JudoGoes Nieuws

Francisca en Anthonie winnen in Lommel

12 april 2015
www.judogoes.nl
Op de Soeverein JudoCup voor judoka's onder 13 jaar in Lommel hebben Francisca Buteijn en Anthonie Moggré zaterdag 11 april al hun wedstrijden gewonnen. Ze behaalden hierdoor de eerste prijs. Richard Bobeldijk werd derde op het toernooi in België. Op zondag stonden er vier judoka's van JudoGoes op de mat van het internationale toernooi in Lommel. Arie Storm werd keurig derde in de klasse U18.

Francisca Buteijn won haar eerste wedstrijd met een houdgreep nadat ze met een harai goshi al een yugo had gescoord. In de tweede partij was haar tegenstander van Bushi Arnhem een kop kleiner maar wel taai. na een minutt wst Francisca haar toch te werpen met een harai goshi. Ippon. In haar laatste partij trof ze een Belgisch meisje waar ze de laatste keer van had verloren. Zaterdag was het eenvoudig. Yugo voor harai goshi en een houdgreep als besluit. Even een tand door de lip maar wel een gouden medaille. Een prima prestatie van Francisca die steeds beter gaat judoen.

Anthonie Moggré trof in zijn eerste wedstrijd de sterkste tegenstander. De partij ging gelijk op maar Anthonie kwam nooit echt in gevaar. Door zijn tegenstander door te sturen voor waza ari (wel of geen tani otoshi was even de discussie) won hij eigenlijk eenvoudig. In de tweede partij was Anthonie beter maar kon eerst niet scoren. Rustig probeerde hij door gevarieerd te judoen de score te maken. Door bij een aanval van zijn tegenstander er voor te stappen met een tai otoshi scoorde hij een yugo. Dit was de enige score en zorgde dus voor de winst. In zijn laatste partij was hij snel klaar na tai otoshi (yugo) en een houdgreep. De terechte kampioen in Lommel.

Richard Bobeldijk won zijn eerste partij na een yugo achterstand in de laatste seconden van de wedstrijd. Vier seconde voor tijd scoort hij met een o uchi gari een yugo en neemt zijn tegenstander in een houdgreep voor een tweede yugo. In zijn tweede partij treft hijn een Franstalige Belg die net als Richard aanvallend judo laat zien. Richard scoort waza ari voor een morote seoi nage maar wordt later in de partij met een ko uchi makikomi op zijn rug gelegd door de Belg. Mooi punt en dus verlies voor Richard. In zijn laatste partij staat hij prima op de mat. Hij valt aan en probeert van alles. Hij kan alleen de snel opgelopen yugo achterstand niet meer inhalen. Verlies en brons voor Richard. 
Arie Storm U18 tot 55kg
Arie won in zijn eerste partij van de Belg Aurelien Deschod. Hij stond met 2-1 in shido's voor en wist dit keurig te verdedigen. Ook Mark de Jong werd verslagen. Een shido voorsprong werd door Arie knap in stand gehouden en vlak voor tijd maakte hij nog een ippon met een sasae. In de kwartfinale was de Zwitser Erne te sterk met 4 shido's. De herkansing tegen Manders werd door Arie gewonnen met een waza ari voor een overname van een schouderworp. De strijd om brons werd door Arie gewonnen omdat zijn tegenstander had opgegeven met een blessure. Fraaie derde plaats op dit sterk bezette toernooi.

Jarno Bouwmeester U18 ook tot 55kg
Jarno was weer op dreef na het NK van vorige week. De eerste partij tegen de Ier Richard Vaniukevich besliste Jarno in de golden score de wedstrijd in zijn voordeel met een shido. Ook tegen de Belg Jachichanov was het weer spannend. Bij de stand 2-1 shido's in voordeel van Jarno werd de Belg vlak voor tijd gediskwalificeerd voor 'diving'. Benjajim Aljiji was met 2x waza-ari te sterk voor Jarno. Jarno kreeg geen herkansing omdat Aljiji daarna weer verloor.

Kevin Goudswaard U18 tot 66kg
Kevin begon goed deze dag. Een echte warming-up werd gevolgd door een eerste winstpartij tegen van Mosslaer. Binnen 10 sec een ippon. Ook tegen Oliver Harrris begon Kevin goed. Er waren winstkansen maar liet zich verrassen met en klem in het newaza. Omdat hij te laat tikte, heeft Kevin niet mee gedaan met de herkansing.

Samuel van der Walle U15 tot 55kg
Samuel deed vandaag voor het eert mee in de 55kg klasse. Dat is wel een overgang. Grotere en sterkere tegenstanders. De aanvallen van Samuel werden tot twee keer overgenomen door Perry Boer. Omdat deze niet verder kwam dam de kwartfinale kreeg Samuel geen herkansing.


 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven