een groepje van 3, heeft veel punten gescoord, maar haar tegenstanders helaas ook. Een derde plaats voor Danitshia.

Alle deelnemende broers hadden vandaag afgesproken om maar dezelfde medaille te winnen. Konden ze er ook niet om vechten thuis. Davy en Niek de Kroon werden allebei kampioen. Finn en Timo Ammerlaan deden dit ook even. En toen konden Matthijs en Jan Willem Moeliker natuurlijk niet achter blijven… Ook zij werden allebei kampioen. Bart en Tom Dekker verloren allebei een wedstrijd, maar wonnen de rest. Dus zij werden beiden tweede. Alleen de broers Riga dachten laten wij dan maar gewoon het hele podium bij elkaar verzamelen. Joep werd kampioen, Rik tweede en Mischa derde.

Mark v/d Endt en Wessel Louws zaten bij elkaar in de poule. Dit was een pittige groep met sterke tegenstanders. Wessel wint de onderlinge strijd en wordt 3e, voor Mark rest een vierde plaats.
Daan Fijnaut stond heel goed te judoën. Er was duidelijk te merken dat de laatste weken hard getraind is op het vastpakken. Daan wist al zijn wedstrijden te winnen en werd dus kampioen.
Nikki Bruins zat in een poule met nog 3 anderen. Nikki had er zin in een ging vol enthousiasme haar wedstrijden in. Ze wist al haar partijen te winnen. Dus ook Nikki werd kampioen.
Silver van 't Westeinde zat in dezelfde poule als Joep Riga. De onderlinge strijd werd door Joep op beslissing gewonnen. Silver wist de rest van zijn wedstrijden goed te winnen… Al moet Silver er wel aan denken dat hij zijn tegenstander vast houdt als hij een worp wil maken ;-)
Jain en Joep zaten bij elkaar in de poule, met nog 2 andere (hele sterke) jongens. Joep won de onderlinge strijd, maar verdere winstpartijen zaten er voor de mannen uit Rilland helaas niet in. Joep derde en Jain vierde.
Jaimy Strobos had de avond voor de wedstrijd een slaapfeestje… Het judoën kostte een beetje moeite, maar resulteerde toch in een tweede plaats.
Evita de Vos heeft heel goed staan knokken. Zat in een leuke groep van 4 meiden. De eerste wedstrijd wint ze op beslissing. Haar tweede wedstrijd verliest ze met een houdgreep. De derde wedstrijd wint ze met een houdgreep, waardoor de een mooie zilveren medaille mee naar huis mag nemen!
Sven Verburg zat in een poule van 4 met sterkte tegenstanders. De eerste partij trof hij meteen de sterkste. Hij staat heel goed te judoen, maar komt helaas in een houdgreep waar hij niet meer uitkomt. In de tweede partij gebeurt helaas het zelfde. Zijn derde partij heeft Sven zoveel boosheid in zijn lijf dat hij die andere jongen heel hard op zijn rug gooit en de wedstrijd wint. Toch een derde plaats voor Sven.

Als laatste van de dag de grote jongens en meiden. Carlijn Fierloos zat in een poultje van 3. Ze wint haar eerste wedstrijd, maar verliest daarna haar 2e partij. Een tweede plaats voor Carlijn.
Mik Nijssen en Jesse Wagenaar zaten bij elkaar in de poule. Jesse wint de onderlinge strijd en wordt tweede. Mik pakt een derde plaats. De jongens hebben wel echt moeten vechten voor elk punt.
Kevin Schikker had een poule van 5. Kevin had goed gekeken naar zijn tegenstanders en wist dus precies hoe hij ze vast moest pakken om te voorkomen dat hij meteen een ippon om zijn oren zou krijgen. Dit lukte hem heel goed. Hij kwam alleen wel 3 keer in een muurvaste houdgreep waar hij niet uit kon komen. Zijn 4e partij wist hij wel te winnen, met een houdgreep.
Kaj van Haaften had een poule van 5 en kon 4 keer lekker aan de bak. Wist zijn wedstrijden met aanvallen judo en veel verschillende technieken te winnen. Hij verloor alleen zijn laatste partij met een houdgreep. Een mooie tweede plaats voor Kaj
Manon Dekker had vandaag een prachtpoule om weer eens wat lekkere wedstrijden te judoën. Haar eerste 3 partijen won ze met een houdgreep. Maar in de derde partij wel eerst een prachtpunt met een harai goshi. (Manon was de grootste van haar poule, en maakte op deze manier goed gebruik van haar lengte). Het strijdplan voor de vierde wedstrijd was dan ook goed vastpakken en zwiepen. Dit resulteerde binnen 10 seconden in een Ippon. De laatste tegenstander van Manon was gewaarschuwd… Maar dit meisje had een hele vervelende pakking, dus staand kon Manon er niet echt bijkomen. Gelukkig is Manon heel goed in de knuffelkanteltechniek, wat twee keer resulteerde in een houdgreep. Wazari plus wazari is ippon. Manon kampioen.
Kees Poortvliet en Jarin Dekker zaten bij elkaar in de poule. Jarin wist al zijn partijen met aanvallend en gevarieerd judo te winnen. Kees had er wat meer moeite mee, maar won er toch ook nog 2. Jarin kampioen en Kees een mooie derde plaats. 

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven