judo Zuid-West Nieuws

Denise de Korte zilver op Ippon Trophee

17 mei 2015
www.judozuidwest.nl
Op de Ippon Trophee in Herentals Belgie behaalde Denise de Korte een mooie tweede plaats. Zoie Moerman haalde de kwart finale van het toernooi. De jongens kwamen op de twee dagen niet door de poules.

Zoïe Moerman U18 tot 52kg
Zoïe begon in een poule met 4 tegenstanders. Als eerste trof zij Lesly Marschal. Zoïe kreeg al snel een shido tegen, maar door het aanvallend judoën van Zoïe kreeg Lesly er 3 tegen. Tegen Justine Vancaemerbeke scoorde Zoïe een yuko en ging direct door in ne-waza met een houdgreep. Ippon overwinning. Ook Titia Verwimp werd verslagen met een ippon voor een overname gevolgd door een houdgreep. In de laatste wedstrijd in de poule bod Sharon Vandenbulcke veel tegenstand. Een shido in golden score tegen Sharon bracht de beslissing en dus werd Zoïe eerste in haar poule met 4 overwinningen. De kwart finale tegen de Nederlands kampioen Esmee van den Schaardenburg ging verloren met een ippon door een houdgreep. Omdat Esmee daarna verloor, had Zoïe geen herkansing en werd 7e.

Denise de Korte U18 tot 70kg - ZILVER
Denise begon in een poule met 3 tegenstanders. Haar eerste partij tegen de Belgische kampioen Emma Houttekiet won Denise met shido's. Ze begon wat afwachtend maar kreeg steeds meer de overhand en won uiteindelijk met 1-2. Tegen Ashley Menkiti scoorde Denise direct een yuko, die als snel werd gevolgd met een waza ari voor een schouderworp. Met nog een shido erbij stond het scorebord vol. Denise liet zich wel een keer verrassen met een heupworp, waza ari tegen. Met een schouderworp besliste Denise op ippon de wedstrijd. In de laatste wedstrijd tegen Kelly Verbrugghe scoorde Denise 3 yuko's en maakte daarna een sankaku houdgreep. Ook Denise werd hierdoor 1e in haar poule. De eerste ronde in het afvalsysteem was Denise vrijgeloot en stond direct in de halve finale tegen Doreen Hendrikx. Na de regulier speeltijd was het scorebord nog leeg. In de golden score ging Doreen zonder techniek naar de grond en kreeg een shido tegen. Denise stond nu in de finale weer tegen Emma Houttekiet. Denise had nog recht op de reglementaire rusttijd, maar was nog niet helemaal hersteld van de halve finale. Ze kon geen grip krijgen op Emma en verloor. Mooie 2e plaats voor Denise.



Kevin Goudswaard -66

Kevin zijn eerste partij bleek direct ook de sleutelpartij in de poule van 5. In het ne-waza tegen Yannis Wanten BEL wisselden de judoka's steeds van houdgreep. na vier keer houdgreep was het de 5de keer definitief osae-komi. Wel tegen Kevin en dus een verloren wedstrijd. Tegen Rowan Steengraver van Hercules was het snel gedaan. Kevin won met ippon voor ko uchi gari. De derde wedstrijd tegen de Belgisch kampione van 2015 Tom Huysmans was kort. Deze handige judoka's versloeg Kevin met een klem. De laatste wedstrijd won hij omdat Daan Luyten geblesseerd was. De derde plaats in de poule en geen vervolg. 

Jarno Bouwnmeester -55 (via SI De Korte)
Jarno begon tegen de sterke Belg Yorben Delanghe. Nadat hij wat controle over de pakking had gekregen wist Jarno prima mee te doen. Met 2-1 shido's ging de wedstrijd helaas naar de Belg. In de tweede partij tegen Stijn De Cuyper was het in het begin weer overleven. Vooral in het ne-waza was Stijn sterk. Scoren konden beide judoka's niet. Toen Jarno op straffen terug kwam op 1-1 leek het erop dat hij de partij kon gaan winnen. Met een kleine halve minuut op de klok leek een shido voor Stijn  dichtbij omdat hij te weinig contact maakte. Hij ging snel weer staan en verraste jarno met harai goshi (ippon). In de laatste wedstrijd was de Engelsman Archie Platt met 2 waza-ari's sterker en jarno uitgeschakeld.

Arie was ziek

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven