JudoGoes Nieuws

Denise tweede en de Moermannen derde in Venray

01 juni 2015
www.judogoes.nl
Dit weekend hebben de JudoGoes judoka's zilver, 2x brons en een 5e plek bemachtigd op het sterke Internationale toernooi in Venray. Dit toernooi staat bekend als een zwaar internationale judotoernooi met 1400 inschrijvingen, uit o.a. Tsjechië, Duitsland, Finland, Zweden, Verenigde Arabische Emiraten etc., verdeeld over twee dagen. Op zondag werd Denise de Korte (U18 -70) tweede en Zoie (U18 -52) en Mauk Moerman (U21 -81) pakten een derde plek. Levina Mulder (U15 -40) verloor op zaterdag na een goed toernooi om het brons en werd vijfde.

ZATERDAG 30 MEI
Op zaterdag was het de beurt aan de judoka's U12 en U15 jaar om hun krachten te meten aan de veelal buitenlandse tegenstanders.

Levina Mulder U15 -40 - VIJFDE
Na een bye in de eerste ronde werd de Zweedse Nyby met een yugo voor een heupworp gevolgd door een muurvaste houdgreep vermorzeld door Levina. In de kwartfinale was Jolien Berton (Belgie) na een heus gevecht met een houdgreep in de zoemer net te sterk. In de herkansing won ze uiteindelijk met een shido van Kroon. Waardoor alleen de Oostenrijkse Kauthler nog verslagen moest worden om om het brons te mogen judoën. Na een waza-ari achterstand leek dat er lang niet in te zitten voor Levina. Echter 3 seconden voor tijd dwong ze de Oostenrijkse middels een wurging tot tikken en stond Levina om het brons in de finalehal. Hierin was haar vriendin Rachel van de Meeberg nog een maatje te groot.

Gijs Heppe U15 -55 - ZEVENDE
Gijs plaatste zich met een bye in de eerste ronde en met twee snelle ipponoverwinningen tegen Boer (NED) en Magrie (NED) snel voor de kwarfinale. Hierin was Thijssen (3e NK -50) met een ippon voor o soto gari te sterk. In de herkansign begon hij met een ipponoverwinning op wederom Boer. In de finalehal moest hij het opnemen tegen Oxikbay uit de Verenigde Arabische Emiraten. Deze was met een ko uchi makikomi te sterk en schakelde Gijs uit vlak voordat hij om een bronzen medaille mocht knokken.

Richard Bobeldijk U12 -34 - NEGENDE
Richard begon ijzersterk met duidelijke ipponoverwinningen tegen de Duitser Boothe, de Let Jusifovs en de Tsjech Richtr. In de kwartfinale was de Engelsman Davies zijn tegenstanders. In een gelijkopgaande strijd was het de Engelsman die met en yugo als overname op Richards seoi nage de beslissing forceerde en Richard naar de herkansing verwees. In de herkansing trof Richard de Duitser Klocker. Na een sterk begin waarin Richard de controle over de partij had ging het helemaal mis en werd Richard met het puntje van zijn schouder de mat in gestuurd en moest hij geblesseerd opgeven. Na controle in het ziekenhuis bleek zijn bovenarm vlak onder de schouderkop gebroken te zijn. Sterkte met je herstel Richard en hopelijk zien we je snel weer terug op de mat.

Francisca Buteijn U15 -40 - NEGENDE
Francisca begon in de eerste ronde tegen Stessens. Ze kreeg niet echt vat op deze Belgische die steeds haar arm weghield voor een lage schouderworp. Uiteindelijk verloor Francisca op de grond. In de herkansing kreeg ze, net als Levina, de Zweedse Nyby in een houdgreep. Waarna de Duitse Gattowick haar volgende tegenstandster werd. Deze Duitse was zo geschrokken van de wurging die ze vorige week van Francisca kreeg dat ze steeds als ze op de grond kwamen ging staan. Waardoor een score met o-soto-gari voor de Duitse beslissend was.

Anthonie Moggré U15 -38 - NEGENDE
Na een bye in de eerste ronde begon Anthonie in de tweede ronde tegen de Zweed Rapster. Rapster werd rap door Anthonie verslagen omdat hij in de eerste 20 seconden al vergat te tikken bij een koshi jime en zijn bewustzijn verloor. Hiermee plaatste Anthonie zich voor de volgende ronde tegen Umbrasko (Letland). Een overname van de Let was goed voor een yugo was genoeg voor de beslissing in de wedstrijd. In de herkansing zette Anthonie zijn Nederlandse tegenstander van Veen slim op 2 straffen. In de volgende ronde van de herkansing werd een snelle aanval van Anthonie nog sneller overgenomen door Hendriks waardoor hij na een goed toernooi was uitgeschakeld.

Lars van Sabben U12 -34
Lars was, in dezelfde poule als Richard, in de eerste ronde vrijgeloot. In de tweede ronde kreeg Lars Deghnouche op drie shido's maar de yugo van de Fransman zorgde ervoor dat Lars verloor. In de herkansing werd de Duitser Jager met een mooie heupworp verslagen. Waarna de Nederlander Veen (3e aan het eind van de dag) te sterk voor Lars bleek.

Jaimy Strobos U12 -28
Jaimy was heel gespannen voor haar eerste grote internationale toernooi. Ondanks de zenuwen begon ze tegen de Duitse Loffler sterk en kwam ze zelfs met een waza-ari voor. Deze voorsprong gaf ze helaas vlak voor tijd uithanden waardoor de overwinning naar de Duitse ging en Jaimy de herkansing in moest. In de herkansing werd ze door de Tsjechische Loskova verrast en was Jaimy's toernooi afgelopen.

Daan van Sabben U12 -27
Daan zijn partijen tegen de Fin Montonen en de Duitser Bäker hadden eenzelfde soort verloop. In beide partijen werden aanvallen van de altijd sterk aanvallende Daan overgenomen voor een kleine score waarna hij in een houdgreep terecht kwam.

Mitchel Dekker U12 -42
Mitchel begon goed aan zijn eerste partij, hij had zijn pakking en zette de Belg Cucchiara in beweging, maar wist geen punt te scoren. In de laatste paar seconden werd hij nog verrast met een uchi-mata en kreeg hij een yugo tegen en verloor daarmee de partij. Zijn tweede partij was lastiger, zijn Tsjechische tegenstander pakte steeds overheen, hij probeerde zijn eigen pakking te krijgen maar dat ging op het begin niet, tijdens de partij kreeg hij steeds vaker zijn eigen pakking. Hij zette een uchi mata in maar had niet genoeg contact aan de bovenkant en werd doorgestuurd naar een yugo.

Samuel van der Walle U15 -55
Samuel was vrijgeloot in de eerste ronde en in de tweede ronde won hij omdat zijn tegenstander niet kwam opdagen. In de derde ronde tegen Pinto (Zwitserland) werd zijn uchi mata twee keer voor waza-ari doorgestuurd. Waardoor Samuel verwezen werd naar de herkansing. Hierin liet hij zich door de Griek Wake verrassen met een lage schouderworp en een houdgreep.

ZONDAG 31 MEI

Denise de Korte U18 -70 kg Tweede plaats
Denise begon in de eerste ronde tegen de Engelse Amy Baker met een snelle ippon overwinning door een houdgreep. In de kwartfinale trof Denise Emma Houtekiet, een oude bekende uit België. Tijdens het laatste toernooi had Denise in de voorrondes nog van haar gewonnen, maar in de finale was toen Emma de sterkste. In een gelijk opgaande strijd konden beide dames niet scoren. Na 1.44 minuten kreeg de aanvallend ingestelde Denise eindelijke een shido in haar voordeel. De halve finale tegen de Engelse Chloe Nunn had een zelfde verloop. Aanvallen van Denise leiden niet tot een score maar wel tot een shido in haar voordeel. Handig judode Denise de wedstrijd uit en kon zich gaan melden in de finale hal. Daar bleek de Schotse Kelley Peterch te sterk voor Denise, die zich al snel liet verrassen door een heupworp gevolgd door een houdgreep.

Zoïe Moerman U18 -52 kg Derde plaats
Zoïe had de eerste ronde vrijgeloot en kon haar tegenstander Amber Ryheul observeren. Ondanks het tactisch plannetje werd Zoïe toch met een waza ari door de Belgische verslagen. In de herkansing won Zoïe van de Française Imane Zouak met een shido. Daarna tegen Naomi Rotier scoorde Zoïe een waza ari met een o uchi gari en kon de partij rustig uit judoën. Tegen Rae Anderson uit Engeland scoorde Zoïe eerst met een worp, daarna met een houdgreep en liet haar vervolgens aftikken voor een armklem. In de strijd om brons was er weer een Engelse tegenstandster, Hewit. Deze probeerde van alles maar Zoïe scoorde met overname en werd, na het verlies in de eerste ronde, toch nog derde.

Mauk Moerman U21 -81 kg Derde plaats
Er waren in het gewicht niet zoveel tegenstanders als bij de U18 en U15. En Mauk trof het wel met de loting. De sterke Let Duda was zijn eerste tegenstander. Mauk begon goed maar kwam op de grond in een verwurging, die op zijn kin zat. Dit werd niet door de scheidsrechter gezien, maar wel pijn deed. Dus aftikken. In de herkansingsrondes duurden de volgende 3 partijen niet lang. Ze werden binnen 30 seconden geworpen of kwamen in een houdgreep terecht. 3e plaats voor Mauk.

Arie Storm U18 -55kg 7e plaats
Arie zat zoals gebruikelijk in één van de grootste poules. Hij begon tegen de fel strijdende Engelsman Joe Halliday met een waza ari overwinning voor een o uchi gari. Zijn enige Nederlandse tegenstander tijdens dit toernooi, Rik Wijs, werd verslagen met een mooie beenworp gevolgd door een keurig opgebouwde verwurging. De Duitser Nick Dombrowski was met tweemaal een waza ari te sterk. In de herkansing won Arie eerst van Archie Platt met een shido. En mocht daardoor naar de eind rondes in de finale hal. Eerst moest Arie strijden om de plaatsen 5 of 7. En bij een overwinning zou hij om 3 of 5 moeten judoën. Helaas was de David Erne te sterk en eindigde Arie op de zevende plaats.

Jarno Bouwmeester U18 -55kg 
Jarno zat in dezelfde poule als Arie en verloor de eerste ronde van Archie Platt met ippon voor een houdgreep. In de herkansing won Jarno daarna van de Schot David Scobbie met een yuko over een doorstuur actie. De Engelse judoka David Erne was daarna te sterk. Jarno werd overgenomen en belandde in een houdgreep. 

Voor allen behalve Mauk was het de laatste wedstrijd in een lang seizoen. Nu even uitrusten en herstellen en dan weer voorbereiden op het seizoen 2015-2016.

 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven