judo Zuid-West Nieuws

Francisca zevende in Echt

24 mei 2015
www.judozuidwest.nl
Gisteren op het sterk bezette internationale Kaizen Tournament in Echt (Limburg) hebben geen van de 3 JudoGoes deelnemers het podium weten te bereiken. Francisca Buteijn (-15, -40) kwam met een zeer sterke zevende plaats nog heel dicht in de buurt van de medailles. Samuel van der Walle en Anthonie Moggré werden, ondanks goed judo, in de voorrondes uitgeschakeld.

Naast de drie JudoGoes leden namen ook Mark Jan Zonder, Indy Godschalk, Niek Louwerse en Benthe de Ridder (allen lid van sportschool Geelhoed) deel aan het toernooi, waarvan de laatste 3 met brons naar huis gingen. Deze vier judoka's, waarvan Pim zaterdag delen van de coaching voor zijn rekening nam, trainen sinds enkele weken in het kader van een samenwerking tussen Zeeuwse judoclubs wekelijks op donderdag in Goes mee tijdens de wedstrijdtraining.

Francisca Buteijn -15 jaar -40kg
Francisca begon met een sterke overwinning in de eerste ronde tegen Carolin Gottawick (DUI). Ze beslistte de wedstrijd door een lage schouderworp van de Duitse af te straffen met een harde koshi-jime waarvan de Duitse enkele minuten van slag was. De kwartfinale tegen Floor Meijer Rota werd een tactisch steekspel, waarin Francisca met een strafje achterkwam. Deze wist ze goed te maken door Floor slim buiten de mat te zetten. Vlak voor tijd liep Francisca echter tegen haar tweede shido aan en verloor zodoende de wedstrijd. In de herkansing was ze in een heuse 'vechtpartij' met een yugo te sterk voor Nikki Los. In de volgende ronde werd een heupworp van Francisca overgenomen door Alicia Akulova (BEL). Hierdoor mocht Francisca net niet om een bronzen medaille knokken.

Anthonie Moggré -15 jaar -38kg
Anthonie heeft het met zijn 34.5kg op de schaal zwaar in de klasse tot 38kg. Technisch en aanvallend kan hij makkelijk mee tegen deze zwaardere en sterkere jongens, maar qua power komt nog net iets te kort om tot scoren te komen. In de eerste ronde werd een goed getimde en met volledige overtuiging ingezette schouderworp van Anthonie overgenomen. In de herkansing tegen Tygo Bax (Muilwijk) waren het wederom overnames die Anthonie op een ruime, waza-ari en yugo, achterstand zetten. Waardoor Athonie meer risico's moest nemen en op een lage schouderworp liep en werd uitgeschakeld.

Samuel van der Walle -15 jaar -55kg
Samuel was in de eerste ronde vrijgeloot en moet het in de tweede ronde opnemen tegen Patrick Oliveira (DUI). Hier werd een uchi mate van de sterk aanvallende Samuel overgenomen omdat hij net niet genoeg controle had over de mouw van de Duitser. In de herkansing Coopmans werd een aanval van Samuel wederom overgenomen.

 

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven